Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

La UE ha de pagar factures d’ajuda humanitària segons els pressupostos europeus

COMPARTIR:

publicat

on

20120704PHT01113_originalLa UE ha de complir les seves promeses de pagar les factures d'ajuda humanitària per tots els mitjans possibles i fer ple ús de la flexibilitat pressupostària assegurada pel Parlament, van dir els ponents durant un debat el 4 de març a la comissió de pressupostos sobre les dificultats de finançament que afecten l'ajuda humanitària de la UE. La comissària Kristalina Georgieva va dir que la cartera d'ajuda humanitària de la UE necessita 400 milions d'euros més.

"És totalment inacceptable que la UE escriviu xecs en un compte bancari buit. No podem assumir compromisos sense poder pagar la factura després", va dir Anne Jensen (ALDE, DK), la ponent del pressupost de 2014.

"La Comissió ha de proposar utilitzar tots els mitjans per proporcionar el finançament necessari, inclosos els instruments de flexibilitat que el Parlament va aconseguir assegurar en les negociacions sobre el marc financer plurianual", va afegir Jensen.

Amb quatre emergències humanitàries en curs del més alt nivell a Síria, el Sudan del Sud, la República Centreafricana i les Filipines, així com l'endarreriment de pagaments de l'any passat que s'han de pagar, un terç del pressupost d'ajuda humanitària de la UE ja ha s'ha gastat, va dir la comissària Georgieva. Ella esperava dèficits de pagament a finals d'any.

"Els retards en els pagaments fan que la gent mori", va dir el comissari. "El curt i el llarg és que necessitem 400 milions d'euros més aquest any, dels quals 150 milions al juliol".

Per proporcionar el finançament que falten per a causes humanitàries, com ara el funcionament d'hospitals i centres de distribució d'aliments a les zones afectades per la guerra, els eurodiputats del pressupost van demanar l'ús de la flexibilitat total, una característica de l'actual pressupost plurianual pel qual el Parlament va lluitar amb èxit durant les negociacions del pressupost a llarg termini.

President: Alain Lamassoure (PPE, FR). La reunió va ser copresidida per Michèle Striffler (PPE, FR), vicepresidenta de DEVE i ponent permanent per a afers humanitaris.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències