Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

"Sense creixement inclusiu amb l'augment de la pobresa infantil"

COMPARTIR:

publicat

on

Noia_afganesaHi ha 26.5 milions de nens a tota la Unió Europea en risc de pobresa o exclusió social: mig milió més que fa un any - I la crisi econòmica, financera i social només posa en risc encara més nens, diu l'Aliança de la UE per invertir en nens abans de l'ocasió del Consell EPSCO del 10 de març.

L’aliança de la UE per invertir en nens subratlla que la lluita i la prevenció de la pobresa infantil i l’exclusió social són claus per assolir els objectius principals d’Europa 2020. Afirma que no hi ha un creixement inclusiu sense combatre i prevenir la pobresa infantil i promoure el benestar infantil.

El fet de créixer en la pobresa pot afectar negativament les oportunitats dels nens per a la resta de la seva vida, amb conseqüències de gran abast, per exemple, en la seva futura participació en el mercat laboral i la societat. Actuar precoçment contra la pobresa i el benestar dels nens no només és un imperatiu moral, sinó que és rendible. La pobresa nega als nens els seus drets humans.

No vol dir simplement que les necessitats bàsiques dels nens (com ara menjar, roba i habitatge) puguin no ser satisfetes; també significa la manca d’accés igualitari a serveis i atencions assequibles i de qualitat, i l’exclusió de les activitats amb els companys. Amb el suport adequat, es permetrà a la generació actual de nens que creixen en privacions i exclusions assolir tot el seu potencial i contribuir a una societat i una economia sanes en el futur.

Per als nens, els efectes negatius de viure en la pobresa o l’exclusió social poden perdurar tota la vida, cosa que fa que sigui encara més urgent actuar ara. Tot i això, actualment Europa s’està allunyant de l’assoliment de l’objectiu contra la pobresa de 2020.

Tot i que s'ha prestat més atenció a les conseqüències socials de la crisi a la Xina Estudi Prospectiu Anual de 2014, la referència a la pobresa infantil segueix sent limitada i emmarcada en el context de la reforma del mercat laboral i les polítiques d’inclusió activa. Sembla molt lluny de les propostes presentades per la Comissió Europea l'any passat, amb l'adopció de la Recomanació Invertir en nens: trencar el cicle de desavantatges. La Recomanació adopta un enfocament molt necessari basat en els drets, que situa el millor interès del nen, la igualtat d’oportunitats i el suport als més desfavorits al centre dels esforços per combatre la pobresa infantil i promoure el benestar infantil a tota Europa. L’Aliança de la UE per invertir en nens demana als ministres que:

  • Donar prioritat i urgència a la implementació del Recomanació CE Invertir en nens a l’hora d’adoptar conclusions sobre el semestre europeu 2014 i sobre l’AGS 2014, i;
  • inclouen la indicador de nens en risc de pobresa o exclusió social al marcador d’indicadors socials i laborals; i instar el marcador a convertir-se en vinculant per aprofundir en la dimensió social de la Unió Econòmica i Monetària.

La inversió en nens i les seves famílies té sentit: moral, econòmica, social i política. És l’única manera sostenible de superar les desigualtats socials i econòmiques a llarg termini i d’assolir l’objectiu principal contra la pobresa d’Europa 2020.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències