Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

Parlament Europeu: campió dels drets dels infants?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Sempre es diu que els nens donaran forma al món del demà. També es diu que les societats han d'invertir en el seu futur per tal d'arribar a ser participatiu, estable i pròsper. Encara que una correlació lògica es pot fer d'aquests estats, més de 600 milions de nens viuen en la pobresa, i un de cada quatre viu dins de la UE. Si un mira més de prop a aquestes dades, diverses preguntes vénen a la llum: ¿estem invertint prou en el nostre futur? Quin paper ha de tenir la UE?

Aquestes preocupacions es van plantejar fa mesos pel Grup d'Acció pels Drets de Nens (CRAG), una xarxa informal d'organitzacions interessades en la infància. intenses converses entre els seus membres van portar a l'anomenada 'Manifest de Drets de l'Infant' al final de l'any passat. El text diu que t'ha Parlament Europeu (PE) crida ha de dur a terme d'una manera més activa per ajudar a defensar els drets de l'infant, com "vida dels nens a tot el món es veuen afectats diàriament per les polítiques de la UE, la legislació i les accions".

El manifest va tornar a ser el punt de mira, quan. La setmana passada, l'eurodiputat Jean Lambert va organitzar la setmana passada un diàleg preelectoral sobre els drets dels infants. El CRAG va aprofitar aquesta oportunitat per tornar a enfocar el Manifest i va demanar als membres del PE que ho recolzessin abans de les eleccions del maig.

"Adonar-nos dels drets de tots els nens a tot arreu"

anunci

El manifest demana al Parlament Europeu per donar suport a la UE per esdevenir un defensor dels drets de l'infant, tant a Europa com arreu del món i conté propostes específiques sobre l'important paper que el nou Parlament pot jugar. Es descriu que el Parlament Europeu ha de tenir la capacitat institucional per promoure els interessos dels nens en tots els aspectes del seu treball, i ha de guiar els esforços de les institucions de la UE en el compliment de les obligacions legals existents.

Els diputats també han d'assegurar que els campions i la UE implementa un programa integral de post-2015 amb un clar enfocament en "la realització dels drets de tots els nens, a tot arreu". En particular, el manifest subratlla que el finançament ha de ser protegit per als nens en els instruments de finançament exterior de la UE.

Anant a través de tots els sectors d'actuació

anunci

Una sessió de preguntes i respostes va donar llum sobre com es posaria en pràctica el manifest. Lambert va obrir la discussió posant l'accent en la importància dels drets dels infants de cara a les eleccions al Parlament Europeu, i va recordar que el manifest es basa en els canvis del Tractat de Lisboa que afecten els infants. “Un missatge important del manifest és que tots els nens han de ser tractats abans que res com a nens. Cal incorporar-ho a les polítiques de la UE ", va dir.

Entre altres comentaris, l’eurodiputat Timothy Kirkhope es va lamentar de que ningú sembla fer un seguiment de quina part del pressupost s’ha gastat en nens i va destacar que és crucial fer més visibles els nens en la presa de polítiques i implicar-los en la presa de decisions. Per la seva banda, l’eurodiputada Anna Maria Corazza Bildt va demanar un enfocament transversal i horitzontal dels drets dels infants. "Hem d'unir esforços per mantenir l'agenda dels nens alta d'una manera més important. Hem de reforçar i desenvolupar la tasca de l’aliança infantil actual al Parlament ”, va afegir.

Tweet Childmanifesto1 960x241 European Parliament: a children’s rights champion?
Una de les principals discussions va ser l'establiment d'un mecanisme permanent en el pròxim EP amb la responsabilitat explícita de protecció i promoció dels drets de l'infant en tots els sectors de política. En ser el primer a tocar aquest tema, l'eurodiputada Zita Gurmai va posar l'accent en la necessitat de crear aquest mecanisme per garantir que la política dels nens de la UE està sent implementat en tots els nivells. "CRAG és adequat per buscar un mecanisme permanent en el nou Parlament per promoure els drets de l'infant - que hauria de ser una política horitzontal complet incorporat en tots els comitès. Tractem de fer el mateix per als drets de la dona. El Parlament ha d'avaluar l'impacte en els nens de totes les seves principals polítiques sobre els nens ".

La possibilitat de formar inter-grups i grups de treball amb els drets dels infants a la participació dels nens i inclouen també està sobre la taula, i sembla ser àmpliament acceptat. Com a qüestió de fet, els eurodiputats com Gabriella Zimmer, ja han expressat el seu suport. "Hi ha una necessitat d'exercir pressió per a un Intergrup sobre Drets de l'Infant -que actualment només n'hi ha un a la família. Necessitem acord agrupació creuada política ", ha subratllat Zimmer.

Mirant cap al futur

El que sembla estar clar per a tots és que els diputats poden fer una diferència. Poden provocar el canvi mitjançant la col·locació dels drets de l'infant en el centre de les polítiques de la UE. No obstant això, aquestes discussions s'intensificaran i prendre forma com s'aproximen les eleccions. Pla, juntament amb el CRAG, sens dubte seguirà discutint amb EP candidats a les eleccions per garantir que el nou Parlament es converteix en un veritable campió mundial dels drets de l'infant.

Els diputats europeus ja poden comprometre's la signatura del 'Manifest dels Drets de l'Infant' en línia. Un simple clic pot ser l'inici de la millora de les vides de milions de nens.

Planta de l'Oficina de la UE

protecció de la infància

La Comissió proposa accions per defensar els drets dels infants i donar suport als nens que ho necessiten

publicat

on

Mitjans relacionats

La Comissió ha adoptat el primer global Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant, així com a proposta de recomanació del Consell que estableix una garantia europea per a la infància, per promoure la igualtat d’oportunitats dels nens amb risc de pobresa o exclusió social. En preparació de les dues iniciatives, la Comissió, en associació amb les principals organitzacions mundials de defensa dels drets de la infància, va recollir les opinions de més de 10,000 nens.

Estratègia de la UE: sis àrees temàtiques i accions proposades

anunci
  1. Els nens com a agents de canvi en la vida democràtica: La Comissió proposa una sèrie d’accions: des de la producció de textos legals adequats als nens fins a la celebració de consultes amb nens en el context de la Conferència sobre el futur d’Europa i la implementació del Pacte climàtic i el Tracte Verd. Els estats membres també haurien de permetre la participació dels nens en la vida cívica i democràtica.
  2. El dret dels nens a realitzar tot el seu potencial, independentment del seu bagatge social: La Comissió vol establir una garantia europea per a la infància per combatre la pobresa infantil i l'exclusió social. La Comissió també abordarà, per exemple, la salut mental dels nens i ajudarà a donar suport a una alimentació sana i sostenible a les escoles de la UE. La Comissió s’esforçarà per obtenir millors normes d’atenció i educació primerenca a tota la UE i construir una educació inclusiva i de qualitat.
  3. El dret dels nens a ser lliures de violència: La Comissió proposarà legislació per combatre la violència domèstica i de gènere i presentarà recomanacions per prevenir pràctiques nocives contra les dones i les nenes. Es convida als estats membres a construir sistemes integrats de protecció de la infància i millorar-ne el funcionament, així com a reforçar la resposta a la violència a les escoles i a adoptar legislacions nacionals que posin fi al càstig corporal en tots els entorns.
  4. El dret dels nens a una justícia adequada als nens, com a víctimes, testimonis, sospitosos, acusats d'haver comès un delicte o part en qualsevol procediment judicial. La Comissió, per exemple, contribuirà a la formació judicial especialitzada i treballarà amb el Consell d’Europa per implementar les Directrius de 2010 sobre justícia amiga de la infància. a la detenció o mediació en casos civils.
  5. El dret dels nens a navegar amb seguretat per l’entorn digital i aprofitar les seves oportunitats: La Comissió actualitzarà el Estratègia europea per a una millor Internet per a nens i el proposat Llei de serveis digitals té com a objectiu proporcionar una experiència en línia segura. La Comissió demana als estats membres que apliquin eficaçment les normes sobre protecció dels menors incloses en la Directiva revisada de serveis de mitjans audiovisuals i que donin suport al desenvolupament de les competències digitals bàsiques dels nens. La Comissió també insta les empreses TIC a abordar els comportaments nocius en línia i eliminar el contingut il·legal.
  6. Els drets dels infants a tot el món: Els drets dels infants són universals i la UE reforça el seu compromís de protegir, promoure i complir aquests drets a nivell mundial i en l’àmbit multilateral. Això s'aconseguirà, per exemple, assignant el 10% del finançament de l'ajuda humanitària a l'educació en situacions d'emergència i crisis prolongades. La Comissió prepararà un pla d’acció per a joves el 2022 per promoure la participació de joves i infants a nivell mundial i reforçar les capacitats de protecció de la infància a les delegacions de la UE. La Comissió també manté una política de tolerància zero en matèria de treball infantil.

La nova garantia europea infantil

El 2019, gairebé 18 milions de nens a la UE (el 22.2% de la població infantil) vivien en llars amb risc de pobresa o exclusió social. Això condueix a un cicle intergeneracional de desavantatges, amb efectes profunds i a llarg termini sobre els nens. La Garantia Europea per a la Infància té com a objectiu trencar aquest cicle i promoure la igualtat d’oportunitats garantint l’accés a un conjunt de serveis clau per a nens amb necessitats (menors de 18 anys en risc de pobresa o exclusió social).

En virtut de la Garantia Europea per a la Infància, es recomana als Estats membres que ho facilitin accés gratuït i efectiu per als nens que ho necessiten:

anunci
  • Educació i atenció infantil - per exemple, eviteu classes segregades;
  • educació i activitats escolars - per exemple, equip adequat per a l'aprenentatge a distància i viatges escolars;
  • almenys un àpat saludable cada dia escolarI;
  • cura de la salut - per exemple, facilitar l'accés a reconeixements mèdics i programes de detecció de salut.

Aquests serveis haurien de ser gratuïts i estar disponibles per als nens que ho necessitin.

La Comissió també recomana que els estats membres proporcionin als nens que ho necessiten accés efectiu a healthy nutrició habitatge adequat: Per exemple, els nens haurien de rebre àpats saludables també fora dels dies lectius i els nens sense llar i les seves famílies haurien de tenir accés a un allotjament adequat.

El vicepresident de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, va dir: “Aquesta nova Estratègia global de la UE sobre els drets de l’infant és una fita en la nostra feina per als nens i amb nosaltres. Agraïm a tots els nens la seva contribució a aquesta important iniciativa. Envia un missatge d’esperança i és una crida a l’acció a tota la UE i més enllà. Amb aquesta estratègia, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, resistents i iguals per a tothom, on tots els nens estiguin inclosos, protegits i capacitats. La política d’avui i de demà es fa tant per als nostres fills com per a ells. Així enfortim les nostres democràcies ".

A l’hora d’identificar els nens que ho necessiten i dissenyar les seves mesures nacionals, els estats membres haurien de tenir en compte les necessitats específiques dels nens de contextos desfavorits, com ara aquells que viuen sense llar, discapacitats, persones amb situacions familiars precàries, antecedents migrants, antecedents racials o ètnics minoritaris. o aquells en cures alternatives.

El finançament de la UE per donar suport a aquestes accions està disponible en el marc del Fons Social Europeu Plus (EFS +), que finança projectes que fomenten la inclusió social, lluiten contra la pobresa i inverteixen en persones, així com el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, InvestEU i el Fons de recuperació i resiliència.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Tots els nens de la UE tenen dret a la mateixa protecció i accés a serveis clau, independentment del seu origen. Tot i això, un de cada tres nens a la UE ha experimentat algun tipus de tractament diferencial. Des de l’accés desigual a la tecnologia digital o el suport socioeconòmic, fins a la manca de protecció contra els abusos a casa, hi ha massa nens que necessiten ajuda addicional. La nova estratègia que presentem avui és un pla per proporcionar-ho ".

Propers passos

La implementació de l'estratègia de la UE es controlarà a nivell de la UE i nacionals, i la Comissió informarà sobre els avenços anuals Fòrum de la UE sobre els drets dels infants. A finals de 2024 es durà a terme una avaluació de l’estratègia, amb la participació de nens.

La Comissió demana als estats membres que adoptin ràpidament la proposta de recomanació del Consell per la qual s’estableix una garantia europea per a la infància. Dins dels sis mesos posteriors a la seva adopció, es recomana als governs que presentin a la Comissió plans d'acció nacionals sobre com aplicar-lo. La Comissió supervisarà el progrés durant el semestre europeu i emetrà, si cal, recomanacions específiques per país.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: “Fins i tot abans de la pandèmia, el 22% dels nens de la UE estaven en risc de pobresa o exclusió social. Això hauria de ser impensable a Europa. Durant l’últim any, aquestes desigualtats preexistents s’han fet encara més grans. Hem de trencar aquest perillós cicle i assegurar-nos que els nens que ho necessiten tinguin accés a un menjar saludable, educació, atenció mèdica i un habitatge adequat, independentment de la seva procedència. La Comissió està disposada a donar suport als estats membres en tot el que pugui per fer una diferència real en la vida dels nens ”.

Fons

Com han subratllat més de 10,000 nens en la seva contribució a la preparació del paquet actual, els nens dins i fora de la UE continuen patint exclusió i discriminació socioeconòmica pel seu origen, estatus, gènere o orientació sexual, o pel seu estat pares. Les veus dels nens no sempre s’escolten i no sempre es tenen en compte les seves opinions en els assumptes que els preocupen. Aquests desafiaments han estat agreujats per la pandèmia COVID-19. La Comissió respon amb una estratègia general per als propers quatre anys que té com a objectiu aprofitar totes les accions de la UE per protegir i promoure els drets dels infants, amb accions clares de millora. També hauria de donar suport als estats membres a fer el millor ús possible dels fons de la UE.

La presidenta von der Leyen va anunciar la Garantia Europea per a la Infància a les seves Directrius Polítiques per al 2019-2024. La Garantia Europea per a la Infància complementa el segon pilar de l’Estratègia sobre els drets de l’infant. També és un lliurament clau del Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials, adoptat el 4 de març de 2021, i respon directament al principi 11 del pilar: atenció a la infància i suport als nens. El pla d’acció proposa un objectiu per a la UE de reduir en almenys 15 milions el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social el 2030, inclosos almenys 5 milions de nens.

Més informació

Webpage & Fitxes tècniques: Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant & Garantia Europea per a la Infància

Preguntes i Respostes

Nota de premsa: "Els nens parlen dels drets i del futur que volen'

La nostra Europa. Els nostres drets. El nostre futur. Informeu a Complet / Informe resum aquí

Última informació sobre el pla d'acció del pilar europeu del dret social

Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant: Versió per a nens

Seguir llegint

protecció de la infància

"Acabar amb la violència contra els nens és possible amb una major rendició de comptes del govern", diu World Vision

publicat

on

Els nens han pagat el preu quan els compromisos ambiciosos dels governs per acabar amb la violència es veuen diluïts per responsabilitats poc clares i recursos insuficients, explica un nou informe de l’agència d’ajuda World Vision. L'informe descriu com l'objectiu de posar fi a la violència contra els nens és possible si els governs són responsables de complir amb serveis específics i polítiques aplicables que protegeixin els nens i els joves.  

Llançat el desembre de 1 en un esdeveniment organitzat per l'eurodiputat Nathalie Griesbeck al Parlament Europeu, l'informe Rendició de comptes i arribar a la zero violència contra els nens No n'hi haurà prou amb un enfocament "com de costum" per aconseguir els nous objectius de desenvolupament sostenible.

"Garantir que les promeses dels objectius de desenvolupament sostenible es converteixin en realitat en la vida dels nens requeriran creativitat, persistència i rendició de comptes", va dir Tamara Tutnjevic, assessora principal de World Vision Policy. "La rendició de comptes és crucial. Sense ella, les nostres promeses de protegir els nens més vulnerables del món estaran en perill. "

L'informe World Vision diu que els desafiaments inclouen mecanismes de recopilació de dades i dades inadequats sobre la violència contra els nens, la pobra cobertura dels serveis que depenen d'una àmplia gamma de proveïdors amb responsabilitats vagues, sovint repartides per diverses instal·lacions, institucions i ministeris.

La visió de World Vision suposa la necessitat de superar aquests reptes per garantir que els nous objectius globals compleixin els seus compromisos. L’agència d’ajuts diu que un enfocament consisteix a establir sistemes de rendició de comptes socials, que creen circuits de retroalimentació en temps real entre els ciutadans i els seus governs. Els sistemes de responsabilitat social inclouen proveïdors de serveis locals, govern local, membres de la comunitat, líders tradicionals i de fe.

Rendició de comptes i arribar a la zero violència contra els nens
inclou cinc recomanacions clau:  

1) Els governs haurien de respondre per garantir serveis específics i polítiques aplicables que protegeixin la infància.

2) La salut, l'educació i altres sectors públics rellevants haurien de ser responsables del seu paper en la prevenció i la lluita contra la violència a nivell comunitari.

3) Els governs responen de l'accessibilitat i el rendiment dels serveis de suport familiar i infantil per prevenir i respondre a la violència contra els nens, especialment aquells que són més vulnerables.

4) En contextos en què els mecanismes formals de rendició de comptes relacionats amb l'eliminació de la violència contra els nens són febles o estan poc desenvolupats, les associacions innovadores que impliquin governs, societat civil i el sector privat poden ser una alternativa a curt i mitjà termini.

5) Els governs han d’establir o enfortir mecanismes nacionals de coordinació per garantir que totes les parts interessades participin en el desenvolupament d’estratègies nacionals destinades a eliminar la violència contra els nens. Cal permetre una flexibilitat suficient per atendre diferents contextos locals

"Mitjançant l'adaptació d'estratègies de responsabilitat social per abordar els aspectes contextuals únics de la protecció del nen, els governs, la societat civil i el públic poden treballar junts per garantir que els objectius de desenvolupament sostenible proporcionin als nens vulnerables que haurien d'estar al centre de la nova agenda global. "Va afegir Tutnjevic.

Seguir llegint

El benestar de l'infant

Potenciar l’accés dels nens a l’educació en cas d’emergència

publicat

on

Els eurodiputats diuen que la integració dels nens refugiats en els sistemes nacionals d'educació dels països d'acollida pot ajudar a trencar l'espiral de la violència i l'extremisme © Hristo Rusev / www.hristorusevphotography.blogspot.com

El Parlament demana als estats membres que donin suport a l'objectiu de la Comissió d'augmentar la quota de fons humanitaris de la UE per a l'educació de nens en situacions d'emergència al 4% i a tots els països d'acollida per ajudar a integrar els nens refugiats en els seus sistemes educatius nacionals, en una resolució aprovada dijous (26 de novembre). Assenyala que l'educació redueix el risc que els joves es comprometin en l'extremisme.

El Parlament acull amb satisfacció l’anunci de la Comissió sobre el seu nou objectiu de destinar el 4% del pressupost d’ajuda humanitària de la UE a l’educació per a nens en situacions d’emergència el 2019 i demana als estats membres que hi donin suport en la resolució, que va ser adoptada a mà alçada.

La integració dels nens refugiats en els sistemes educatius nacionalsEls eurodiputats fan una crida als països que acullen refugiats "per garantir que els nens refugiats tinguin ple accés a l'educació i promoguin en la mesura del possible la seva integració i inclusió en els sistemes educatius nacionals". També demanen als donants internacionals que prioritzin l’educació a l’hora de respondre a crisis de refugiats, mitjançant programes destinats a implicar i donar suport psicològicament a nens migrants, així com a promoure l’aprenentatge de la llengua del país d’acollida per tal d’assegurar un nivell d’integració superior.

Trencar l'espiral de la violència i l'extremismeEls eurodiputats subratllen el fet que els joves d'edats compreses entre 12 20 i tenen molt poques oportunitats dins de les comunitats de refugiats, mentre que al mateix temps ser objectius primera per al servei militar i altres formes de participació en els conflictes armats.

Demanen a la UE que treballi amb països socis i altres donants per millorar les oportunitats educatives dels joves en situacions d’emergència, atès el paper crucial que poden exercir per garantir l’estabilitat post-conflicte i reduir al mateix temps el risc d’un , població sense feina que provoca trastorns socials o que torna a caure en un cicle viciós de violència ".Segons estimacions de l'ONU, mil milions de nens viuen en àrees afectades per conflictes, dels quals 250 milions són menors de cinc anys i se'ls nega el seu dret fonamental a l'educació. Es calcula que 65 milions d'infants de tres a 15 són els més afectats per emergències i crisis prolongades, amb el risc d'interrupcions en la seva educació, i aproximadament 37 milions de nens d'edat primària i baixa edat estan fora de l'escola en països afectats per crisis.

Més informació

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències