nou suport important de la UE per a Amèrica Llatina anunciada

cfda07afa91cc1be08dd41c18fc5a9a5Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs avui (24 març) anunciar la nova ajuda de la UE de 2.5 milions d '€ per a Amèrica Llatina durant els anys de 2014 2020 (inclòs el finançament dels programes regionals i bilaterals per als sobres als països elegibles).

El nou paquet financer, que és part de l'Instrument de Cooperació per al Desenvolupament, que ara es publica, serà discutit avui en la conferència EUROsociAL a Brussel·les, on els prenedors de decisions i representants d'alt nivell de la UE i Amèrica Llatina es reuniran per discutir la cooperació futura entre les dues regions.

Abans de l'esdeveniment, el Comissari Piebalgs va dir: "Aquest paquet d'ajuda marca un nou pas en la forma de treballar amb Amèrica Llatina, i envia un senyal molt forta del nostre compromís de seguir donant suport als esforços de desenvolupament de la regió. No estem donant l'esquena a aquest continent; estem mirant endavant amb ella, junts.

"He visitat Amèrica Llatina diverses vegades recentment i han estat molt orgullós de veure la contribució de la UE a l'impressionant progrés del continent ha fet en l'última dècada. Estic convençut que aquest nou capítol en la nostra relació va a veure la nostra associació florent ".

El nou finançament autonòmic es centrarà en les àrees on es pot fer la diferència més gran; que han estat identificats en consulta amb els països socis d'Amèrica Llatina:

• Seguretat;

• el bon govern, la responsabilitat i l'equitat social;

• el creixement econòmic inclusiu i sostenible;

• La sostenibilitat del medi ambient, la resistència i el canvi climàtic;

• Els programes d'educació i formació per als pobles joves de menys d'Erasmus +, i;

Un programa sub-regional per Amèrica Central també s'inclou en el paquet d'avui.

En línia amb el Programa per al Canvi - grans línies de política de la Comissió de centrar l'ajuda als països que més ho necessiten i els sectors en què pot fer la diferència més gran - la UE ha reformat la forma en què funciona a Amèrica Llatina. Això vol dir una associació més estratègica entre els dos en el futur, en el qual les dues regions busquen solucions als problemes comuns (per exemple, el canvi climàtic) a través de la cooperació regional.

finançament d'avui ve de la cooperació per al desenvolupament d'instruments (DCI), que forma part del pressupost general de la UE.

països 18 (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Uruguai, Veneçuela) estan coberts per l'ICD i és elegible per a aquests fons regionals.

Alhora, la cooperació bilateral amb els països que enfronten els majors desafiaments a Amèrica Llatina (Bolívia, El Salvador, Guatemala, Hondures, Paraguai i Nicaragua) seguirà sent significativa. D'altra banda, Colòmbia, Equador i Perú es beneficiaran del finançament bilateral, la qual cosa permetrà una fase molt gradual.

EUROSOCIAL: Un programa insígnia per a la cohesió social a Amèrica Llatina

Malgrat el creixement significatiu recent, la desigualtat continua sent un dels reptes més importants d'Amèrica Llatina.

EUROsociAL s'ha convertit en el programa insígnia de la Unió Europea a Amèrica Llatina per a la cohesió social. Sota el lema 'Suport a les polítiques, la connexió de les institucions' que reuneix els responsables polítics i els funcionaris públics d'alt nivell de les administracions públiques d'Europa i Amèrica Llatina per desenvolupar i implementar polítiques per reduir les desigualtats socials.

EUROsociAL adopta un enfocament innovador que produeix resultats mesurables malgrat un pressupost relativament petit, dividit entre els països socis 18 10 en àrees temàtiques. la contribució total de la UE puja a 70 milions d '€ (€ 30m durant la seva primera fase, d'2004 2009-i € 40m durant la segona, a partir 2011-2014).

Es fomenta activament la cooperació "sud-sud" a Amèrica Llatina (és a dir, quan el coneixement basat en la cooperació anterior i s'ajusta a les condicions específiques d'un país veí ha estat transferides d'un país llatinoamericà a un altre) - despeses en què està previst que superi € 10 milions durant la segona fase del programa.

Està també basada en els resultats, recolzant només les accions que tenen objectius clarament formulats i formen part de les polítiques públiques més àmplies. Per exemple, alguns resultats tangibles inclouen el suport a la reforma del sistema d'informació laboral a Colòmbia a la demanda del mercat laboral millor a adequar l'oferta, el que contribueix a la introducció d'una nova llei per a les persones amb discapacitat a Hondures i ajudar a implementar una nova política d'educació fiscal a Brasil. També ha fomentat moltes iniciatives regionals a Amèrica Llatina, en àrees tan diverses com l'administració tributària, el desenvolupament regional, la justícia i el diàleg social i econòmica.

La cooperació regional amb Amèrica Llatina

Una sèrie d'àrees estratègiques prioritàries per a la cooperació regional entre la UE i Amèrica Llatina han estat identificats en consulta amb els països d'Amèrica Llatina. Ells inclouen:

- El creixement econòmic inclusiu i sostenible, abordar les debilitats estructurals, la desigualtat econòmica aguda i excessiva dependència de l'extracció de recursos naturals;

- Conciliar la sostenibilitat del medi ambient amb el desenvolupament continu en una regió que és altament vulnerable al canvi climàtic i els desastres naturals;

- La creació de capacitat (per exemple, formació i intercanvi de coneixements) de les institucions estatals encarregades de la seguretat i l'estat de dret, a fi de millorar els drets humans i la igualtat de gènere, fomentar la confiança pública i enfortir el contracte social necessari per al desenvolupament de tenir èxit, i;

- Millores en la governabilitat, rendició de comptes i la taxa per recollida i la despesa, per tal de fer front a la desigualtat, augmentar la cohesió social i responen a la creixent demanda social de serveis públics de qualitat.

Més informació

Cooperació de la UE amb Amèrica Llatina: MEMO / 14 / 213
pàgina web del Comissari Piebalgs
EUROsociAL pàgina web

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ajuda, Comissió Europea, L'ajuda externa, Latin America, món