Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

Xipre grup de direcció: Comissió millora el suport per al procés de liquidació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Modis_cyprus_lrgEl 27 de març, el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va presidir una reunió del grup directiu de Xipre a Brussel·les. El grup va avaluar la situació després de la represa de les converses de resolució de ple dret al febrer. El grup també va revisar el suport de la Comissió Europea al procés de negociació sota els auspicis de l’ONU i l’ajut a la comunitat turcoxipriota en la preparació per a la implementació del patrimoni després d'un acord. El grup va expressar el seu ple suport a les dues parts per portar el procés a bon terme.

El president Barroso va dir: "El coratge demostrat pels dos líders de la comunitat per reprendre les converses i l'ambient positiu que això ha desencadenat a l'illa reforcen la meva creença en l'oportunitat genuïna de resoldre definitivament la qüestió de Xipre. Espero que les negociacions tractin ràpidament els assumptes. de fons i que es trobi un acord definitiu per al benefici de tots els xipriotes. Amb aquest esperit, avui hem debatut sobre com la Comissió pot fer el seu paper millor per millorar el seu suport a les negociacions dutes a terme sota els auspicis de les Nacions Unides. per intensificar la nostra ajuda per familiaritzar la comunitat turcoxipriota amb la tasca important d'implementar el conjunt de lleis de la UE en les perspectives d'un acord definitiu. Ambdós comptes, hem d'assegurar-nos que el nostre ritme coincideixi amb el progrés de les converses de liquidació i que els dos les parts estan d'acord ".

El Grup de Direcció de Xipre va ser establerta pel president Barroso al gener 2009 com un mitjà de la Comissió Europea per donar suport a les converses de liquidació i posicions de coordenades sobre aspectes relacionats amb la UE d'un assentament.

anunci

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema xipriota de 1 milions d’euros per donar suport a empreses i autònoms en el context d’un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema xipriota de 1 milions d’euros per donar suport a empreses i autònoms en el context del brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. El suport es concretarà en garanties estatals per a nous préstecs. La mesura estarà oberta a empreses actives en tots els sectors (excepte el sector financer). L’objectiu de l’esquema és proporcionar liquiditat a empreses viables que van experimentar interrupcions comercials a causa del brot de coronavirus.

La Comissió va trobar que la mesura xipriota s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l’esquema (i) es refereix a préstecs nous amb un venciment mínim de tres mesos i un venciment màxim de sis anys; (ii) preveu una cobertura de la garantia limitada al 70% del principal del préstec; (iii) preveu una remuneració mínima de la garantia; (iv) conté garanties adequades per garantir que els intermediaris financers canalitzin l'ajuda eficaçment cap als beneficiaris que ho necessitin; i (v) garanteix que el suport es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes al marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'ajut en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), encarregat de la política de competència, va dir: "Aquest esquema de 1 milions d'euros permetrà a Xipre donar suport a empreses i autònoms afectats per la pandèmia del coronavirus mitjançant la prestació de garanties estatals de préstecs. L’esquema ajudarà aquestes empreses a solucionar l’escassetat de liquiditat a què s’enfronten a causa de la crisi en curs. Seguirem treballant juntament amb els estats membres per trobar les millors solucions per donar suport a les empreses en aquests moments difícils, d'acord amb les normes de la UE ".

Un comunicat de premsa està disponible online.

anunci
Seguir llegint

Croàcia

La Comissió celebra el següent pas en l'aprovació dels plans de recuperació i resiliència de Croàcia, Xipre, Lituània i Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha acollit amb satisfacció el positiu intercanvi d’opinions sobre les decisions d’execució del Consell sobre l’aprovació de plans nacionals de recuperació i resiliència per a Croàcia, Xipre, Lituània i Eslovènia celebrada el 26 de juliol, a la videoconferència informal dels ministres d’Economia i Finances de la UE (ECOFIN). Aquests plans estableixen les mesures que recolzaran el Fons de Recuperació i Resiliència (RRF). L’RRF és el cor de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. Les decisions d'aplicació del Consell s'adoptaran formalment per procediment escrit en breu.

Aquesta adopció formal obrirà el camí per al pagament de fins al 13% de l'import total assignat per a cadascun d'aquests estats membres en prefinançament. La Comissió té com a objectiu desemborsar el primer prefinançament el més ràpidament possible, després de la signatura dels acords bilaterals de finançament i, si escau, dels contractes de préstec. A continuació, la Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats en cadascuna de les decisions d’execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes contemplades en els plans.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències