suport de la UE per facilitar l'accés a l'energia a dos milions de persones a l'Àfrica

Lighting_Africa_Students-590x281La Comissió Europea ha presentat avui (1 abril) va anunciar els resultats de la primera convocatòria de propostes d'un programa innovador per proporcionar finançament per dur electricitat als ciutadans més pobres del món. Aquesta iniciativa també mostra que la UE ha estat un líder en la campanya per proporcionar energia sostenible per a tothom.

Subvencions de 95 milions d '€ s'han concedit per a projectes 16 en nou països africans per a proporcionar accés a l'energia en les zones rurals, una quantitat que es tradueix en projectes que costen més de € 155m (a través del suport de cofinançament pels sol·licitants) i portar l'electricitat a més de 2 milions de persones.

El Comissari Piebalgs va dir: "Això demostra que els resultats reals estan sent lliurats i que la UE està ampliant projectes reeixits provats que tenen un alt impacte en la reducció de la pobresa mitjançant l'electrificació rural sostenible. L'energia és fonamental per a totes les àrees de desenvolupament; des de la creació de llocs de treball i impulsar el creixement a la millora de l'assistència sanitària i permetent a la gent a cuinar de manera segura. No obstant això, massa sovint, la gent a les zones rurals s'han quedat enrere - una impactant 84% dels que no tenen accés a l'energia ara viu al camp. Hem d'assegurar que el nostre treball és compatible amb tots, no importa on visquin ".

Aquest és un primer pas en un nou i innovador programa per portar electricitat a molts milions. Durant els propers anys 7 la Comissió pretén gastar més de 2 milions de € en el suport a l'energia a l'Àfrica. Això, al seu torn, aprofitar les inversions superior a € 10bn, omplint els buits per a la infraestructura d'energia i, per tant, permet a les empreses, escoles, hospitals i llars per obtenir l'electricitat que necessiten.

A més, una altra convocatòria de propostes dirigides a l'electrificació rural en els Estats fràgils (com Burundi, Libèria, Somàlia i Mali) es troba actualment en fase d'avaluació i lliurarà més beneficis en aquests països, on les necessitats d'energia són més grans. Aquest serà el proper pas per assegurar que els esforços de la UE per proporcionar energia sostenible on és fruit més es necessita.

Fons

El finançament anunciada avui és el resultat d'una "convocatòria de propostes", que és un sistema de finançament de la UE que permet a les organitzacions no governamentals, organitzacions governamentals i del sector privat per a rebre una subvenció per al finançament de la UE sobre la base de la seva proposta per a un projecte innovador.

Els països que es beneficiaran d'aquesta iniciativa són: Madagascar, Burkina Faso, Senegal, Camerun, Libèria, Tanzània, Sierra Leone, Eritrea, Rwanda. La Comissió Europea promourà altres propostes 40 -però no van rebre seleccionats - als donants públics i privats i agències de desenvolupament. Per tant, la llista de països i el nombre de la població rural que es beneficien dels resultats de trucades podria augmentar encara més.

A més, els projectes d'infraestructura finançats a través dels nostres innovadors instruments de mescla i el Servei d'Assistència Tècnica està disponible per a tots els països de l'Àfrica subsahariana ja estan donant resultats i contribueixen a l'ajuda de la UE per l'Energia Sostenible per a Tothom.

A nivell mundial, sobre 1.3 milions de persones no tenen accés a l'electricitat. Fins a un mil milions més tenen accés només a les xarxes d'electricitat poc fiables. Més de 2.6 milions de persones depenen dels combustibles sòlids (és a dir, la biomassa tradicional i carbó) per cuinar i per a calefacció.

Un sistema d'energia de bon rendiment que millora l'accés eficient a formes modernes d'energia enfortiria les oportunitats per a les persones més pobres del planeta per escapar dels pitjors efectes de la pobresa. L'accés a l'energia proporciona a les persones amb els mitjans per generar ingressos - i que al seu torn crea riquesa i nous mercats.

Més informació

En el treball de la UE sobre l'Energia Sostenible per a Tothom
Per a més informació sobre l'Energia Sostenible per a Tothom
Per a més informació sobre la cimera UE-Àfrica

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, Comissió Europea, L'ajuda externa, món