suport de la UE per facilitar l'accés a l'energia a dos milions de persones a l'Àfrica

Lighting_Africa_Students-590x281La Comissió Europea ha publicat avui (1 abril) els resultats de la primera convocatòria de propostes d'un programa innovador per finançar la indústria de l'electricitat als ciutadans més pobres del món. Aquesta iniciativa també mostra que la UE ha estat líder en la campanya per proporcionar energia sostenible per a tothom.

S'han adjudicat subvencions de 95 milions d’euros per als projectes de 16 en nou països africans per proporcionar accés a l’energia a les zones rurals, una quantitat que es traduirà en projectes que costin més de 155m € (mitjançant el cofinançament del sol·licitant) i aporten electricitat a més de 2 milions de persones.

El comissari Piebalgs va afirmar: "Això demostra que s'estan produint resultats reals i que la UE amplia projectes que han tingut èxit i que tenen un gran impacte en la reducció de la pobresa mitjançant l'electrificació rural sostenible. L'energia és fonamental per a totes les àrees de desenvolupament; des de la creació de llocs de treball i l’impuls del creixement fins a millorar l’atenció sanitària i permetre que les persones es cuinen de forma segura Tanmateix, massa sovint les persones de les zones rurals s'han quedat enrere: un xenomot xocant d’aquests que no tenen accés a l’energia viuen ara al camp. Hem d’assegurar-nos que el nostre treball doni suport a tothom, independentment d’on viu. "

Aquest és un primer pas en un nou programa innovador per portar l'electricitat a molts milions. Durant els propers anys de la 7, la Comissió té per objectiu gastar més de 10.000 milions d'euros en el suport de l'energia a l'Àfrica. Això, al seu torn, aprofitarà inversions superiors a € 2bn, omplint les deficiències de les infraestructures energètiques i, per tant, permetent a les empreses, escoles, llars i hospitals obtenir l'electricitat que necessiten.

A més, actualment s'està avaluant una altra Convocatòria de Propostes dirigida a l'electrificació rural en estats fràgils (com Burundi, Libèria, Somàlia i Mali) i oferirà més beneficis en aquests països, on les necessitats energètiques són més grans. Aquest serà el següent pas per assegurar que els esforços de la UE per proporcionar energia sostenible on més es necessiti donin fruits.

Fons

El finançament anunciat avui és el resultat d’una "crida a propostes", que és un sistema de finançament de la UE que permet a les ONG, les administracions i les organitzacions del sector privat rebre una subvenció per al finançament de la UE basant-se en la seva proposta per a un projecte innovador.

Els països que es beneficiaran d’aquesta iniciativa són: Madagascar, Burkina Faso, Senegal, Camerun, Libèria, Tanzània, Sierra Leone, Eritrea, Rwanda. La Comissió Europea promourà altres propostes 40 rebudes –però no seleccionades– a donants públics i privats i agències de desenvolupament. Per tant, la llista de països i el nombre de població rural que es beneficien dels resultats de les trucades podrien augmentar encara més.

A més, els projectes d’infraestructures finançats a través dels nostres innovadors instruments de mescla i la Facilitat d’assistència tècnica disponible per a tots els països de l’Àfrica subsahariana ja proporcionen resultats i contribueixen al suport de la UE per als objectius d’Energia Sostenible per a Tots.

A tot el món, prop de 1.3 milions de persones no tenen accés a l'electricitat. Fins a mil milions d’euros només tenen accés a xarxes elèctriques poc fiables. Més de X mil milions de persones depenen de combustibles sòlids (és a dir, biomassa tradicional i carbó) per cuinar i escalfar.

Un sistema energètic amb un bon rendiment que millori l'accés eficient a les formes modernes d'energia reforçaria les oportunitats per a les persones més pobres del planeta per escapar dels pitjors impactes de la pobresa. L’accés a l’energia proporciona a les persones els mitjans per generar ingressos, i això crea riquesa i nous mercats.

Més informació

Sobre el treball de la UE sobre energia sostenible per a tothom
Per obtenir més informació sobre Energia Sostenible per a Tothom
Per obtenir més informació sobre la cimera Àfrica-UE

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, Comissió Europea, L'ajuda externa, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *