Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

Invertir a l'Àfrica: una oportunitat per explorar com treballar junts

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

0 ,, 17537146_303,00Amb motiu de la Cimera UE-Àfrica, que va tenir lloc a Brussel·les aquesta setmana, i tenint en compte els compromisos i els esforços de la UE per construir més sinergies entre la UE i Àfrica a través del Partenariat Conjunt Àfrica-UE (JAES), i donat el L’estructura, mandat i capacitat d’una creu vermella creixent, hi ha un cas fort per donar suport a un enfocament combinat per treballar conjuntament eficaçment per fer front als reptes globals que interessen els dos continents.

Context

En els darrers deu anys, el continent africà ha gaudit d'una pau molt gran i de la prosperitat creixent. L’augment de la democratització i l’explosió de les matèries primeres s’han unit a l’augment de la inversió estrangera, augmentant les perspectives de disminució de la pobresa i fent que l’Àfrica sigui la segona regió de més ràpid creixement del món. Al mateix temps, aquests guanys es veuen en perill per una combinació de amenaces conegudes com el canvi climàtic, la inseguretat alimentària i l'atur juvenil que han provocat migracions massives, disturbis civils, radicalisme i violència. La primera línia d’aquesta tempesta segueix el cinturó del Sahel i afecta gairebé tots els països del país, incloent Mauritània, Mali, Níger, Nigèria, Txad, Sudan i Sud-Sudan, així com Kenya i Somàlia. La situació al nord d’Àfrica és similar amb les crisis a ambdós costats del Sàhara competint pels titulars des de 2011.

Les societats nacionals de la Creu Roja de la Mitja Lluna Roja tenen un mandat per salvar vides, reduir el patiment humà i la càrrega de desastres, i per recolzar el desenvolupament sostenible i l’eradicació de la pobresa. Veuen un paper essencial per a la societat civil en la lluita contra la vulnerabilitat a aquestes forces i en l’enfortiment de les comunitats per fer-les més resistents. Les branques nacionals de la Creu Roja de la Mitja Lluna Roja estan presents a gairebé totes les comunitats, principalment a través de joves voluntaris procedents de les pròpies comunitats.

anunci

A l’Àfrica, una gran majoria de la població té menys de 25 anys, i aquesta “protesta juvenil” que s’ha convertit en un tema de gran preocupació per als països del nord i del sud del Sàhara també ofereix una oportunitat. Les Societats Nacionals de la Mitja Lluna estan ben posicionades per facilitar les interaccions entre les comunitats, els responsables polítics locals i nacionals i altres actors rellevants com organitzacions regionals, les Nacions Unides, organitzacions de la societat civil i centres de coneixement.

Conflicte a Àfrica
Activitats a Àfrica

Cooperació en el marc de l'Estratègia Conjunta Àfrica-UE (JAES)

anunci

Entre les vuit àrees de cooperació incloses al JAES, diverses són congruents amb les prioritats i el mandat de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR):

• Pau i seguretat;
• governança democràtica i drets humans;
• canvi climàtic i medi ambient, i;
• migració, mobilitat i ocupació.

A continuació, es mostren alguns detalls sobre com les societats de la Creix Roja de la Creu Roja podrien participar més en el treball conjunt en el marc de l’Estratègia Conjunta Àfrica-UE. Baixeu el document d'informació complet.

Canvi climàtic

La iniciativa Gran Muralla Verda del Sàhara i el Sahel, definida i promoguda per la Comissió de la Unió Africana, proporciona un marc en el qual els voluntaris de la Creu Roja de la Creu Roja poden aportar contribucions significatives a l'adaptació al canvi climàtic. A través d’activitats que s’estenen des de la plantació d’arbres fins a una gestió de la terra sostenible més àmplia per al desenvolupament rural, l’ús generalitzat de voluntaris pot augmentar les iniciatives mediambientals prometedores i remuneratives amb la finalitat de mitigar i adaptar-se al canvi climàtic, millorar els mitjans de vida i promoure el medi ambient. valors i pràctiques, recolzats en la sensibilització i l'educació pública.
Les intervencions en l'adaptació al canvi climàtic se centraran en la plantació d'arbres / arbustos per part de joves voluntaris i l'establiment de guarderies.

La mobilització social de les comunitats i les autoritats locals pot ajudar a crear consciència sobre la conservació dels recursos naturals (per exemple, control de l'erosió del sòl, reforestació, rehabilitació de pantans, protecció de la vida silvestre). La FICR investigarà els possibles beneficis de la compensació comunitària mitjançant un sistema de pagaments per a serveis ambientals (PES). Dins d’aquest sistema, els pagaments s’ofereixen als propietaris a canvi de gestionar les parcel·les que ofereixen un servei ecològic, de manera que promoguin la gestió dels recursos naturals mitjançant mètodes orientats al mercat.

Seguretat alimentària i nutricional

En els darrers anys, el canvi climàtic ha donat lloc a una inseguretat alimentària a gran escala, i la Creu Roja Creix Roja va respondre recentment a grans desastres a la Banya d’Àfrica, al Sahel i al sud d’Àfrica. Basant-se en les consultes dels països a 2012, la Zona Africana de l'IFRC va desenvolupar la Iniciativa de Seguretat Alimentària 2013-2017. És un marc estratègic basat en els següents objectius de 3: 1) per dur a terme programes de seguretat alimentària basats en la comunitat amb les societats nacionals africanes 40; 2) per construir capacitat de seguretat alimentària tècnica i organitzativa a nivell de país; i 3) per millorar la coordinació i l'associació per a la programació de seguretat alimentària a llarg termini. Per tal de reforçar la resiliència de les comunitats locals, les activitats en matèria de seguretat alimentària i nutricional es duen a terme de manera integrada i multisectorial, que també inclou l’educació, l’empoderament dels petits productors (amb un enfocament especial a les dones) i Activitats de salut i aigua i sanejament.

En coherència amb la Iniciativa de Seguretat Alimentària d'Àfrica descrita anteriorment, les intervencions es recolliran a partir d'un menú d'estratègies conegudes, incloent:

1) La promoció de mitjans de vida diversificats (desenvolupament de competències, emprenedoria, transferència de recursos en efectiu i en espècie, etc.);
Activitats de suport a la comunitat basades en 2 per a determinats tipus de mitjans de vida;
3) recollida i gestió d’aigua per a petits agricultors i ramaders ramaders en zones de terra seca;
4) vigilància de la situació de la seguretat alimentària basada en la comunitat, incloent-hi el seguiment del mercat, la detecció i la derivació de la malnutrició i l’avís primerenc de la fam i;
5) sensibilització sobre la inseguretat alimentària, la desnutrició i els riscos relacionats amb la salut, així com sobre la informació i els serveis disponibles.

Web de l'IFRC sobre seguretat alimentària, nutrició i mitjans de subsistència

Publicacions de fons de la Federació sobre seguretat alimentària

Seguretat alimentària a la Banya d'Àfrica
Seguretat alimentària al Sahel i al sud d'Àfrica

Migració

Les activitats de la Creu Roja de la Mitja Lluna Roja a Àfrica se centraran en les necessitats i vulnerabilitats dels immigrants i migrants potencials a través d’orientar-se a sucursals de la Societat Nacional que es troben al llarg dels senders migratoris. El treball tindrà com a objectiu sensibilitzar els possibles migrants sobre els riscos, tot i tenir cura de no encoratjar, dissuadir ni prevenir la migració.

A més, la FICR donarà suport a les societats nacionals per ajudar els emigrants a la seva tornada, i es tornarà a tenir cura de no contribuir a les decisions sobre els retorns als països d'origen. Les activitats de migració es vincularan amb altres components. Per exemple, a les zones amb poblacions desplaçades i refugiades, les oficines locals participaran en activitats dirigides a minimitzar els conflictes entre les poblacions desplaçades i amfitrions i promoure una cultura de la no-violència i la pau. La migració també es vincularà a operacions recents on hi ha hagut una resposta d’emergència als moviments de població.

Documents relacionats: Migració a Àfrica

Promoció d'una cultura de la no violència i la pau

L' La iniciativa Joventut com a agents de canvi conductual (YABC), llançat a 2008, és el programa emblemàtic de l'IFRC per promoure una cultura de la no violència i la pau, basada en l'educació entre iguals i el desenvolupament de capacitats de conducta interpersonals, com ara l'escolta activa, la comunicació no violenta i la mediació, que permeten als participants per interactuar harmoniosament. A Àfrica hi ha educadors de parelles de joves de 76 de les societats nacionals africanes 18, inclosos els educadors de parells avançats de 27. La FICR va desenvolupar manuals i directrius en àrab i anglès per a educadors de parells que treballaven en la participació de la comunitat.

Des de 2008, s'han aconseguit centenars de beneficiaris a través de les activitats de seguiment relacionades amb YABC relacionades amb la creació de capacitats del voluntariat i amb la comunicació i la integració de la comunitat. YABC utilitza jocs de rol, simulacions, jocs interactius, exercicis de visualització i plataformes artístiques, etc. perquè els participants desenvolupin la seva pròpia posició i compromís a través d'una reflexió crítica basada en els seus sentiments, experiències de vida i intercanvis amb els companys. A més, si escau, la FICR reforçarà les organitzacions comunitàries existents amb el potencial d’ajudar a construir la cohesió social i enfortir els actius socials.

La desocupació juvenil

Prop de la meitat del total de voluntaris de la Creu Roja Internacional i de la Mitja Lluna Roja són joves. El nostre enfocament per al desenvolupament de la joventut reconeix la importància de l'educació entre iguals i no formals, així com la innovació com a característica específica dels joves i la importància dels enfocaments intergeneracionals per fomentar associacions genuïnes. La FICR reconeix la importància de construir la capacitat dels joves com a agents clau per al canvi social i el desenvolupament econòmic, i fomentar el voluntariat dels joves com a manera de conscienciar els joves dels beneficis del compromís cívic.

Durant l'última Conferència de l'Àfrica Pan que es va celebrar a Addis Abeba l'octubre de 2012 sota el tema Invertir a ÀfricaLes societats africanes nacionals de la Creu Roja Roja es van comprometre a augmentar l'educació, el lideratge i les habilitats de la joventut africana, així com ampliar les associacions amb el món acadèmic, la societat civil, els governs i el sector privat per crear millors condicions per als joves.

Informe Invertir a Àfrica, solucions africanes als reptes d'Àfrica, octubre 2012

Lloc web IFRC a Àfrica

Líbia

Reflexions sobre els fracassos de les converses libianes a Ginebra i més enllà

publicat

on

Els libis han de treballar per restaurar la unitat perduda de la nostra nació. Les solucions externes només agreujaran el ja precari estat del nostre país. És hora d’acabar amb la sèrie de fracassos que han patit l’esfondrament de les converses i retornar la terra natal de Líbia a un estat de legitimitat, escriu Shukri Al-Sinki.

La reivindicació de retornar Líbia a la legitimitat constitucional, tal com es va gaudir per última vegada al país el 1969, és un autèntic dret de la nació. És una situació difícil recuperar un sistema robat de drets garantits i no la batalla d’un individu per recuperar el seu tron. Tornar a la legitimitat constitucional significa tornar a l'estat de coses que gaudien els libis abans del cop d'estat del 1969. La idea en si no és nova. El desig dels libis de tornar a la seva constitució original i, amb ella, de restaurar la monarquia, es va introduir per primera vegada en una conferència el 1992 a Londres, a la qual van assistir representants de la premsa internacional i diverses personalitats polítiques de gran renom.

En línia amb el desig de la gent, el príncep Mahoma, el príncep hereu resident a Londres, no s’ha publicitat a si mateix ni apareixerà com a aspirant al tron ​​fins que les faccions conflictives de la societat libia acceptin un compromís. Només el poble el pot proclamar governant legítim. Aquest és el llegat de la família Senussi, que el príncep Mahoma s’ha compromès a honrar. La font de la força de la família es troba precisament en el fet que es troba a una distància igual de totes les parts de Líbia, en una posició neutral. Aquest és el tipus de lideratge en què els libis poden buscar refugi si s’intensifiquen els conflictes.

anunci

“Sé, fill meu, que la nostra família Senussi no pertany a una sola tribu, grup o partit, sinó a tots els libis. La nostra família era i seguirà sent una gran tenda on tots els homes i dones de Líbia poden buscar refugi. Si Déu i el teu poble t’escullen, vull que facis de rei de tota la gent. Haureu de governar amb justícia i equitat i ser d’ajut per a tothom. També haurà de ser l’espasa del país quan ho necessiti i defensar la nostra pàtria i les terres de l’islam. Respecteu tots els pactes locals i internacionals ".

Ha arribat el moment de la recuperació de Líbia després d’un període prolongat de penúries. La solució real a totes les nostres divisions, guerres i conflictes existents rau en un projecte nacional que deriva la seva legitimitat del llegat que van deixar els nostres pares fundadors. Independentment de les pressions externes i dels plans imposats internament d’uns pocs, hem de treballar junts per restablir la legitimitat.

Hem de posar-nos d’acord amb el fet que les parts en guerra no cediran les seves peticions per voluntat pròpia i probablement continuaran lluitant. Això amenaça la totalitat de l'existència de la nostra pàtria. Potser un líder més fàcilment acceptable i no partidista, lliure d’afiliacions tribals i regionals, podria oferir el remei. Persona de bona reputació i valors morals que descendeix d’una família escollida pel mateix Déu. Una família d’herència religiosa i reformista, l’avantpassat del qual, el rei Idris, va assolir un dels majors èxits de la història de Líbia: la independència del nostre país. L’herència d’Al-Senussi és del nacionalisme i de la lluita pel poble.

anunci

Hem de superar aquells que es barallen amb el futur de Líbia amb l'esperança de posar les mans en els nostres recursos nacionals, obtenir beneficis personals o esperar afavorir les agendes estrangeres i imposar mitjans de govern autoritaris. Hem de rebutjar la pròrroga del període transitori per no córrer el risc de convidar més oportunitats per a disputes i tornar a portar perill injustificat a Líbia. Ja hem tingut prou de malgastar els recursos del país i el temps de la gent. Ja n’hem tingut prou d’assumir riscos addicionals. Ja n’hem tingut prou de caminar per un camí desconegut. Tenim un patrimoni constitucional al nostre abast, que podríem demanar en qualsevol moment. Anem a fer-ho, convidem el nostre líder legítim a tornar i prometem fidelitat a una Líbia unida.

Shukri El-Sunki és un escriptor i investigador amb seu a Líbia. És l'autor de quatre llibres, el seu ésser més recent La consciència d’una pàtria (Maktaba al-Koun, 2021), que narra les històries d'herois libis que es van enfrontar i van resistir la tirania del règim de Gadhaffi.

Seguir llegint

Àfrica

L’acostament entre Israel i els països àrabs impulsarà el creixement econòmic a MENA

publicat

on

Durant l'últim any, diversos països àrabs ho han fet normalitzat les relacions amb Israel, marcant un canvi geopolític significatiu a la regió de l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica (MENA). Tot i que els detalls de cada acord de normalització varien, alguns d’ells inclouen tractats comercials i fiscals i la cooperació en sectors clau com la salut i l’energia. Els esforços de normalització estan previstos innombrables beneficis per a la regió MENA, impulsant el creixement econòmic, escriu Anna Schneider. 

L’agost de 2020, els Emirats Àrabs Units (EAU) es van convertir en la primera nació àrab del Golf a normalitzar les relacions amb Israel, establint vincles diplomàtics, comercials i de seguretat formals amb l’estat jueu. Poc després, el Regne de Bahrain, el Sudan i el Marroc van seguir el mateix. Alguns experts ho han fet suggerir que altres nacions àrabs, com ara Aràbia Saudita, també puguin considerar fomentar les relacions amb Israel. La cadena d’esforços de normalització és històrica, ja que fins ara només Egipte i Jordània havien establert vincles oficials amb Israel. Els acords també són importants victòria diplomàtica per als Estats Units, que van jugar un paper crític a l’hora de fomentar els acords. 

Històricament, les nacions àrabs i Israel han mantingut relacions llunyanes, ja que molts eren partidaris ferms del moviment palestí. Ara, però, amb l’amenaça creixent de l’Iran, algunes nacions del CCG i altres països àrabs comencen a inclinar-se cap a Israel. L’Iran inverteix importants recursos en aquest país s'està ampliant la seva presència geopolítica a través dels seus representants, Hezbollah, Hamas, els houthis i altres. De fet, diversos països del CCG reconeixen el perill que l'Iran representa per a la seguretat nacional, la infraestructura crítica i l'estabilitat de la regió, cosa que els porta al costat d'Israel en un esforç per contrarestar l'agressió iraniana. Normalitzant les relacions amb Israel, el CCG pot agrupar recursos i coordinar-se militarment. 

anunci

A més, els acords comercials que figuren als acords de normalització permeten a les nacions àrabs comprar equipament militar avançat dels Estats Units, com els famosos avions de combat F-16 i F-35. Fins ara, el Marroc ha comprat 25 avions de combat F-16 dels EUA. Els EUA també ho han fet convingut vendre 50 avions F-35 als Emirats Àrabs Units. Tot i que hi ha algunes preocupacions que aquesta afluència d’armes a la regió MENA, ja inestable, pugui encendre els conflictes actuals. Alguns experts creuen que aquesta tecnologia militar tan avançada també podria augmentar els esforços per combatre la presència de l'Iran. 

Mohammad Fawaz, director de Grup de Recerca en Polítiques del Golf, afirma que “la tecnologia militar avançada és essencial per obstruir l’agressió iraniana. En l’àmbit militar actual, la superioritat aèria és potser l’avantatge més important que pot tenir un exèrcit. Amb l’equipament militar i l’armament iranià fortament esmorteïts per sancions de dècades, una formidable força aèria només funcionarà per dissuadir encara més el règim iranià de l’escalada de les provocacions ”. 

Els acords de normalització també podrien millorar la cooperació en els sectors sanitari i energètic. Per exemple, durant les primeres etapes de la pandèmia COVID-19, els Emirats Àrabs Units i Israel desenvolupat tecnologia per controlar i combatre el coronavirus. Les dues nacions també ho són explorar oportunitats de col·laboració en l'àmbit de la investigació mèdica i farmacèutica. Al juny, els Emirats Àrabs Units i Israel també signat un tractat de doble imposició, que permet als ciutadans generar ingressos a les dues nacions sense pagar el doble impost. A més, Bahrain, els Emirats Àrabs Units, Israel i els Estats Units han acordat cooperar en matèria d'energia. En particular, el quartet pretén avançar en la gasolina, el gas natural, l’electricitat, l’eficiència energètica, les energies renovables i la R + D. 

anunci

Aquests acords notables podrien ajudar a impulsar el creixement econòmic i els beneficis socials a la regió. De fet, actualment les nacions MENA estan lluitant contra un nou brot de COVID-19, gràcies a la variant Delta, que afecta greument les economies i les indústries sanitàries. Per tal de millorar les institucions crítiques de la regió, aquests acords de normalització segur que milloraran la dependència de la regió en el petroli. De fet, els Emirats Àrabs Units han estat treballant en la reducció de la seva pròpia dependència del petroli, diversificant la seva economia per incloure energies renovables i alta tecnologia. 

La normalització de les relacions entre un grapat de nacions àrabs i Israel tindrà importants beneficis en l’estructura geopolítica i econòmica de la regió de l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica. Facilitar la cooperació a l’Orient Mitjà no només impulsarà el creixement econòmic, sinó que també fomentarà l’estabilitat regional. 

Seguir llegint

Àfrica

La crisi de Tunísia subratlla els riscos de l’empenta europea a la democratització al nord d’Àfrica

publicat

on

Mentre que la Unió Europea i les Nacions Unides lluitar per mantenir la transició de Líbia cap a les eleccions, els dramàtics esdeveniments que es desenvolupen al costat de Tunísia han elevat l’espectre del trastorn i la inestabilitat en un altre membre nord-africà del Barri europeu. En una sèrie de moviments que deixa l'única història d'èxit de la primavera àrab en risc de retrocedir en l'autoritarisme, el de Tunísia populista president Kais Saied (A la foto) ha dissolt la resta del govern del país i es va concedir a si mateix competències d’emergència segons els termes de la constitució del país del 2014, escriu Louis Auge.

Saied, a més de dissoldre el primer ministre Hichem Mechichi i suspendre l’alterat parlament nacional, dins del qual el partit islamista Ennahda de Rachid Ghannouchi representava el grup més nombrós, Saied també ha tancat les oficines d’al-Jazeera i eliminat múltiples alts càrrecs, tots com el ministre de Relacions Exteriors de Tunísia, Othman Jerandi busca tranquil·litzar Homologa la UE que la transició democràtica del seu país encara està en bon camí.

Les institucions de Tunísia, que s’estan consolidant, cauen sobre el COVID i l’economia

anunci

La comprensió del poder de Kais Saied sí que és comprensible va provocar indignació entre els seus opositors polítics islamistes, però també fou destituït el primer ministre Mechichi i la seva dissolució del parlament demandes centrals de protestes nacionals a Tunísia durant els darrers dies. Mentre Tunísia s’amaga a través d’Àfrica epidèmia de COVID més letal, és una secció creixent de la societat tunisiana perdre la fe en la capacitat de les institucions polítiques de bloqueig per fer front a l’aturada generalitzada, la corrupció i la interminable crisi econòmica.

Entre Tunísia i Líbia, la UE es troba cara a cara amb els millors i pitjors resultats de la primavera àrab, presentant cadascun els seus propis reptes per a la política exterior europea al nord d’Àfrica i al Sahel. Tot i el suposat èxit de la seva transició, el nombre de tunisians que van travessar el Mediterrani per arribar a les costes europees augmentat cinc vegades com els seus càrrecs electes barallat al pis de l'Assemblea a Tunis l'any passat.

L’experiència ha fet comprensible que els líders europeus es preocupin d’empènyer altres països de la regió cap a transicions polítiques massa precipitades, com demostren els francesos i els europeus. maneig de la situació al Txad des del mort al camp de batalla del president Idriss Déby fa tres mesos. Quan es podria jugar la tènue estabilitat de diversos països, els responsables de la presa de decisions a Brussel·les i a les capitals europees han demostrat ser més pacients amb els seus homòlegs africans de transició darrerament.

anunci

Prioritzar l'estabilitat al Txad

Les notícies del president Déby's mort aquest passat mes d'abril, encara que fos breument, va llançar el futur de la política francesa i europea a la regió africana del Sahel en qüestió. Sota el seu antic líder, el Txad va emergir com el de França l'aliat més actiu i fiable en una regió desbordada per grups jihadistes que s’aprofiten d’una governança dèbil en països com Mali per esbossar-se territori. Les tropes txadianes s'han desplegat al costat de les forces franceses contra els gihadistes al mateix Mali, i han suportat el pes de les operacions en contra Boko Haram a la regió que envolta el llac Txad.

Una ruptura de l'autoritat governamental a N'Djamena en la línia del col·lapse vist a Mali hauria estat catastròfica per a la política exterior europea i les prioritats de seguretat a la regió del Sahel. En canvi, l'estabilitat immediata del país ha estat assegurada per un govern en funcions encapçalat pel fill del difunt president Mahamat. En senyal de la importància del país per als interessos europeus, tant el president francès Emmanuel Macron com l’alt representant de la UE Josep Borrell assistit el funeral del difunt president el 23 d'abrilrd.

Des de llavors, Macron ho ha fet benvinguda Mahamat a París pel seu paper de cap del Consell Militar de Transició del Txad (TMC), tant per debatre el període transitori de 18 mesos a les eleccions del Txad com per definir els paràmetres de la lluita conjunta dels dos països contra el gihadisme al Sahel. Mentre que la llarga operació francesa Barkhane ho és preparat per acabar d’aquí a la primera part de l’any vinent, els seus objectius es traslladaran a les espatlles del grup de treball europeu Takuba liderat per França i al G5 Sahel - una associació de seguretat regional de la qual el Txad ha demostrat ser el membre més eficaç.

Delicats actes d’equilibri

Tot i que el TMC ha assegurat la continuïtat de l’estabilitat del govern central del Txad a curt termini, els reptes de seguretat regional ajuden a explicar per què ni la UE ni la Unió Africana (UA) estan pressionant massa les autoritats provisionals del país en les eleccions ràpides. La transició al govern civil és ja està en marxa, amb el primer ministre Albert Pahimi Padacké formant un nou govern el passat mes de maig. Els passos següents inclouen el nomenament d’un consell nacional de transició (NTC), a diàleg nacional reunint tant les forces de l'oposició com les oficialistes, i un referèndum constitucional.

Mentre naveguen per les properes etapes de la transició, els actors dins i fora del Txad podrien mirar al costat del Sudan per obtenir lliçons sobre com avançar. Malgrat el fet que fa més de dos anys ja aprovat des del derrocament del president de llarga data i presumpte criminal de guerra Omar al-Bashir, el Sudan no celebrarà eleccions per substituir el govern de transició del primer ministre Abdallah Hamdok fins al 2024.

En una conferència important celebrat a París i acollit pel president Macron el passat mes de maig, els socis i els creditors europeus del Sudan van deixar clar que entenien que el llarg horitzó de temps era necessari perquè Hamdok i altres líders postrevolucionaris de Jartum es centressin en el problemes urgents davant del Sudan post-Bashir. Juntament amb una crisi econòmica que fa que fins i tot els productes bàsics siguin difícils d’aconseguir, Sudan també està fent malabars amb desenes de milers de milions de dòlars en deute extern i amb un “estat profund” de funcionaris fidels al president destituït. Amb el suport del progrés de la transició fins ara, Hamdok va sortir de la conferència amb la promesa dels membres de l’FMI de neteja els endarreriments El Sudan els posseeix, mentre que Macron també va insistir que França donés suport a la compensació dels 5 milions de dòlars que Khartum deu també a París.

Si N'Djamena i Khartum poden navegar per les seves perilloses transicions cap a la governança democràtica davant "esglaonament"Desafiaments, el Txad i el Sudan podrien reactivar conjuntament les esperances de la democràcia àrab a les capitals europees i de l'Orient Mitjà, fins i tot si l'última flama de la primavera àrab original semblava parpellejar a Tunísia.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències