La UE llança un projecte de lluita contra els medicaments falsificats en els països en desenvolupament

La falsificació de la droga-010En vigílies del Dia Mundial de la Salut avui (7 d'abril), la Unió Europea va posar en marxa un nou projecte que va a donar suport a la lluita contra la producció i el comerç de medicaments falsificats al Camerun, Ghana, Jordània, Marroc i Senegal, que estan situats al llarg de dues de les principals rutes per a la producció i el tràfic de medicaments falsificats (de Península Aràbiga i l'Orient a Occident / Àfrica central; des de East / Banya d'Àfrica, a través de Iemen i Sudan, a l'Àfrica central).

Els medicaments falsificats són una amenaça important per a la salut pública i la seguretat, ja que en general contenen ingredients que són de mala qualitat, en la dosi equivocada o simplement ineficaços, i en alguns casos fins i tot tòxics.

Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "Els medicaments falsificats s'han convertit en una important font d'ingressos per als grups del crim organitzat, amb molt alts rendiments, la qual cosa dificulta el desenvolupament pacífic d'aquests països. "Amb aquest projecte anem a proporcionar una formació - per donar suport als serveis d'investigació i justícia penal, així com per donar suport tècnic -. Per detectar i analitzar els medicaments sospitosos i augmentar la consciència dels riscos relacionats amb l'ús de medicaments falsificats"

medicaments falsificats és un problema que afecta els països desenvolupats, així com els països en desenvolupament, ja que els pacients de tot el món són propensos a ser presa dels productes mèdics falsificats. L'accessibilitat als tractaments mèdics i productes mèdics en molts països en desenvolupament és un repte en si mateix, fent-los particularment exposats i vulnerables als perills dels medicaments falsificats. Aproximadament morts per any 100,000 a l'Àfrica es deuen a la comercialització de medicaments falsificats (segons l'Organització Mundial de la Salut).

El projecte permetrà a les autoritats nacionals judicials, de control i d'aplicació de la llei per respondre eficaçment a la lluita contra els medicaments falsificats, proporcionant-los el marc i la capacitat legal necessària per dur a terme aquestes operacions de manera eficaç. Països en qüestió serà capaç de compartir la seva experiència i les millors pràctiques, així com a la xarxa per tal d'harmonitzar les seves polítiques a nivell trans-regional; que podria donar lloc a operacions conjuntes.

La Comissió Europea està contribuint més de 4 milions d '€ a aquest projecte l'any 3. Els fons disponibles per a aquest projecte han estat prevista en l'instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau (ICSP).

Fons

El projecte tindrà quatre components principals:

  • Per actualitzar el marc legislatiu relacionat amb la producció i circulació de medicaments falsificats existent;
  • el desenvolupament d'una estratègia nacional i l'enfortiment de la cooperació entre organismes, així com la millora de la cooperació transfronterera;
  • millorament de la capacitat jurídica, recopilació, anàlisi i intercanvi d'informació, la investigació i la capacitació, i;
  • campanyes de conscienciació.

A l'acostar-se a la lluita contra els medicaments falsificats des d'una perspectiva de la delinqüència organitzada serà un element clau d'aquest projecte, tenint en compte les proporcions que el comerç il·legal i les organitzacions criminals han adquirit en els últims anys. Estimar les xifres mostren que el camp s'ha duplicat en 2005-2010 57 a un estimat de mil milions de € en les vendes mundials de medicaments falsificats (segons l'Organització Mundial de la Salut).

Més de 30 milions de medicaments falsificats han estat confiscats per les duanes en les fronteres de la UE en els últims cinc anys (d'acord amb la Comissió Europea Direcció general de Fiscalitat i Unió Duanera), més o menys sobre 1% del volum del mercat. A l'Àfrica occidental, 60% del valor de mercat dels medicaments s'estima que els productes falsificats.

Els pacients en els països en desenvolupament poden recórrer al mercat il·legal a causa dels preus més baixos, sense mesurar adequadament els riscos en què incorren. Si hi ha una autoritat reguladora insuficient i no hi ha mitjans adequats per a les persones verificar l'autenticitat d'un producte mèdic, el pacient també està subjecta a la compra de productes il·legítims sense el coneixement de les preses fora de la supervisió dels farmacèutics.

Aquest és el cas de Senegal, per exemple, amb més de 100 botigues i punts de venda encara més il·lícits on la incidència de medicaments falsificats és més gran. Aquest és un risc que pot ser agreujada per les vendes en línia. Actualment 62% dels medicaments comprats en línia són falsos o de mala qualitat i 95.6% de les farmàcies en línia investigades estan operant de manera il·legal (segons l'Aliança Europea per a l'Accés a Medicaments Segurs).

Més informació

Dia Mundial de la Salut 2014: la investigació per combatre les malalties transmeses per vectors, finançat per la UE MEMO / 14 / 257
Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs
Pàgina web de la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid - Instrument de contribuir a l'estabilitat i la Pau (ex Instrument d'Estabilitat)

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ajuda, Països en via de desenvolupament, desenvolupament, EU, Comissió Europea, salut, La investigació mèdica, medicaments, món