Connecteu-vos amb nosaltres

resposta a la crisi

Impulsar els esforços globals per reduir les conseqüències dels desastres: Comissió estudia el curs d'acció de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

RV2: mida més granQuina és l'acció?

Avui (8 d'abril) la Comissió Europea exposa la seva visió principal sobre com la Unió Europea hauria de contribuir als esforços mundials per reduir l'impacte dels desastres.

La Comissió ha adoptat una Comunicació sobre el marc d'acció de Hyogo posterior al 2015: gestió dels riscos per aconseguir la resiliència. Aquest document és la base per a les properes discussions entre els estats membres, el Parlament Europeu i altres parts interessades que treballaran en una posició comuna de la UE per a les negociacions globals a nivell de les Nacions Unides. Aquestes converses se centraran en com mitigar l'impacte dels desastres naturals i provocats per l'home i construir un nou marc per a la reducció del risc de desastres: l'anomenat Marc d'Acció de Hyogo Post 2015.

Quin és el propòsit?

Durant els darrers anys, els desastres augmenten tant en freqüència com en intensitat i és probable que aquesta tendència continuï. Tots els països són vulnerables: els països en desenvolupament pateixen més vides mentre que els països desenvolupats suporten costos econòmics més elevats. Només a la UE, els desastres naturals han causat més de 80,000 morts i 95 milions d’euros en pèrdues econòmiques durant l’última dècada.

Per fer front a aquestes alarmants tendències, són imprescindibles les polítiques de prevenció i gestió de riscos. Un marc d’acció Hyogo renovat després de 2015 és una oportunitat significativa per avançar en la gestió del risc de desastres a tot el món.

La Comissió Europea ha elaborat les recomanacions basades en els èxits passats en la gestió del risc de desastres d’una sèrie de polítiques de la UE, incloses protecció civil, protecció del medi ambient, seguretat interna, adaptació al canvi climàtic, salut, investigació i innovació i acció exterior. Aquests èxits són una contribució important de la UE per construir una política coherent sobre la gestió del risc de desastres a nivell europeu i internacional.

anunci

Què és el marc d’acció Hyogo?

El Marc d'Acció de Hyogo (HFA) 'Construir la resiliència de les nacions i les comunitats davant els desastres' és un pla decennal adoptat per 168 estats membres de l'ONU que es van comprometre voluntàriament a treballar en cinc prioritats d'acció amb l'objectiu de fer el món més segur de riscos naturals i per millorar la resiliència als desastres. Adoptada el 2005, l'HFA expirarà el 2015. S'està duent a terme un ampli procés de consulta sobre la configuració del marc post-2015 per a la reducció del risc de desastres.

Quines són les propostes clau de la Comissió?

1. Més transparència i millor governança del nou marc d’acció Hyogo posterior al 2015

La Comissió Europea suggereix normes de governança, revisions periòdiques entre iguals i la recopilació i compartició de dades comparables a nivell mundial sobre pèrdues i perills de desastres.

2. Centreu-vos en els resultats

La Comissió Europea proposa la introducció d'objectius i accions mesurables per reduir els riscos de desastres.

3. Les mesures de reducció del risc de desastres haurien de contribuir a un creixement sostenible i intel·ligent

Totes les grans infraestructures i projectes han de ser sensibles al risc i resistents al clima i als desastres.

Cal fomentar encara més tecnologies i instruments innovadors per donar suport a la gestió de desastres (sistemes d’alerta precoç, infraestructures i edificis resistents, infraestructures ecològiques, comunicació de riscos, etc.) per tal de conduir a augmentar les oportunitats de negoci i contribuir al creixement ecològic.

4. Atenció especial als més vulnerables

La Comissió també espera que el nou marc d’acció d’Hyogo sigui més sensible al gènere i s’adreça a grups vulnerables com nens, persones grans, persones amb discapacitat, persones sense llar i pobres. S'ha de prestar una atenció especial a la construcció de la resiliència en tots els entorns urbans i rurals vulnerables, així com a les zones costaneres.

A més dels riscos naturals, un marc internacional complet també hauria de tractar els conflictes i altres formes de violència i la fragilitat de l’estat, així com els riscos tecnològics, la inseguretat alimentària i nutricional i les epidèmies.

Quins són alguns dels principals èxits relacionats amb la gestió del risc de desastres a la UE en els darrers anys?

  • Les mesures de prevenció i gestió de riscos s’han integrat en una sèrie de polítiques i instruments financers clau de la UE (és a dir, adaptació al canvi climàtic, política de cohesió, transport i energia, investigació i innovació, amenaces transfrontereres per a la salut, avaluació d’impacte ambiental i altres);
  • la Comissió ha preparat una primera visió transversal dels riscos a la UE i ha llançat una iniciativa amb els estats membres per cartografiar els riscos i compartir informació sobre ells. Els estats membres han de produir avaluacions de riscos nacionals de múltiples riscos a finals del 2015;
  • s’ha millorat la disponibilitat, l’accessibilitat, l’ús compartit i la comparabilitat de les dades, incloent el treball en curs amb els estats membres i els socis internacionals per establir normes i protocols europeus per registrar les pèrdues de desastres;
  • s'estan explorant maneres d'utilitzar eficaçment les assegurances com a incentiu per a la sensibilització, prevenció i mitigació del risc, i;
  • una major preparació per a la resposta a través del desenvolupament d’un conjunt voluntari de capacitats de resposta al desastre compromeses prèviament, una millor planificació de la resposta, una xarxa d’entrenament i una cooperació reforçada entre les autoritats en el camp de la formació i els exercicis, reforçament dels sistemes d’alerta primerenca.

Què fa la UE per augmentar la resistència i la reducció del risc de desastres als països en desenvolupament?

La reducció de la vulnerabilitat i la consolidació de la resistència de les poblacions en risc són requisits previs per a la reducció de la pobresa i el desenvolupament sostenible. Per això, la UE es compromet a invertir en aquestes prioritats. La gestió del risc ja forma part de tots els programes d’ajuda humanitària i d’assistència al desenvolupament de la UE i esdevindrà un component encara més integral en el futur.

Ja s'estan fent progressos importants. Tres iniciatives recents de la UE SHARE ('Supporting the Horn of Africa's Resilience'), AGIR (l'Aliança Global per a la Resiliència a la regió del Sahel) i l'Aliança Global per al Canvi Climàtic (GCCA) ja estan contribuint a construir la resiliència d'alguns dels països més resistents del món. comunitats vulnerables.

El programa de preparació per a desastres (DIPECHO) de la Comissió Europea finança projectes basats en mesures preparatòries senzilles que posen èmfasi en la formació, la creació de capacitats, la sensibilització i els sistemes d’alerta primerenca de les comunitats locals de tot el món. DIPECHO s’ha demostrat extremadament eficaç per limitar els danys i salvar vides quan es produeixen sobtadament perills.

Quins són els següents passos?

Les idees presentades en aquesta Comunicació seran la base d’un nou diàleg amb els estats membres, el Parlament Europeu, el Comitè de les Regions, el Comitè Econòmic i Social Europeu i altres parts interessades (societat civil, acadèmia, sector privat), així com internacionals. socis i el sistema de les Nacions Unides.

Els resultats d’aquest diàleg s’alimentaran en el procés preparatori de la Conferència Mundial sobre Reducció de Riscos de Desastres (Cimera de Sendai) prevista per al març de 2015 i de les dues reunions del Comitè Preparatori a l’ONU que tindran lloc els dies 14-15 de juliol i 17-18 Novembre de 2014 a Ginebra.

Més informació

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea
Lloc web de la comissària Georgieva
Full informatiu sobre la reducció del risc de desastres (DRR)
Fitxa tècnica sobre la resiliència
Full informatiu sobre la gestió del risc de desastres

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències