Connecteu-vos amb nosaltres

resposta a la crisi

Impulsar els esforços globals per reduir les conseqüències dels desastres: Comissió estudia el curs d'acció de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

RV2: mida més granQuina és l'acció?

Avui (8 d'abril) la Comissió Europea exposa la seva visió principal sobre com la Unió Europea hauria de contribuir als esforços mundials per reduir l'impacte dels desastres.

La Comissió ha adoptat una Comunicació sobre el Marc d’acció d’Hyogo posterior al 2015: la gestió dels riscos per aconseguir la resistència. Aquest document és la base de les properes discussions entre els estats membres, el Parlament Europeu i altres parts interessades que treballaran en una posició comuna de la UE per a les negociacions globals a nivell de les Nacions Unides. Aquestes converses se centraran en la manera de mitigar l’impacte de desastres naturals i causats per l’home i construir un nou marc per reduir el risc de desastres: l’anomenat Marc d’acció Hyogo posterior al 2015.

anunci

Quin és el propòsit?

Durant els darrers anys, els desastres augmenten tant en freqüència com en intensitat i és probable que aquesta tendència continuï. Tots els països són vulnerables: els països en desenvolupament pateixen més vides mentre que els països desenvolupats suporten costos econòmics més elevats. Només a la UE, els desastres naturals han causat més de 80,000 morts i 95 milions d’euros en pèrdues econòmiques durant l’última dècada.

Per fer front a aquestes alarmants tendències, són imprescindibles les polítiques de prevenció i gestió de riscos. Un marc d’acció Hyogo renovat després de 2015 és una oportunitat significativa per avançar en la gestió del risc de desastres a tot el món.

anunci

La Comissió Europea ha elaborat les recomanacions basades en els èxits passats en la gestió del risc de desastres d’una sèrie de polítiques de la UE, incloses protecció civil, protecció del medi ambient, seguretat interna, adaptació al canvi climàtic, salut, investigació i innovació i acció exterior. Aquests èxits són una contribució important de la UE per construir una política coherent sobre la gestió del risc de desastres a nivell europeu i internacional.

Què és el marc d’acció Hyogo?

El marc d'acció de Hyogo (HFA) "Construir la resiliència de les nacions i les comunitats davant els desastres" és un pla decennal adoptat per 168 estats membres de l'ONU que es van comprometre voluntàriament a treballar en cinc prioritats d'acció amb l'objectiu de fer el món més segur de perills naturals i per millorar la resistència als desastres. Adoptat el 2005, l'HFA caducarà el 2015. S'està duent a terme un ampli procés de consulta per configurar el marc posterior a 2015 per a la reducció del risc de desastres.

Quines són les propostes clau de la Comissió?

1. Més transparència i millor governança del nou marc d’acció Hyogo posterior al 2015

La Comissió Europea suggereix normes de governança, revisions periòdiques entre iguals i la recopilació i compartició de dades comparables a nivell mundial sobre pèrdues i perills de desastres.

2. Centreu-vos en els resultats

La Comissió Europea proposa la introducció d'objectius i accions mesurables per reduir els riscos de desastres.

3. Les mesures de reducció del risc de desastres haurien de contribuir a un creixement sostenible i intel·ligent

Totes les grans infraestructures i projectes han de ser sensibles al risc i resistents al clima i als desastres.

Cal fomentar encara més tecnologies i instruments innovadors per donar suport a la gestió de desastres (sistemes d’alerta precoç, infraestructures i edificis resistents, infraestructures ecològiques, comunicació de riscos, etc.) per tal de conduir a augmentar les oportunitats de negoci i contribuir al creixement ecològic.

4. Atenció especial als més vulnerables

La Comissió també espera que el nou marc d’acció d’Hyogo sigui més sensible al gènere i s’adreça a grups vulnerables com nens, persones grans, persones amb discapacitat, persones sense llar i pobres. S'ha de prestar una atenció especial a la construcció de la resiliència en tots els entorns urbans i rurals vulnerables, així com a les zones costaneres.

A més dels riscos naturals, un marc internacional complet també hauria de tractar els conflictes i altres formes de violència i la fragilitat de l’estat, així com els riscos tecnològics, la inseguretat alimentària i nutricional i les epidèmies.

Quins són alguns dels principals èxits relacionats amb la gestió del risc de desastres a la UE en els darrers anys?

  • Les mesures de prevenció i gestió de riscos s’han integrat en una sèrie de polítiques i instruments financers clau de la UE (és a dir, adaptació al canvi climàtic, política de cohesió, transport i energia, investigació i innovació, amenaces transfrontereres per a la salut, avaluació d’impacte ambiental i altres);
  • la Comissió ha preparat una primera visió transversal dels riscos a la UE i ha llançat una iniciativa amb els estats membres per cartografiar els riscos i compartir informació sobre ells. Els estats membres han de produir avaluacions de riscos nacionals de múltiples riscos a finals del 2015;
  • s’ha millorat la disponibilitat, l’accessibilitat, l’ús compartit i la comparabilitat de les dades, incloent el treball en curs amb els estats membres i els socis internacionals per establir normes i protocols europeus per registrar les pèrdues de desastres;
  • s'estan explorant maneres d'utilitzar eficaçment les assegurances com a incentiu per a la sensibilització, prevenció i mitigació del risc, i;
  • una major preparació per a la resposta a través del desenvolupament d’un conjunt voluntari de capacitats de resposta al desastre compromeses prèviament, una millor planificació de la resposta, una xarxa d’entrenament i una cooperació reforçada entre les autoritats en el camp de la formació i els exercicis, reforçament dels sistemes d’alerta primerenca.

Què fa la UE per augmentar la resistència i la reducció del risc de desastres als països en desenvolupament?

La reducció de la vulnerabilitat i la consolidació de la resistència de les poblacions en risc són requisits previs per a la reducció de la pobresa i el desenvolupament sostenible. Per això, la UE es compromet a invertir en aquestes prioritats. La gestió del risc ja forma part de tots els programes d’ajuda humanitària i d’assistència al desenvolupament de la UE i esdevindrà un component encara més integral en el futur.

Ja s’estan produint progressos significatius. Tres iniciatives recents de la UE SHARE ("Donar suport a la resistència de la Banya d'Àfrica"), AGIR (l'Aliança Global per a la Resiliència a la regió del Sahel) i l'Aliança Global per al Canvi Climàtic (GCCA) ja contribueixen a construir la resistència d'alguns dels països més comunitats vulnerables.

El programa de preparació per a desastres (DIPECHO) de la Comissió Europea finança projectes basats en mesures preparatòries senzilles que posen èmfasi en la formació, la creació de capacitats, la sensibilització i els sistemes d’alerta primerenca de les comunitats locals de tot el món. DIPECHO s’ha demostrat extremadament eficaç per limitar els danys i salvar vides quan es produeixen sobtadament perills.

Quins són els següents passos?

Les idees presentades en aquesta Comunicació seran la base d’un nou diàleg amb els estats membres, el Parlament Europeu, el Comitè de les Regions, el Comitè Econòmic i Social Europeu i altres parts interessades (societat civil, acadèmia, sector privat), així com internacionals. socis i el sistema de les Nacions Unides.

Els resultats d’aquest diàleg s’alimentaran en el procés preparatori de la Conferència Mundial sobre Reducció de Riscos de Desastres (Cimera de Sendai) prevista per al març de 2015 i de les dues reunions del Comitè Preparatori a l’ONU que tindran lloc els dies 14-15 de juliol i 17-18 Novembre de 2014 a Ginebra.

Més informació

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea
Lloc web del comissari Georgieva
Full informatiu sobre la reducció del risc de desastres (DRR)
Fitxa tècnica sobre la resiliència
Full informatiu sobre la gestió del risc de desastres

Intel · ligència artificial

Les organitzacions internacionals poden jugar un paper crucial en la promoció de #ICT per a la recuperació econòmica: #Huawei

publicat

on

Les organitzacions multilaterals internacionals tenen un paper crucial a jugar en la promoció de les tecnologies de les TIC, per ajudar les economies europees i mundials a recuperar-se de la crisi Covid-19, va dir el representant principal de Huawei a les institucions de la UE, Abraham Liu, durant un debat en línia.

Abraham Liu

Abraham Liu

“Huawei ha demostrat coneixements i dedicació durant els darrers mesos xarxes 5G amb operadors de telecomunicacions a Internet hospitalsproveint solucions tecnològiques per a telemedicina i per a procediments de control de pandèmia", Va dir Abraham Liu durant el debat "Transició econòmica a la nova normalitat: com poden les organitzacions internacionals ajudar a les economies europees a recuperar", organitzat per The Brussels Times. “També s’utilitzen les tecnologies 5G i AI desenvolupament de vacunes i han jugat un paper clau en l’anàlisi quantitativa de dades mèdiques fiables. La nostra tecnologia també s’ha aplicat amb èxit a la gestió Reobertura del sector públic i privat", Va subratllar Abraham Liu.

anunci

"El procés d'innovació no s'atura en cap frontera geogràfica definida", va afegir Liu. “El Horitzó Europa El programa de recerca, innovació i ciència 2021-2027 és un instrument clau de política que pot tenir un paper important en l’acceleració de la competitivitat econòmica a Europa, en la consecució de l’acord verd de la UE i en l’afrontament dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. "

A mesura que els bloqueigs augmenten amb precaució a tot Europa, l’atenció col·lectiva es centra en el que poden fer els actors clau per ajudar a recuperar l’economia. El debat d’avui, moderat per Digital Storyteller Dan Sobovitz i el periodista The Brussels Times Pauline Bock, es va preguntar com es pot compartir en el futur la bona pràctica que s'ha posat en pràctica durant la pandèmia, per garantir un progrés segur fins a una renovada prosperitat econòmica a Europa.

Representants d’alt nivell de la República Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), Fòrum Econòmic Mundial (WEF), Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (ONUDI) i la Presidència croata del Consell de la UE va participar al seminari.

anunci

Programa Aprenent ON

Un altre bon exemple de la col·laboració de Huawei amb organitzacions internacionals és el que hi ha Programa Aprenent ON per prevenir la interrupció de l’educació durant la pandèmia. En col·laboració amb la UNESCO i les escoles i col·legis associats, Learn ON ha ofert un sistema d’educació a distància en línia per donar suport a prop de 50,000 estudiants i els seus professors.

El programa continua la resta del 2020 amb més de 100 cursos en línia Train the Trainer (TTT), amb 1,500 professors, i l’obertura de més de 130 cursos massius en línia oberts (MOOC) que cobreixen camps tecnològics avançats com ara AI, Big Data, 5G i IoT, finançats per un Fons d’Incentiu per al Desenvolupament de les Acadèmies ICT Huawei (ADIF) de 4.6 milions d’euros.

Seguir llegint

Conflictes

# La crisi política de Macedònia porta al seu torn ètnica

publicat

on

Protestersi-en-Skopje-800x450-1024x298Una crisi política que ha paralitzat Macedònia des de fa dos anys està caient en una disputa ètnica, amb els nacionalistes sortir als carrers a través d'una sèrie de demandes dels albanesos del país.

La qüestió semblava estar tancat després de 2001 quan, després de set mesos insurgència ètnica albanesa que va deixar més de 100 persones mortes, un acord de pau proporcionen més drets per a la minoria.

Albanesos representen al voltant d'una quarta part de dos milions de persones de Macedònia.

anunci

Però un punt mort després d'elecció anticipada de desembre de part d'un acord intervingut per la Unió Europea dirigida a resoldre problemes de llarga execució polítics, ha amenaçat de tornar a despertar els dimonis a l'exrepública iugoslava.

La crisi va esclatar a 2015 quan l'oposició socialdemòcrates (SDSM) i el governant partit nacionalista conservador VMRO-DPMNE van intercanviar acusacions de corrupció i les escoltes telefòniques.

Un conflicte aferrissat es va produir entre les dues parts predominantment eslaus, que manca de qualsevol connotació ètnica i vigilada per partits albanesos més petits, dividits.

anunci

Els partits polítics de Macedònia van acordar ahir (31 agost) per celebrar eleccions parlamentàries anticipades a 11 de desembre en un pas per resoldre la crisi 18 mesos de durada per un escàndol d'escoltes telefòniques.

L'elecció va canviar tot - però no en la forma en què la UE esperava. Les enquestes van donar cap majoria clara, amb els conservadors que prenen només dos més seients que SDSM. Els grups albanesos van sorgir en el paper dels designadors de càrrecs.

Després de diverses reunions al llarg de la frontera a l'oficina del primer ministre d'Albània, Edi Rama, aquests grups es van assentar les seves diferències i crear una plataforma conjunta, en particular exigint que la seva llengua es concedirà un estatut oficial a tot Macedònia.

En una carta enviada al president del Consell, Donald Tusk, abans de la cimera de març 9 10-UE, president de Macedònia, Gjorge Ivanov adverteix contra intents de les potències occidentals per imposar al seu país una plataforma política ", escrit a Tirana".

En l'actualitat, l'idioma oficial és només en les zones on els albanesos constitueixen més de 20% de la població, en línia amb l'acord de pau 2001.

Soscavar la sobirania de Macedònia?

Les demandes d'Albània van ser acceptades pel líder SDSM Zoran Zaev, en un intent per arribar al poder després de 10 anys de govern del líder conservador Nikola Gruevski, el seu arxienemic.

El líder dels socialdemòcrates de Macedònia va dir ahir (23 de febrer) s'espera que sigui capaç de formar un nou govern al març, després d'haver arribat a un acord amb el partit més gran d'Albània sobre una llei còpies d'un ús més ampli de la seva llengua al país.

Però en 1 març, el president Gjorge Ivanov - un aliat de Gruevski - es va negar a donar Zaev un mandat per formar un govern, dient que la plataforma d'Albània soscavada "sobirania de Macedònia, la integritat territorial i la independència."

La mesura va ser denunciat ràpidament per l'oposició com un "cop d'Estat" i condemnat tant pels Estats Units i la Unió Europea, que aspira a entrar a Macedònia.

La crisi política de Macedònia es va aprofundir ahir (1 de març) com a líder de l'oposició va acusar el president Zoran Zaev Gjorge Ivanov de fomentar un "cop d'Estat" al negar-se a donar-li el mandat per formar un govern.

Milers de macedonis d'acord amb el president i des de llavors han sortit als carrers, corejant consignes patriòtiques i cridant a la unitat del país per ser preservat.

Els manifestants, majoritàriament homes i dones de mitjana edat que agiten la bandera nacional vermella i groga, tenen por a les demandes d'Albània conduiran a la "federalització" i el potencial de ruptura del petit país.

"No hi ha fi a les demandes dels albanesos ètnics. Pas a pas, hi haurà una Gran Albània i Macedònia no ", va dir Lidija Vasiliev, un dissenyador de moda de Skopje, que és un habitual en les protestes.

"Aquesta és la nostra terra, no tenim una altra", va dir el conegut cantant Kaliopi Bukle en una manifestació.

Rússia ha donat suport als manifestants i ha denunciat Tirana, acusant-lo d'actuar amb "el mapa de l'anomenada Gran Albània" en ment. autoritats d'Albània neguen enèrgicament l'acusació.

Rússia va acusar Albània, l'OTAN i la Unió Europea ahir (2 de març) de tractar d'imposar un govern pro-albanesa a Macedònia, que se subjecta per la crisi política.

A part de Macedònia, hi ha minories d'ètnia albanesa a Montenegro, Grècia i el sud de Sèrbia. A Kosovo, a la frontera amb Macedònia, que representen al voltant del 90% de la població.

Albània, un sòlid aliat de l'OTAN, ha defensat el seu paper.

Per estar preocupat per "la situació dels albanesos més enllà de les nostres fronteres és una obligació constitucional", el canceller Ditmir Bushati a l'AFP.

I l'escriptura a Facebook, el primer ministre d'Albània va dir "no és l'idioma de l'enemic, sinó d'un poble constitutius de Macedònia".

"Sense Albània, Macedònia no existeix", ha afegit, en una postura que té el suport unànime a Albània.

Però per l'analista independent de Sèrbia, Aleksandar Popov, aquesta "plataforma pa-albanesa" negociat a Tirana és "perillós" per als Balcans.

"Ja hi ha protestes i una escalada és possible, fins i tot un conflicte", va dir.

Albània és en crisi política, amb l'oposició de boicotejar el parlament.

líder de l'oposició d'Albània va anunciar un boicot del parlament ahir (22 de febrer), desafiant a una apel·lació de la Unió Europea de no pertorbar l'aprovació parlamentària de les reformes judicials vitals d'iniciar negociacions d'adhesió a la UE.

Principis de la setmana passada, còctels molotov van ser llançats en un edifici a la ciutat macedònia sud de Bitola, on l'alfabet d'Albània es va estandarditzar en 1908.

"No necessitem aquest tipus d'incidents", va dir Nuser Arslani, com Tirana va instar els albanesos de Macedònia "no caure en el parany de les provocacions".

Ali Ahmeti, un ex líder rebel i ara cap del principal partit albanès a Macedònia, DUI, ha demanat "moderació" per tal d'evitar el "conflicte ètnic".

Per als analistes, només les noves eleccions o una àmplia coalició de govern pot aturar l'espiral - dues opcions que per ara són hipotètiques.

Seguir llegint

Conflictes

UE anuncia 18 milions d '€ d'ajuda humanitària per a #Ukraine

publicat

on

Ucraïna-1dec2013Avui (20 febrer) Comissionat d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

Avui comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

"L’escalada recent de la violència a l’est d’Ucraïna i el seu impacte sobre la població civil preocupen molt. Avui aquí a Bakhmut, vull dir-li al poble ucraïnès: no esteu sols. Cal ajudar tots els civils que ho necessiten, a banda i banda de la línia de contacte. El nostre nou paquet d'ajuda ajudarà els socis humanitaris a l'est d'Ucraïna a cobrir necessitats urgents mèdiques, d'abric, d'aigua i de sanejament. És crucial que l’ajuda arribi a totes les persones vulnerables afectades pel conflicte amb rapidesa, seguretat i imparcialitat,va dir el comissari Christos Stylianides.

anunci

La Comissió Europea proporciona ajuda humanitària a les comunitats més vulnerables, independentment de la zona del conflicte on visquin o hagin fugit. Al voltant del 50% de l’assistència humanitària de la Comissió es dirigeix ​​a persones necessitades de zones no controlades pel govern.

Juntament amb el finançament proporcionat directament pels Estats membres, la UE en el seu conjunt ha dirigit més de 399 milions de € en l'ajuda humanitària i la recuperació de les persones afectades pel conflicte des de principis de 2014.

S'estima que 2.8 milions de persones es troben desplaçades i necessiten assistència humanitària a Ucraïna i els països veïns.

anunci

La complexa crisi a l'est d'Ucraïna té un impacte dramàtic en la població afectada i amb conseqüències negatives per als països veïns. El recent augment de la violència al Donbass mostra el conflicte està lluny de ser resolt. Els intensos combats en les rodalies de Adviivka en 29 5 gener-febrer té lloc a 17,000 residents sense aigua, electricitat i calefacció durant gairebé una setmana.

Des del ressorgiment de la violència, la UE ha proporcionat suport a través dels seus socis humanitaris que estan lliurant la seva assistència als residents de Avdiivka i altres zones recentment afectades. L'ajuda al fet que inclou aigua potable, combustible, espelmes, torxes, matalassos, roba d'hivern, materials de construcció, medicaments i equips mèdics.

La Comissió també està ajudant els refugiats d'Ucraïna a Bielorússia i Rússia a través de les Societats Nacionals de la Creu Roja en els països respectius. Tota l'ajuda humanitària de la UE es basa únicament en les necessitats de les poblacions afectades.

Les persones que viuen a les zones controlades no governamentals i en tots dos costats de la línia de contacte, els repatriats, els refugiats i les persones desplaçades internament (PDI) pateixen escassetat de productes essencials com aliments, medicines i atenció de la salut, articles domèstics bàsics, aigua potable i refugi . Els serveis bàsics no estan disponibles en totes les àrees, com a resultat de danys en els sistemes de subministrament d'infraestructura, xarxa d'electricitat i aigua i l'augment dels preus de mercat.

L’ajuda humanitària de la UE es destina a les persones afectades pel conflicte, que viuen a les zones controlades no governamentals i a banda i banda de la línia de contacte amb els refugiats i les persones desplaçades internes que han fugit de les zones de conflicte, així com als retornats. L’ajuda humanitària de la UE es distribueix sovint en forma d’efectiu i vals, cosa que permet la màxima eficiència i preserva la dignitat de les persones afectades. Els destinataris poden comprar articles essencials a les botigues i mercats locals, donant així suport a l’economia local.

Més informació

Assistència humanitària de la UE a Ucraïna: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències