Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

La UE anuncia un nou suport a la transició d'Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

granIn response to the urgency of mobilizing assistance contributing to the stabilization and development of Ukraine, the European Commission has today adopted a special support package worth €365 million. This package will help the country’s transition and boost the role of civil society, promoting and monitoring democratic reforms and inclusive socio-economic development in Ukraine.

El programa està condicionat, subjecte al progrés de les reformes en els següents àmbits: la lluita contra la corrupció, l'administració pública, la reforma constitucional, la legislació electoral i la reforma de la justícia. S'espera que els primers desemborsaments es produeixin després de la signatura de l’acord de finançament per part de la Comissió Europea i el govern ucraïnès.

El comissari europeu de política de barris, Štefan Füle, va dir: “La UE no només està mirant de prop els esdeveniments a Ucraïna i expressant la seva disposició a donar-hi suport, sinó que també està realitzant fets. Amb el paquet d’assistència d’avui, animem i donem suport a les autoritats ucraïneses a continuar amb les reformes i en el procés de desenvolupament nacional inclusiu. Aquest paquet també donarà suport a l'Agenda Europea per a la Reforma, discutida recentment amb les autoritats ucraïneses ".

Fons

Les mesures especials 2014 per a Ucraïna formen part del paquet de suport anunciat pel president Barroso a 5th March (vegeu l'enllaç següent) i inclouen dues accions:

1. Contracte d'edificació estatal (355m €)

El contracte d’edificació de l’Estat en forma de suport pressupostari proporcionarà suport financer a curt termini per donar suport al procés de transició. L’objectiu general és donar suport al govern d’Ucraïna per abordar els problemes econòmics a curt termini i preparar-se per a una reforma en profunditat en el context de l’associació política i la integració econòmica amb la UE sobre la base de l’acord d’associació / àrees de comerç lliure profundes suport a la millora de la governança, la lluita contra la corrupció, la reforma judicial i la reforma de les administracions públiques.

anunci

S'espera que els primers desemborsaments (250M €) es produeixin poc després de la signatura de l’acord de finançament pel govern ucraïnès.

2. Suport a la societat civil (10 milions d’euros)

El Programa de Suport a la Societat Civil acompanyarà i complementarà el suport proporcionat a Ucraïna en el marc del contracte de construcció de l'estat per millorar el paper de la societat civil; promoure i supervisar les reformes democràtiques i el desenvolupament socioeconòmic inclusiu a Ucraïna. L'acció es durà a terme mitjançant convocatòries de propostes de finançament d'accions realitzades per organitzacions de la societat civil i mitjançant l'assistència tècnica que proporciona formació i assessorament sobre el suport al diàleg estructurat entre les autoritats i la societat civil.

L'Agenda Europea de Reforma

El comissari Füle va viatjar a Kíev a 24 March, dirigint una delegació de la Comissió d'alt nivell per treballar amb les autoritats ucraïneses sobre diverses reformes necessàries tant en l'àmbit de les institucions democràtiques com en l'economia.

Following discussions with the Ukrainian authorities, a European Agenda for Reform is being established to match the EU’s short- and mid-term support with Ukraine needs.

The European Commission has also decided to create a Support Group for Ukraine to provide a focal point, structure, overview and guidance for the Commission’s work to support Ukraine.

Més informació

Pàgina Web de Comissionat, Stefan Füle
Pàgina web de la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid (Associació Oriental pàgina web)
Delegació de la Unió Europea a Ucraïna
MEMO/14/159: European Commission’s support for Ukraine

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències