Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Més a prop de la UE: Fons addicionals per a Geòrgia i Moldàvia

COMPARTIR:

publicat

on

eu_moldova_georgiaA 6 maig, la Comissió Europea va anunciar un paquet de suport per a Geòrgia i la República de Moldàvia, per valor de milions de euros. Aquest paquet de suport ajudarà les institucions públiques, els ciutadans i la comunitat empresarial a aprofitar els avantatges i les oportunitats dels acords d'associació amb la UE, inclosa la possibilitat d'accedir al mercat de la UE.

El comissari europeu de política de barris, Štefan Füle, va dir: "Geòrgia i la República de Moldàvia estan sincerament compromeses amb un canvi important en les seves relacions amb la Unió Europea, basat en valors fonamentals compartits. Els acords d'associació faran possible aquest canvi i obriran la possibilitat de vincles comercials més forts amb el mercat europeu. I la nostra assistència seguirà acompanyant aquest procés ".

El suport a la República de Moldàvia (30 milions d’euros) té com a objectiu la competitivitat de les petites empreses, el desenvolupament de la legislació nacional en línia amb els estàndards de qualitat de la UE i la promoció d’oportunitats d’exportació i inversió, campanyes de comunicació i informació sobre l’acord comercial amb la UE.

El suport a Geòrgia (30m €) se centra en la modernització d'institucions públiques vinculades a l'aplicació de l'Acord d'associació, la competitivitat de les empreses rurals i les oportunitats comercials amb la UE i la protecció dels drets de les minories i els grups vulnerables.

El finançament d’aquest paquet s’atorga a Geòrgia i la República de Moldàvia mitjançant el mecanisme “més per a més” del nou instrument europeu de veïnatge: el programa paraigua multi-país. Aquest mecanisme premia el progrés en les reformes democràtiques amb assignacions financeres complementàries. Les assignacions periòdiques del Programa d’Acció Anual 2014 arribaran a finals d’aquest any.

Fons

El nou Instrument Europeu de Veïnatge 2014-2020 (que substitueix a l'Europeu de Veïnatge i Associació Instrument 2007-2013) reflecteix un enfocament basat en incentius: com més un país es compromet i fa que el progrés en les reformes, més ajuda que pot esperar de la UE .

anunci

Els programes paraigües de diversos països faciliten la implementació de l'enfocament basat en incentius assignant finançament suplementari a veïns seleccionats, d'acord amb el seu progrés en la construcció d'una democràcia profunda i sostenible ("més per a més").

Aquest mecanisme de recompensa es basa en l'experiència passada de la PRIMAVERA (Suport a l'associació, reformes i creixement integrador) i EAPIC (Cooperació i Integració de l'Associació Oriental) Programes finançats en 2011-2013.

Els països de l'Associació Oriental són Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, la República de Moldàvia i Ucraïna.

el finançament

El component de partenariat oriental del programa multinacional 2014 suma un import de € 100m, destinat a tres països: Geòrgia (30m €), la República de Moldàvia (30m €) i Ucraïna (40m €).

Les assignacions per a Geòrgia i la República de Moldàvia finançar la primera part de l'assistència per als dos països en 2014. paquets d'assistència més integral (programes d'acció anuals) seguiran en els propers mesos.

L'assignació per a Ucraïna és part del pressupost total del paquet de suport especial per a Ucraïna (€ 365m, aprovada el 29 d'abril).

Les assignacions del programa paraigua de múltiples països per als socis de Veïnatge Sud seran adoptades en el curs de 2014.

Més informació

Pàgina Web de Comissionat, Stefan Füle
Pàgina web de la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid (Associació Oriental pàgina web)
Delegació de la Unió Europea a la República de Moldàvia
Delegació de la Unió Europea a Geòrgia
Barri Centre d'Informació de la UE

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències