La UE intensifica els esforços per ajudar els refugiats que fugen de la violència a la República Centreafricana

140212110359-03-car-0212-horitzontal-galleryLa Comissió Europea està augmentant la seva ajuda per salvar la vida per 6 milions de € per ajudar els refugiats de la República Centreafricana 100,000 que han estat obligades a fugir a Camerun i Txad.

El finançament ve a la part superior del suport de la Comissió de € 4m als refugiats de l'Àfrica Central des de la crisi del país va escalar van ser al desembre passat. Això ajudarà als refugiats per satisfer les seves necessitats bàsiques com habitatge, l'alimentació, la salut, la protecció, l'aigua, el sanejament i la higiene. Es va dividir 50-50 entre el Camerun i el Txad, en els països veïns que s'enfronten a la major afluència de refugiats.

"La terrible situació a la República Centreafricana és una crisi regional i amb el nombre de refugiats segueix augmentant hi ha poques possibilitats que siguin capaços de tornar a casa. Són tot depèn de la nostra ajuda humanitària ràpida per sobreviure ", va dir Cooperació Internacional, Ajuda Humanitària i Resposta a les Crisis, Kristalina Georgieva, Comissària, durant una visita a Camerun, on s'està avaluant la situació humanitària i la celebració de reunions amb el govern i les ONG.

"Amb que arriba l'època de pluges anuals, estem obligats a fer front a una situació humanitària encara més crítica llevat que la comunitat internacional intensifica el seu suport ara. I és absolutament essencial que tots els centreafricans que han estat forçades a abandonar casa seva se'ls dóna l'oportunitat de tornar a casa amb seguretat - en particular els molts musulmans que han hagut de fugir de la violència inter-religiosa dels últims mesos ".

L'actual crisi a la República Centreafricana (CAR) ja ha obligat a persones que s'estima 100,000 des de desembre al Camerun, Txad, la República Democràtica del Congo (RDC) i la República del Congo, amb la qual cosa el nombre de refugiats centreafricans en els països veïns a gairebé 350,000. Almenys 70,000 refugiats han arribat al Camerun, més de 12,000 a la República Democràtica del Congo, 8,000 al Txad i més de 8,000 a la República del Congo.

El nou finançament aporta ajuda d'emergència de la Comissió per a la crisi de l'Àfrica Central a € 51m des de desembre 2013. Els nous fons provenen del Fons Europeu de Desenvolupament i encara estan subjectes a l'aprovació final dels Estats membres.

Fons

La República Centreafricana es troba entre els països més pobres del món i s'ha vist embolicat en un conflicte armat d'una dècada. L'increment de la violència al desembre 2013 exacerbat aquesta situació i avui més de la meitat de la població 4.6 milions d'fort està en necessitat d'ajuda immediata. Més de 600,000 persones han estat desplaçades internament, 178,000 a la capital Bangui sol.

La UE és el major proveïdor de l'assistència al país, amb € 76m en 2013 (incloent-hi les contribucions de la UE i els Estats membres). L'ajuda humanitària de la Comissió Europea es va triplicar l'any passat per 39 milions d '€. La Comissió ha organitzat els ponts aeris humanitaris per obtenir subministraments i personal de socors directament al país. Un equip d'experts humanitaris europeus està present a terra, el control de la situació i treballar en estreta col·laboració amb organitzacions associades per assegurar que l'ajuda arribi a qui més la necessiten.

Més informació

informativa de la República Centreafricana
L'ajuda humanitària de la Comissió Europea i la protecció civil
la pàgina web de la Comissària Georgieva

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, EU, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món