La UE intensifica els esforços per ajudar els refugiats que fugen de la violència a la República Centreafricana

140212110359-03-car-0212-galeria horitzontalLa Comissió Europea augmenta la seva ajuda per salvar la vida 6 milions d’euros per ajudar els refugiats de la República Centreafricana de 100,000 que s'han vist obligats a fugir a Camerun i Txad.

El finançament es basa en el suport de la Comissió de 4m € als refugiats centreafricans des que la crisi del país va augmentar el desembre passat. Ajudarà els refugiats a satisfer les seves necessitats bàsiques, com ara refugi, alimentació, salut, protecció, aigua, sanejament i higiene. Es dividirà 50-50 entre el Camerun i el Txad, els països veïns que s'enfronten a la major afluència de refugiats.

"La terrible situació a la República Centroafricana és una crisi regional i, amb el nombre de refugiats que encara augmenta, hi ha poques possibilitats que puguin tornar a casa. Tots depenen de la nostra ràpida ajuda humanitària per sobreviure ", va dir la comissària Kristalina Georgieva, Cooperació Internacional, Ajuda Humanitària i Resposta a la Crisi, durant una visita a Camerun, on està avaluant la situació humanitària i realitzant reunions amb el govern i les ONG.

"Amb que arriba l'època de pluges anuals, estem obligats a fer front a una situació humanitària encara més crítica llevat que la comunitat internacional intensifica el seu suport ara. I és absolutament essencial que tots els centreafricans que han estat forçades a abandonar casa seva se'ls dóna l'oportunitat de tornar a casa amb seguretat - en particular els molts musulmans que han hagut de fugir de la violència inter-religiosa dels últims mesos ".

L'actual crisi a la República Centreafricana (CAR) ja ha obligat a persones que s'estima 100,000 des de desembre al Camerun, Txad, la República Democràtica del Congo (RDC) i la República del Congo, amb la qual cosa el nombre de refugiats centreafricans en els països veïns a gairebé 350,000. Almenys 70,000 refugiats han arribat al Camerun, més de 12,000 a la República Democràtica del Congo, 8,000 al Txad i més de 8,000 a la República del Congo.

El nou finançament fa que la Comissió d’aidesa per a la crisi d’Àfrica Central s’apropa a 51m des de desembre 2013. Els nous fons provenen del Fons Europeu de Desenvolupament i segueixen estant subjectes a l’aprovació final dels Estats membres.

Fons

La República Centreafricana es troba entre els països més pobres del món i ha estat involucrada en un conflicte armat durant deu anys. L'augment de la violència al desembre de 2013 va agreujar aquesta situació i avui en dia més de la meitat de la població de 4.6 milions de persones necessita ajuda immediata. Més que 600,000 persones han estat desplaçades internament, 178,000 a la capital Bangui només.

La UE és el principal proveïdor d'assistència sanitària al país, amb 76m € a 2013 (incloses les contribucions de la UE i dels estats membres). L’any passat l’ajuda humanitària de la Comissió Europea es va triplicar a 39 milions d’euros. La Comissió ha organitzat transaccions aèries humanitàries per aconseguir subministraments i personal directiu al país. Un equip d’experts humanitaris europeus està present sobre el terreny, monitoritzant la situació i treballant estretament amb organitzacions associades per garantir que l’ajut arribi als que més ho necessiten.

Més informació

informativa de la República Centreafricana
L'ajuda humanitària de la Comissió Europea i la protecció civil
la pàgina web de la Comissària Georgieva

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, EU, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *