Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

Quin paper per al Parlament Europeu en la qual acaba el matrimoni infantil?

COMPARTIR:

publicat

on

3EB68DD0-E4C8-44C3-A1C5-3F9056AF33FA_mw1024_n_sEl matrimoni infantil és una violació dels drets humans dels nens. Aquesta pràctica nociva, que afecta principalment a les nenes, és generalitzada, tot i estar prohibida per la legislació internacional sobre drets humans. De fet, s'estima que una de cada tres noies del món en desenvolupament es casarà quan compleixi divuit anys. Si no es fa res per aturar les tendències actuals, 230 milions addicionals seran núvies infantils el 2030.

Els factors que condueixen al matrimoni infantil són complexos i poden variar segons el context. Les normes i la tradició socials, de vegades reforçades per legislacions discriminatòries, estan fortament associades a aquesta pràctica, ja que impulsen la desigualtat de gènere. Les dones i les nenes són valorades molt menys que els homes i els homes.

El matrimoni infantil també s’alimenta de les males condicions socioeconòmiques. La pobresa impulsa i resulta del matrimoni infantil. Si una família és pobra, una nena es veu com una càrrega econòmica. Casar-la significa que hi ha una boca menys per alimentar i / o uns ingressos molt necessaris en forma de dot. Un cop la noia es casa, serà poc probable que torni a l'escola i finalitzi la seva formació, i per tant és difícil que millori les seves habilitats per a la vida. Això augmentarà la bretxa educativa entre nois i noies i la probabilitat que la nena i la seva família visquin en la pobresa.

Com a resultat del treball de Plan International per acabar amb el matrimoni infantil, Es va convidar a l'Oficina de la Unió Europea a informar la Comissió de Desenvolupament al Parlament Europeu sobre aquesta qüestió. Tanya Cox, gerent principal d’advocats, va donar una sèrie de recomanacions sobre com el Parlament pot jugar un paper més important en acabar amb aquesta pràctica.

Responsabilitzant la Comissió de les seves despeses

Si una cosa està clara, mantenir les noies a l’escola és fonamental. Les nenes que esdevenen independents i autosuficients mitjançant l’educació i l’apoderament són claus per acabar amb el matrimoni infantil. Per tant, és particularment important assegurar-se que la Comissió Europea (CE) segueixi donant suport als programes d’educació, augmentant el seu enfocament cap a l’educació secundària, el moment en què és més probable que les noies abandonin i / o es casin.

tweet1 Quin paper té EP en acabar amb el matrimoni infantil?

El Parlament Europeu pot exigir a la Comissió que expliqui les seves despeses i el seu impacte. "A més, els membres del Parlament Europeu (eurodiputats) haurien de demanar a la CE que creï línies pressupostàries específicament dedicades als nens i que millori la seva inversió en programes de protecció social i empoderament econòmic juvenil", va dir Cox.

anunci

Garantir un pla d’acció sobre drets humans és més estratègic 

El pla d’acció sobre drets humans de la UE inclou, com un dels seus punts d’acció específics, el llançament d’una campanya contra el matrimoni infantil, precoç i forçós. La campanya es retarda actualment, de manera que els eurodiputats han de demanar al Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) que els insti a iniciar la campanya.

A més, ja que el pla d'acció haurà d'actualitzar-se en un futur proper, el Pla insta els eurodiputats a demanar al SEAE que adopti un enfocament més estratègic dels drets dels infants del que es fa actualment. “Prendre accions més completes a llarg termini és més beneficiós per als nens que les campanyes a curt termini; la UE ha de reconèixer els vincles entre els drets dels infants ", ha subratllat Cox.

Crear un focus de drets dels infants durant les visites a la delegació

Cox va instar els eurodiputats a concentrar els drets dels nens durant els viatges de delegacions. Reunir-se amb organitzacions infantils locals per conscienciar sobre la valoració de les nenes per igual als nois, sobre la importància de mantenir les nenes a l’escola i, per descomptat, de prevenir el matrimoni infantil, a causa dels seus desastrosos impactes per a les nenes, podria tenir un impacte positiu.

Tweet2 Quin paper té EP en acabar amb el matrimoni infantil?
"També podríeu ser de gran ajuda si plantejéss amb els funcionaris, amb els teus homòlegs parlamentaris locals, el fet de necessitar una legislació de qualitat per prohibir el matrimoni infantil. Podríeu demanar una revisió de gènere de tota la legislació per assegurar-vos que no sigui discriminatòria contra les dones i les nenes, i podríeu reforçar els missatges sobre educació, protecció social, oportunitats laborals per a les dones i promoure el registre de naixements ", va concloure.

Plan International treballa amb nens, famílies i comunitats per canviar actituds i comportaments que condueixen al matrimoni infantil. També col·labora amb els governs per elaborar plans d'acció que, entre altres coses, garanteixin que la legislació nacional converteixi els 18 en l'edat mínima per al matrimoni, per a nois i noies, amb o sense el consentiment dels pares.

La campanya del pla perquè sóc una noia té com a objectiu donar suport a milions de noies per obtenir l’educació, les habilitats i el suport que necessiten per transformar les seves vides i el món que els envolta. Com a part d’aquesta campanya, treballem per reduir el matrimoni infantil a tot el món.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències