Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Opinió: La importància de Kazakhstan per a Àsia Central, la UE, la Xina i Rússia: Relacions en curs

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Al llarg de la carretera-en-TadjikistanPer analista polític Vira Ratsiborynska, el Parlament Europeu

La regió de l'Àsia Central té una ubicació geopolítica estratègica, un enorme potencial econòmic i energètic i una abundant riquesa de recursos que representen un important factor d'interès per a moltes potències mundials com la UE, Rússia i la Xina.  

La regió d'Àsia Central té una rica història de desenvolupament de les relacions comercials i energètiques amb aquestes potències principals que explica per què aquesta regió és atractiva en el seu potencial i intrigant en el seu desenvolupament. Àsia Central es compon de cinc ex repúbliques de la Unió Soviètica a saber, Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan i l'Uzbekistan. Kazakhstan, amb la seva posició geogràfica important, ric rerefons cultural i històric i els seus amplis recursos naturals constitueix un important actiu geoestratègic de la regió d'Àsia Central.

anunci

A mesura que el cor d'Euràsia i el nucli geopolític de la regió Kazakhstan manté i desenvolupa una forta comerç, energia i relacions polítiques amb la UE, la Xina i Rússia al mateix temps. Aquests poders exerceixen influència econòmica i política a la república soviètica posterior, que connecta el mercat d'Àsia Central als seus respectius mercats d'exportació.

Els camps comercials i energètics representen els objectius prioritaris en el desenvolupament de relacions estratègiques, ja que proporcionen a qualsevol país moltes possibilitats i altres oportunitats comercials. Molt sovint, en aquests camps prioritaris, els interessos de les potències dirigents esmentades es superposen i, per tant, la seva influència política tendeix a expandir-se significativament en un país. Al Kazakhstan, amb la seva important posició geogràfica, hi ha una combinació de lideratge xinès en el camp de l'energia amb influència política russa en molts altres camps estratègics de relacions.

La UE té un paper de mediador i de poder suau en el desenvolupament polític i econòmic general d’aquest país, que representa un interès geopolític significatiu per a les altres dues potències competidores de la regió: Rússia i Xina. Pel que fa al camp del comerç de Rússia, Kazakhstan és un tercer país soci de la Unió Duanera de Rússia i Bielorússia, un projecte que representa només un pas en l'ambiciós pla de Rússia per implementar encara més el projecte d'integració econòmica euroasiàtica. Aquest projecte d’integració comercial ajuda Rússia a configurar l’agenda regional d’Àsia Central i ajuda a mantenir el país en la seva òrbita geopolítica.

anunci

La Xina també influeix en el camp de les relacions comercials amb Kazakhstan, ja que el mercat kazakh representa un mercat avantatjós i complementari per a la Xina. Aquest mercat és útil per al mercat xinès, ja que pot satisfer el creixent consum xinès de petroli i gas. En el camp de l'energia i el comerç, aquests dos mercats estan interconnectats: Kazakhstan és un important productor d'energia, mentre que la Xina és un important consumidor d'energia. Al seu torn, Kazakhstan també es beneficia de bons vincles econòmics amb la Xina, ja que la Xina crea moltes oportunitats de negoci i atrau inversions estrangeres per a projectes comercials i energètics comuns amb Kazakhstan. Aquestes relacions donen molts beneficis econòmics tangibles i són geopolíticament crucials per a Kazakhstan per compensar la influència russa a la regió d'Àsia Central.

La UE també està interessada en les relacions comercials amb Kazakhstan, ja que més del 40% de les exportacions de Kazakhstan van al mercat de la UE. El mercat kazakh és important per a la UE a causa de la necessitat de la UE de diversificar les seves fonts de subministrament de petroli i gas. Kazakhstan exporta principalment petroli i gas a la UE mentre importa maquinària i fabrica productes. Per a Kazakhstan, el mercat de la UE continua sent atractiu perquè la UE continua sent un soci d'inversió crucial. Això inclou l'intercanvi de bones pràctiques relacionades amb el coneixement i l'experiència europeus i l'intercanvi de tecnologia. La UE també dóna suport i desenvolupa la diversificació de l'economia kazakh.

En termes geopolítics, les relacions comercials amb la UE també són molt importants per a Kazakhstan, ja que representen una alternativa a les relacions comercials amb Rússia i la Xina. La UE també manté bones relacions en altres camps crucials de la regió, com ara el desenvolupament de la seguretat i el bon govern. Com que la regió d'Àsia Central representa molts reptes per a la UE que ha de fer front, Kazakhstan continua sent essencial per fer front a aquests reptes mitjançant esforços mutuos entre ambdós socis.

La seguretat de la regió d'Àsia Central i l'estabilitat política a cada país membre de la regió continua sent la principal prioritat de les relacions de la UE amb aquesta part del món. Per tal d’assolir l’estabilitat i la seguretat comercials i energètiques a tota la regió, la UE aborda qüestions com ara l’estat de dret, la democràcia i la protecció dels drets humans amb cada país membre de la regió. Per a les relacions entre Kazakhstan i la UE, aquestes qüestions representen una prioritat, ja que combinen el diàleg sobre la política regional amb la promoció del poder suau.

Projectes com la promoció de la democràcia i l’estat de dret poden ajudar a la UE a fomentar l’enfocament de Kazakhstan de les normes i valors de la UE i a fer el país més estable i segur en les perspectives d’integració de la UE. Això també pot ajudar a la UE a combatre les amenaces de seguretat regionals com el terrorisme, el tràfic de drogues, el crim organitzat i la gestió segura de les fronteres a tota la regió d'Àsia Central. El compromís de Kazakhstan en un diàleg mutu és crucial perquè la UE pugui utilitzar amb èxit les seves eines i mètodes de potència suau a Àsia Central.

El Kazakhstan que respecta els drets humans, que es desenvolupa democràticament i que està disposat a comprometre's en diferents camps de cooperació mútua amb la UE pot ser un soci valuós per a tots els països del món i per a la UE en el seu conjunt. Aquesta cooperació mútua és un desafiament, ja que el Kazakhstan encara s’enfronta a moltes deficiències greus en el compliment de l’estat de dret.

L'incident de 2011 a Zhanaozen va ser un exemple revelador que il·lustra que el Kazakhstan necessita continuar els seus esforços per millorar els principis de l'Estat de dret al país. En general, els esforços comuns de la UE i Kazakhstan per promoure la democràcia i l’estat de dret haurien de continuar per convertir Kazakhstan en el millor soci fiable per a la UE i el món en general. És per això que les negociacions sobre un acord millorat de col·laboració i cooperació amb la UE poden servir de base per establir una associació i un diàleg més estables i fiables sobre l’estat de dret i els desenvolupaments democràtics al país.

Aquest acord també pot millorar les relacions econòmiques amb la UE, promovent així els seus intercanvis comercials i d'inversió. La prioritat de la UE en les seves relacions amb Kazakhstan és assolir els objectius comuns de seguretat i estabilitat mitjançant el poder transformador de la UE, acostar Kazakhstan a la UE i enfortir els camps de cooperació comuna. Amb aquest objectiu, la UE hauria de seguir sent un actor normatiu que sàpiga equilibrar els interessos econòmics amb la promoció de normes i valors a la regió. Al seu torn, Kazakhstan hauria de construir les seves relacions amb la UE sobre una base de compromís real que hauria de continuar sent beneficiosa per a totes les parts implicades. Kazakhstan ha de mantenir-se compromès amb el procés de democratització i l’estat de dret, perquè un país políticament estable significa també un país econòmicament pròsper.

El respecte als drets humans i la lluita contra la corrupció poden produir bons resultats per a les relacions comercials amb la UE i pot fomentar la inversió estrangera a Kazakhstan. Fomentar processos democràtics dins d’un país pot ser una clau per a l’èxit per aconseguir més beneficis econòmics amb la UE. Pel que fa a Rússia i la Xina, Kazakhstan ha de mantenir-se proactiu en l'enfocament multivector de les seves relacions i promoure eficaçment el desenvolupament de relacions millorades amb els seus socis.

La diversificació de les possibilitats comercials i d’inversió i una forta cooperació comercial i energètica amb tots aquests socis clau haurien de ser essencials en el desenvolupament polític i econòmic del país. La cooperació econòmica ha d'anar de la mà del compromís polític de Kazakhstan en la recerca del desenvolupament democràtic interior. Així, Kazakhstan es pot convertir en un soci fiable no només en les relacions comercials i energètiques, sinó també en molts altres aspectes de rellevància regional per a la UE, Rússia i la Xina.

Rússia

La UE ha d'estar preparada per no reconèixer les eleccions a la Duma russa, segons el PPE

publicat

on

Rússia [nid: 114228]

“Necessitem una revisió de la política europea davant Rússia. Hem de dissuadir les amenaces russes, contenir la interferència russa dins de la UE i el seu veïnatge i donar suport estratègic a les forces pro-democràtiques de Rússia. Hem de treballar suposant que el canvi és possible en aquest país i que "la democràcia primer" és la nostra primera tasca en les nostres relacions amb Rússia. Rússia pot ser una democràcia ", va dir Andrius Kubilius, eurodiputat del PPE abans del debat plenari del 14 de setembre sobre el futur de les relacions polítiques UE-Rússia.

Un informe parlamentari, autor de Kubilius i que es votarà avui (15 de setembre), subratlla que Europa hauria de col·laborar amb Moscou en qüestions d’interès comú, com ara el control d’armes, la construcció de la pau, la seguretat mundial o el canvi climàtic. Tanmateix, aquesta cooperació hauria d’estar estrictament condicionada per la voluntat del Kremlin d’observar els drets humans i les lleis internacionals. “La cooperació en determinats camps específics no hauria de conduir a cap concessió sobre els valors de la UE i mai no hauria de prescindir de les implicacions per als nostres socis. Necessitem més valor per adoptar una actitud ferma davant del règim del Kremlin per defensar els drets humans. Hem d'assegurar-nos que qualsevol altre compromís amb el Kremlin depèn de la voluntat de Putin d'acabar amb les agressions, les repressions i les intimidacions dins i fora de Rússia ", va subratllar Kubilius.

anunci

L'informe també subratlla que la UE ha d'estar preparada per no reconèixer la Duma russa i suspendre el país de les assemblees parlamentàries internacionals, inclosa la del Consell d'Europa, en cas que les eleccions parlamentàries d'aquesta setmana a Rússia siguin reconegudes com a fraudulentes. “Les persones a Rússia han de tenir el dret d’elecció, com les de qualsevol altre país democràtic. Quan els principals jugadors de l’oposició i els opositors al partit governant rus estan a la presó o sota arrest domiciliari, no hi ha més remei. La contínua repressió del Kremlin contra tots els candidats de l’oposició, mitjans lliures o ONG soscava la legitimitat i l’equitat de les eleccions. Reiterem que el líder de l'oposició Alexei Navalny ha de ser alliberat, així com tots els que el van donar suport durant les protestes pacífiques ", va concloure Kubilius.

anunci
Seguir llegint

Germany

El co-líder dels Verds alemanys defensa el candidat a canceller enganxat

publicat

on

By

Els codirectors del partit verd alemany Robert Habeck i Annalena Baerbock, també candidata a la cancellera dels Verds, escolten al líder de l'associació NABU Christian Unselt mentre passegen pels erms de la reserva natural de la conca del Biesenthaler després de presentar un programa immediat de protecció del clima a Biesenthal a prop de Bernau, al nord-est d'Alemanya, el 3 d'agost de 2021. Tobias Schwarz / Pool via REUTERS

El codirector dels Verds d’Alemanya va defensar diumenge (8 d’agost) el candidat del partit a la cancelleria a les eleccions federals del mes vinent i va suprimir els suggeriments per substituir-la després d’haver comès una sèrie d’errors costosos. escriu Paul Carrel, Reuters.

Els ecologistes van augmentar breument a les enquestes per superar el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel després de nomenar Annalena Baerbock (a la foto) com a candidat a canceller a l’abril, però des de llavors han minvat.

La campanya esquitxada per errors de Baerbock ha inclòs errors al seu currículum i un escàndol per un pagament de la prima de Nadal que no va poder declarar al parlament. Baerbock també ha dit que l'escrutini masclista la reté. Llegir més.

anunci

"La senyora Baerbock és adequada per al càrrec de canceller i la nostra tasca és assegurar que els Verds siguin forts", va dir a l'emissora ZDF el co-líder del partit, Robert Habeck.

Preguntat sobre si els Verds haurien de substituir a Baerbock per ell com a candidat a canceller, Habeck va respondre: "No, això no és un debat".

A més dels problemes dels Verds, el partit quedarà exclòs de la votació a l’estat de Sarre a les eleccions nacionals del 26 de setembre a causa d’irregularitats en la selecció de candidats regionals després de baralles internes.

anunci

"La campanya dels Verds va tenir alguns problemes però ... Estic desitjant agost i setembre", va dir Habeck, que és co-líder del partit amb Baerbock. "Tot és possible."

Una enquesta d'opinió publicada diumenge anteriorment mostrava que els socialdemòcrates d'esquerres (SPD) empatjaven a l'esquerra amb els Verds en un 18%, per darrere dels conservadors de Merkel en un 26%. Merkel, al poder des del 2005, té previst retirar-se després de les eleccions. Llegeix més.

L'enquesta de l'INSA va demostrar que en un hipotètic vot directe per a canceller, el candidat de l'SPD, Olaf Scholz, estava molt per davant, amb un 27% de suport. El conservador Armin Laschet esgotava un 14%, un punt per davant de Baerbock, un 13%.

Els Verds van presentar dimarts un "programa d'emergència per a la protecció del clima" amb l'objectiu de restablir la seva campanya. Llegeix més.

Seguir llegint

Acord Verd Europeu

Les famílies amb pocs ingressos i els propietaris de cases de classe mitjana no han de pagar Green Deal, segons EPP

publicat

on

El Grup PPE vol que Europa esdevingui neutral en termes climàtics per al 2050. "Aquesta transformació de gran abast de les nostres economies i societats s'ha de fer d'una manera intel·ligent, perquè volem lluitar contra el canvi climàtic amb innovació, competitivitat i llocs de treball europeus. Volem converteix la transformació necessària en una oportunitat. Volem descarbonització, no desindustrialització. No només volem fixar objectius, sinó trobar la millor manera perquè Europa assoleixi aquests objectius, amb especial atenció a l'hidrogen i, en alguns casos, el gas, com a tecnologia de transició ", va dir la eurodiputada d'Esther de Lange, vicepresidenta del grup PPE encarregada d'economia i medi ambient.

La seva declaració s’avança a la presentació per part de la Comissió Europea de l’anomenat paquet “Fit for 55”, un enorme paquet de lleis sobre lleis sobre energia i clima dirigit a traduir l’objectiu de reducció del 55% de CO2 en noves normes concretes per al transport, la indústria, els edificis i altres sectors.

"Hem d'estar molt atents a qui paga la factura del Green Deal. No poden ser les famílies amb ingressos baixos, els propietaris de cases de classe mitjana o els propietaris de vehicles de les zones rurals sense transport públic que hagin de pagar la factura més alta", va afegir de Lange, explicant que el Grup PPE vol un instrument social creïble per fer front a la pobresa en calefacció i mobilitat dins i entre els estats membres.

anunci

El Grup PPE vol promoure cotxes nets. "Volem prioritzar el desenvolupament de vehicles nets, la mobilitat elèctrica i els combustibles de zero emissions. No volem que el debat sobre les emissions de CO2 dels cotxes es converteixi en una altra batalla ideològica de dogmes. La indústria automobilística europea ha de conservar la seva competitivitat mundial i ha de romandre líders tecnològics i creadors de tendències per a cotxes nets per a Europa i la resta del món. També dependrà molt del desplegament de la infraestructura de càrrega. Per tant, el Grup PPE insisteix en la presentació d'informes periòdics de la Comissió sobre els progressos realitzats aquí i les seves implicacions per a la realització del Objectius de reducció de CO2 ", va concloure de Lange.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències