Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

UE assisteix a resposta a les inundacions a Sèrbia i Bòsnia i Hercegovina

COMPARTIR:

publicat

on

imatge.adapta.960.altEl mecanisme de protecció civil de la UE s'ha activat a petició de Sèrbia i Bòsnia i Hercegovina ahir al vespre (15 de maig) a causa de les inundacions greus que han afectat àmplies zones d'ambdós països. Es necessiten urgentment bombes d’aigua d’alta capacitat i equips experts per fer-les funcionar a Sèrbia, mentre que Bòsnia i Hercegovina ha demanat helicòpters i vaixells a motor per evacuar persones i transportar aigua, medicaments i aliments.

A les poques hores de la sol·licitud d'assistència de Sèrbia, Alemanya, Bulgària, Àustria i Eslovènia van oferir ajuda. Les seves ofertes, fetes a través del Centre de Coordinació de Resposta a les Emergències, es desplegaran a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE a les zones inundades a Sèrbia el més aviat possible.

"Estic agraït als nostres col·legues alemanys, búlgars, austríacs i eslovens per aquesta ràpida demostració de solidaritat. Una vegada més hem demostrat que els països veïns de la UE poden comptar amb nosaltres en moments difícils”, va dir Kristalina Georgieva, comissària de cooperació internacional, ajuda humanitària i resposta a la crisi de la Unió Europea.

El Centre de Coordinació de Resposta a Emergències (ERCC) de la Comissió Europea està en estret contacte amb els països afectats i amb els estats participants en el Mecanisme de Protecció Civil de la UE per investigar les possibilitats d'ajuda addicional.

Fons

A causa de les pluges contínues que van començar el 13 de maig de 2014 i van provocar inundacions a Sèrbia i a Bòsnia i Hercegovina, les carreteres que connecten els municipis estan bloquejades, algunes zones estan sense subministrament d’electricitat i aigua i les xarxes mòbils no estan operatives. A més, es van produir diverses esllavissades que van causar danys addicionals a les carreteres regionals. Diversos ponts van ser destruïts i alguns pobles han estat tallats. L'evacuació de les persones atrapades per les inundacions continua.

Les condicions meteorològiques dels propers dos dies preveuen que continuaran les precipitacions.

anunci

Sobre el mecanisme de protecció civil de la UE

El mecanisme de protecció civil de la Unió Europea facilita la cooperació en la resposta, la preparació i la prevenció de desastres entre 32 estats europeus (UE-28 més l'antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Liechtenstein i Noruega). Amb l'ajut de la Comissió, els països participants posen en comú els recursos que es poden posar a disposició dels països afectats per desastres de tot el món. Quan s’activa, el mecanisme coordina la prestació d’assistència.

La Comissió Europea gestiona el mecanisme a través del Centre de Coordinació de Resposta a les Emergències. Funcionant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, l'ERCC controla els riscos i les emergències a tot el món i serveix de centre d'informació i coordinació durant les emergències. Entre altres tasques, l'ERCC també garanteix que els estats membres siguin plenament conscients de la situació in situ i puguin prendre decisions informades per proporcionar assistència financera i en espècie.

Per obtenir més informació

Com funciona el Centre de Coordinació d'Atenció a les Emergències:

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-349_en.htm

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea:

http://ec.europa.eu/echo/index_en.htm

Lloc web de la comissària Georgieva:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/georgieva/index_en.htm

Centre de Coordinació d’Atenció a les Emergències:

http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/thematic/ERC_en.pdf

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències