Connecteu-vos amb nosaltres

EU

UE anuncia nou suport a les persones palestines

COMPARTIR:

publicat

on

2945847958La Unió Europea ha posat a disposició 200 milions d’euros per garantir el suport a l’Autoritat Palestina (AP) i a l’Agència de les Nacions Unides per a Refugiats Palestins al Pròxim Orient (UNRWA), amb la finalitat de proporcionar serveis bàsics vitals al poble palestí (com com educació, ajuda sanitària i serveis socials).

Aquest és el primer tram de suport de la UE al poble palestí per al 2014 i consta de dues accions principals: una contribució de 130 milions d’euros, mitjançant el mecanisme PEGASE, a l’Autoritat Palestina i una contribució de 70 milions d’euros al Fons General de l’UNRWA.

El comissari europeu per a l'ampliació i la política de barris, Štefan Füle, va dir: "La UE pretén, mitjançant les seves contribucions a l'Autoritat Palestina i a l'UNRWA, ajudar a mantenir les institucions palestines clau i proporcionar una xarxa de seguretat social per als refugiats".

El comissari va afegir: "El mecanisme PEGASE està obert per a contribucions als estats membres i a altres donants que vulguin prestar el seu suport a l'Autoritat Palestina mitjançant un sistema ràpid, ben funcionant i transparent".

PEGASE (which stands for the ‘Mécanisme Palestino-Européen de Gestion de l’Aide Socio-Economique’) is the mechanism through which the EU helps the Palestinian Authority build the institutions of the future independent Palestinian State. Through the payment of salaries of civil servants and pensioners it ensures that essential public services keep operating; in addition PEGASE provides for social allowances to those Palestinian households living in extreme poverty. As was the case in 2013, the EU PEGASE contribution for 2014 includes a component of €13m to alleviate the debts of East Jerusalem hospitals and promote the reform of the health referral system.

Mitjançant UNRWA, la UE dóna suport als refugiats palestins a Cisjordània, Gaza, Jordània, Síria i el Líban, permetent a les famílies refugiades i als seus fills assistir a l’escola, rebre atenció mèdica i sobreviure econòmicament, mantenint així els valors de la humanitat, la solidaritat i la dignitat dels refugiats.

Fons

anunci

La UE ha estat un important donant i un soci fiable tant per a l'AP com per a l'UNRWA, proporcionant més de 300 milions d'euros cada any al poble palestí, inclosos els 5 milions de refugiats.

Des del seu establiment a principis del 2008, el mecanisme PEGASE ha mantingut l'Autoritat Palestina (AP) en el seu esforç per perseguir els valors fonamentals dels drets humans, la democràcia i l'estat de dret. A través de PEGASE, la UE assigna dos tipus de suport financer als palestins, tant el suport a la despesa recurrent de l’AP com la prestació de serveis públics i el suport al desenvolupament palestí sostenible a llarg termini. La UE ajuda l'AP a pagar els sous dels treballadors públics i a pagar les dietes socials a les famílies vulnerables.

No obstant això, el camí cap a la democràcia i la construcció de l’Estat es veu obstaculitzat per diverses limitacions, com ara un greu deteriorament de la situació econòmica.

L’AP i l’UNRWA s’enfronten ara a una crisi financera extremadament profunda, per raons diferents, però concurrents. L’AP sofreix un empitjorament global de la situació econòmica; una crisi fiscal agreujada per la incertesa sobre les transferències d’ingressos d’Israel i la disminució de les contribucions dels donants; L'UNRWA s'enfronta a costos creixents a causa de les tendències demogràfiques i les conseqüències de la crisi siriana.

Més informació

Oficina del representant de la Unió Europea Cisjordània i Franja de Gaza, UNRWA
Pàgina web de EuropeAid DG Desenvolupament i Cooperació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències