Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Discurs: "Creixem junts, per a una macrorregió de la UE connectada, inclusiva i pròspera del mar Bàltic"

COMPARTIR:

publicat

on

0Política regional Comissari Johannes Hahn (A la foto) intervenció al 5è Fòrum Anual de l'Estratègia de la UE per a la Regió del Mar Bàltic, 3 de juny de 2014.

"Aquest any és un any especial. Fa 25 anys que va acabar la divisió d'Europa. I fa 10 anys que molts dels vostres països van entrar a la UE. Van ser passos històrics que van canviar la cara del nostre continent i van obrir noves oportunitats per a tots nosaltres, individualment, regionalment i nacionalment. I l'Estratègia del Mar Bàltic té prou edat per celebrar el seu propi aniversari: ja fa 5 anys.

"Cinc anys desenvolupant l'Estratègia de cooperació més ambiciosa de la regió. Crec que amb el temps el desenvolupament d'aquesta nova macroregió pot resultar tan important com aquells avenços anteriors el 1989 i el 2004: i sens dubte és un pas més en el camí. això es va fixar llavors: una major integració europea, millors oportunitats per a tots i una relació més estreta entre els veïns per tal d'aconseguir els millors resultats per a cada ciutadà.

"Aquest és un procés que ha tornat els estats bàltics amb fermesa a la família europea i continua ajudant a reforçar els llaços amb altres com Noruega i Islàndia que comparteixen amb nosaltres els mateixos valors i interessos. La nostra ferma preferència seria desenvolupar aquesta regió en cooperació harmònica amb el gran veí d'aquesta regió, la Federació de Rússia. Seguim compromesos amb aquest objectiu, però el respecte al dret internacional, el respecte a la sobirania dels altres no són qüestions sobre les quals podem comprometre's.

"Aquesta estratègia ja està donant resultats. Però no prou gent ho sap sobre ells. Quan surtis d'aquesta conferència, marxa i assegureu-vos que la gent que coneixeu, en són conscients els resultats que estem aconseguint. Expliqueu-los la important cooperació que s'està duent a terme per abordar els perills de les municions químiques que queden al mar Bàltic. Aquest és un exemple de com l'estratègia proporciona ajuda a les autoritats nacionals per fer front als riscos greus a la regió. Parleu-los de l'eliminació gradual dels fosfats en els detergents que garanteixen un mar més saludable les seves famílies i per fauna també. Expliqueu-los els avenços que s'estan fent en la navegació electrònica, fent que la regió del mar Bàltic a principal motor en el desenvolupament d'infraestructures i serveis en aquest important àmbit. Finalment, parlar-los del potencial del biogàs a l'espera de ser explotat com a font d'energia sostenible per a la Regió.

"Però podem i hem de fer molt més. El 2014 és un any important per un motiu més: és l'any en què estem programant la UE. fons estructurals i d'inversió efectivament durant la propera dècada. És un procés que tindrà un impacte important en l'èxit de la nostra cooperació al Bàltic.

"En aquests moments, els meus serveis estan treballant a fons per examinar els acords de col·laboració i els programes operatius, per garantir que els programes del període vinent tinguin en compte les estratègies macroregionals. No tot és perfecte, però s'obren portes per proporcionar el múscul financer., l'incentiu necessaris per obtenir resultats reals sobre el terreny.

anunci

"Agafeu els nostres amfitrions, Finlàndia. En la preparació per al nou període de programació, les autoritats finlandeses han posat èmfasi en la cooperació del mar Bàltic en diversos sectors. Agraïm molt la contribució que Finlàndia fa a aquesta estratègia i, permetin-me dir-ho, la seva excel·lent benvinguda a tots nosaltres aquí a Turku.

"L'objectiu d'aquests nous programes hauria de ser posar en funcionament els recursos substancials disponibles a la regió, per aconseguir una regió més pròspera i connectada amb un estat ambiental millorat del mar Bàltic. Resultats que tothom a la regió pugui veure i sentir. Com traurem el millor d'aquestes inversions?Com sabeu, fa uns dies, la Comissió Europea va publicar el seu informe sobre governança de les estratègies macroregionals. Pot semblar sec, però wEl que realment tracta aquest informe és com fer que aquesta i les altres estratègies macroregionals siguin autèntics guanyadors. Demà parlarem de govern amb més profunditat, però el nucli és: qui és el responsable de fer què?

"La regió bàltica ha estat la pionera de l'enfocament macroregional. Altres us busquen com a model i intenten copiar-vos. Publicarem una estratègia per a la regió de l'Adriàtic Jònic d'aquí a un parell de setmanes, i per als Alps el proper any, tots dos serà aprofitant la teva experiència. Però cal seguir fent camí. Cooperació en el marc de la macro--Restratègies regionals és un esforç a llarg termini. Necessitem que mostris als altres com es fa.

"Necessitem que continueu explorant com maximitzar la vostra cooperació per aconseguir resultats. Els esdeveniments recents ens han recordat la importància de la cooperació energètica. Demà en diré més coses. I la coordinació de les polítiques de transport és clau per facilitar el creixement del Ara més que mai hem d'avançar en la realització dels corredors de transport europeus, per impulsar el comerç i ajudar Europa a deixar enrere la crisi.

"Més de 1,000 persones es van registrar per a aquest esdeveniment aquí a Turku: molta gent.

"M'agradaria donar les gràcies a la ciutat de Turku, el Fòrum de Desenvolupament del Bàltic i De Finlàndia Ministeri d'Afers Exteriors per acollir i coorganitzar aquesta conferència, perquè és molt important que aquesta oportunitat es reuneix. Si us plau, aprofita aquesta oportunitat. Troba nous socis. Feu sentir les vostres opinions. Fes el teu paper per ajudar a créixer la teva regió, i tots els que estem aquí, a créixer junts.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències