UE anuncia projectes d'electrificació rural per a proporcionar accés a l'energia per a més de 2 milions de persones en zones rurals pobres

Lighting_Africa_Students-590x281Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs avui (4 juny) revelar els projectes d'energia 16 que rebran 95 milions d '€ de finançament, gràcies al nou programa d'electrificació rural de la UE. Els projectes inclouen hidràulica, eòlica, solar i biomassa projectes en nou països africans.

Els projectes s'aborden els reptes energètics en les zones rurals i són part del Fons per a l'última energia de trucades de la UE de propostes, que es va centrar específicament en millorar l'accés a serveis energètics moderns, assequibles i sostenibles per a la població rural pobra, mitjançant la promoció de solucions d'energia renovable, així com en matèria d'energia mesures de foment de l'eficiència en les accions reeixides provades.

El Comissionat donarà a conèixer els resultats dels nous models de negoci per a l'inici de l'Energia Sostenible per a l'esdeveniment pobre en energia avui a Nova York, part de l'energia anual Sostenible de les Nacions Unides per a Tots (SE4ALL) Fòrum.

Abans de l'esdeveniment, el Comissari Piebalgs va dir: "Aquests projectes innovadors són un veritable pas endavant en termes de portar l'energia a algunes de les zones més remotes i pobres de l'Àfrica. Els beneficis de l'electrificació rural són múltiples - mitjançant la connexió de la gent per netejar l'energia, millorarem l'atenció sanitària, l'educació i les oportunitats de guanyar-se la vida a la zona."

L'esdeveniment marca el segon aniversari de l'energia sostenible per a tots Cimera, que va tenir lloc a Brussel·les a l'abril de 2012, on el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va fixar l'ambiciós objectiu d'ajudar els països en desenvolupament proporcionen accés a serveis d'energia sostenible per 500 milions la gent per 2030.

L'anunci d'avui és només una part de l'esforç global de la UE en la lluita contra la pobresa energètica i la creació d'un entorn propici per al creixement. La UE aspira a distribuir més de mil milions de € 3 valor de les subvencions en l'exercici econòmic-2014 2020 per donar suport a projectes d'energia sostenible a uns 30 països que veuen l'energia com un sector prioritari per al desenvolupament. Aquest aprofitarà entre 15bn € i € 30bn en préstecs i inversions de capital, el que permet a tapar els forats en els projectes d'infraestructura d'energia i fonts de negocis, escoles, llars i hospitals.

A més, els projectes d'infraestructura finançats a través dels nostres innovadors instruments de mescla i el Servei d'Assistència Tècnica està disponible per a tots els països de l'Àfrica subsahariana ja estan donant resultats i contribuir al suport de la UE per a l'Energia Sostenible per a Tothom. A nivell mundial, sobre 1.3 milions de persones no tenen accés a l'electricitat. Fins a un mil milions més tenen accés només a les xarxes d'electricitat poc fiables. Més de 2.6 milions de persones depenen dels combustibles sòlids (és a dir, la biomassa tradicional i carbó) per cuinar i per a calefacció.

Mitjançant el suport de cofinançament pels sol·licitants, aquestes accions 95m-valor de € es traduiran en projectes que costen més de € 155m. Ells l'ajudaran a portar l'electricitat a més de 2 milions de persones a les zones rurals d'Àfrica.

Els projectes seleccionats inclouen un projecte hidroelèctric al Districte Ludewa, Tanzània, que proporcionarà energia per 20 pobles aïllats; llars que beneficia el 4,000 43, primària i secundària (al voltant de 16,000 estudiants); un hospital i els dispensaris 19, 500 sobre les petites empreses i els agricultors de tota la regió i un projecte d'eco-electrificació a Burkina Faso, que arribarà a les persones 100,000, així com els centres de salut i escoles.

L'esdeveniment d'avui, organitzada per la Comissió Europea, inclourà l'Administrador progamme Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), Helen Clark, i el Dr. Kandeh Yumkella, representant especial del secretari general de l'ONU i director executiu de l'Energia Sostenible per a Tots, entre d'altres. La idea darrere de l'esdeveniment és donar a conèixer els nostres esforços comuns en la lluita contra la pobresa energètica, per proporcionar el terreny per a l'intercanvi de millors pràctiques i lliçons apreses i compartir punts de vista sobre els nous models de negoci que podrien fer per millorar la cooperació entre els donants, el sector privat, civil, la societat i els governs.

Fons

La "convocatòria de propostes" és un sistema de finançament de la UE que permet a les organitzacions no governamentals, organitzacions governamentals i del sector privat per a rebre una subvenció per al finançament de la UE, sobre la base de la seva proposta per a un projecte innovador.

El UE va anunciar recentment que els països que es beneficiaran d'aquesta iniciativa són Madagascar, Burkina Faso, Senegal, Camerun, Uganda, Tanzània, Sierra Leone, Eritrea i Rwanda. La Comissió Europea promourà altres propostes rebudes - però no seleccionada - als donants públics i privats i agències de desenvolupament. Per tant, la llista de països i el nombre de la població rural que es beneficien de la iniciativa podria augmentar encara més.

Més informació

Pàgina web de EuropeAid DG Desenvolupament i Cooperació
Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Països en via de desenvolupament, desenvolupament, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, EU, Comissió Europea, Estratègia de Seguretat Europea de l'Energia, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *