Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Unió Europea reafirma suport als refugiats de Palestina

COMPARTIR:

publicat

on

{fee7d0ba-d549-4274-8ad3-409039de9db1}Alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/Vicepresident de la Comissió Europea Catherine Ashton i Ampliació i Política de Veïnatge El comissari Štefan Füle ha signat avui (4 de juny) una Declaració conjunta sobre el suport de la UE a l'Agència d'Obres i Socors de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA) per al període 2014-2016, amb el comissari general de l'UNRWA, Pierre Krähenbühl. Segons l'acord, la contribució de la UE al fons general de l'UNRWA per als serveis bàsics el 2014-2016 ascendirà a uns 246 milions d'euros.

Pierre Krähenbühl va agrair a la UE el seu compromís plurianual renovat.

"La UE segueix sent un soci ferm per als refugiats palestins enmig de la incertesa de l'Orient Mitjà ara mateix", va dir Krähenbühl, "i aquest acord de tres anys ofereix una previsibilitat molt necessària. Permetin-me afegir que aquesta contribució és important perquè hi ha un reconeixement creixent entre el públic europeu que l'assistència internacional als refugiats palestins s'acompanya de la promoció dels drets, no només d'alts estàndards. del desenvolupament humà, sinó també per a una resolució justa i duradora de la seva situació".

La contribució de la UE al Fons General de l'UNRWA permetrà a l'agència proporcionar educació, salut, socors i serveis socials essencials a algunes de les comunitats més desafavorides de l'Orient Mitjà. “El suport continuat de la UE a UNRWA és un element clau en la nostra estratègia per promoure l'estabilitat a l'Orient Mitjà i facilitar la recerca de la pau de les parts. També contribueix a garantir l'accés als serveis socials bàsics, a reduir la pobresa i a millorar el nivell de vida dels refugiats. Durant més de quaranta-dos anys, la UE ha mantingut el compromís de donar suport a UNRWA". va dir l'alt representant Ashton.

El suport de la UE aporta millores diàries a les vides de milions de refugiats palestins, especialment l'educació de mig milió de nens al Líban, Síria, Jordània, Cisjordània, inclosa Jerusalem Est, i la Franja de Gaza. A més, milers de pacients visiten cada dia les 138 clíniques de l'UNRWA.

"UNRWA està implementant els seus programes humanitaris, de desenvolupament i de protecció en un context de reptes operatius extraordinaris, derivats del conflicte a Síria que ha tingut implicacions humanitàries a Jordània i el Líban, el bloqueig de Gaza i l'ocupació israeliana de Cisjordània, inclosa Jerusalem Est. . En reconeixement a l'excel·lent treball realitzat per UNRWA i malgrat les dificultats pressupostàries de la UE, hem augmentat la nostra contribució al pressupost bàsic de l'UNRWA". va dir el comissari Füle.

Des de 1971, la UE ha estat donant suport fiable i previsible als refugiats palestins mitjançant el pressupost ordinari de l'UNRWA, projectes especials i crides d'emergència. Entre el 2007 i el 2013, la UE va aportar més de 958 milions d'euros en suport a l'Agència. El 43% del pressupost de l'Agència l'any 2013 provenia d'estats membres i institucions europees.

anunci

Fons

L'UNRWA és una agència de les Nacions Unides establerta per l'Assemblea General el 1949 i té el mandat de proporcionar assistència i protecció a una població d'uns 5 milions de refugiats palestins registrats. La seva missió és ajudar els refugiats palestins a Jordània, Líban, Síria, Cisjordània i la Franja de Gaza a assolir tot el seu potencial en el desenvolupament humà, a l'espera d'una solució justa a la seva situació. Els serveis d'UNRWA inclouen educació, atenció sanitària, socors i serveis socials, infraestructures i millora dels campaments i microfinances.

El suport financer a UNRWA no ha acompanyat l'augment de la demanda de serveis causada pel nombre creixent de refugiats registrats, l'augment de la necessitat i l'aprofundiment de la pobresa. Com a resultat, el Fons General de l'Agència (FG), que dóna suport a les activitats bàsiques de l'UNRWA i que depèn en un 97% de les contribucions voluntàries, ha començat cada any amb un gran dèficit previst. Actualment el dèficit se situa en els 69 milions de dòlars EUA.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències