Connecteu-vos amb nosaltres

EU

reacció d'Oxfam per G7 resultats de la Cimera

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

OBE_3346__TDH4972-lprLa seguretat energètica, el canvi climàtic i l'economia mundial es troben entre els principals temes abordats G7 els líders durant la Cimera de Brussel·les G7, Però Oxfam diu el que es necessita és un vedell més fort dels líders.

La seguretat energètica i el canvi climàtic

Els líders van recolzar la G7 Roma G7 Energy Initiative adoptada pels seus ministres el mes passat, i ha destacat la urgència d'arribar a un acord mundial sobre el canvi climàtic en les converses climàtiques de l'ONU de l'any que a París.

anunci

Natalia Alonso, cap de l'Oficina de la UE d'Oxfam, va dir: "Els líders G7 es va perdre girant la crisi energètica amb Rússia en una oportunitat per dirigir Europa i el món en un camí d'energia neta que suposarà un estalvi econòmic d'Europa i evitar els pitjors impactes del canvi climàtic al país ia l'estranger.

"Els líders G7 ofereixen l'acció climàtica amb una mà, fent bones promeses en matèria d'eficiència energètica i energies renovables, només per arrencar-la amb l'altre, continuant la trompeta recursos d'hidrocarburs indígenes, que són cars, no provada i brut com el gas d'esquist.

“La dependència d'Europa de l'energia bruta fa augmentar els preus dels combustibles i impulsa el canvi climàtic, cosa que significa un augment dels preus dels aliments a Europa i a tot el món. Si els líders no trenquen el seu hàbit de combustibles fòssils, es pot deixar que la gent pobra a Europa triï entre menjar i escalfar.

anunci

"Abans de la cimera del clima, Ban Ki-moon, al setembre, Europa i els G7 han de prendre mesures audaces per deixar de dependre dels combustibles bruts i la promesa de diners en efectiu per al nou Fons Verd per al Clima mundial per ajudar els països més pobres del món davant el canvi climàtic."

L'economia global: la desigualtat de la riquesa i l'evasió d'impostos

Pel que fa a l'economia global, els líders van fer G7 reafirmar el seu compromís d'acabar amb el secretisme financer i l'evasió d'impostos, però no van poder dir com van a prendre noves mesures en la desigualtat de la riquesa, que només pot bloquejar el creixement i la creació d'ocupació.

Alonso va comentar: "Avui dia la gent 85 posseeixen més riquesa que la meitat de la població mundial. Almenys US $ bilions 18.5 està ocult pels individus rics en paradisos fiscals arreu del món que representen una pèrdua de més de $ 156 milions de dòlars en ingressos fiscals; diners que podria ser invertit en la promoció del creixement i l'ocupació equitatiu i sostenible.

"En no acceptar els propers passos per posar fi al secret financer i l'evasió fiscal, els líders de G7 han tancat els ulls davant el creixent problema de la desigualtat econòmica. En resposta, Oxfam demana als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni Post-2015 que eliminin la desigualtat econòmica extrema per part de 2030 ".

Les indústries extractives

El que els líders van acordar G7 va ser una iniciativa destinada a donar suport als governs en els països en desenvolupament per negociar acords dels recursos naturals més justes i sostenibles amb les multinacionals.

Alonso d'Oxfam, va dir: "Fer que tots els contractes entre les indústries extractives i els governs públiques ha de ser un requisit previ per a l'assistència dels donants en ofertes de negociació.

"Les comunitats afectades haurien de dir -i si- els projectes de petroli, gas i mineria, i els seus governs han d'aprofitar la riquesa dels recursos naturals dels seus països per ajudar a tots els ciutadans a abandonar la pobresa".

Nova Aliança per a la Seguretat Alimentària i Nutrició

G7 líders van reiterar el seu suport a la Nova Aliança per a la Seguretat Alimentària i Nutrició, Posat en marxa pel G8 en 2012, però han de fer més per ajudar a impulsar la inversió del sector públic en l'agricultura per satisfer les necessitats dels productors d'aliments a petita escala.

Alonso va afegir: "La 'Nova Aliança' requereix una reforma important per evitar que es bolqui reformes polítiques i les inversions de l'empresa en favor dels productors a gran escala, a costa dels petits productors que estan en major necessitat de suport. La Nova Aliança ha de ser més transparent i responsable ".

A tot el món, al voltant de 500 milions de petites explotacions agrícoles recolzen gairebé dos bilions de persones, gairebé un terç de la població mundial. El finançament del sector públic destinat a satisfer les necessitats i prioritats dels productors d'aliments de petita escala ha de seguir sent una prioritat, ja que la dependència de les inversions del sector privat no els beneficiarà.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències