Connecteu-vos amb nosaltres

protecció de la infància

Visió Mundial fa una crida per a l'establiment d'un grup de drets de l'infant en el nou Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

243627-Playtimecreativecommons-1314974524-886-640x480En una reunió del Parlament Europeu avui, organitzada per l’organització no governamental Quality of Childhood, el ponent convidat i el director de defensa de defensa de World Vision, Deirdre de Burca, amb seu a Brussel·les, van demanar als diputats recentment elegits que establissin un intergrup sobre els drets de la infància. La Sra. De Burca va dir que el Parlament Europeu havia de contribuir a ajudar la UE a convertir-se en un defensor mundial dels drets dels infants. Va dir que l'establiment d'un nou intergrup sobre drets dels infants, format per eurodiputats de les diferents comissions del Parlament Europeu, permetria incorporar una agenda de drets dels infants a tot l'ampli programa de treball del Parlament. Els eurodiputats Julie Ward i Anna Hehd també van parlar a la reunió i van expressar el seu suport a la promoció d'una agenda de drets dels infants a tot el Parlament.

"La UE ha assumit compromisos ambiciosos en el Tractat de Lisboa per promoure i protegir els drets dels infants tant dins com fora de les seves fronteres", va dir de Burca. “Ara, les institucions de la UE han de mirar exactament com jugaran el seu paper en la consecució d’aquests objectius. Com a única institució de la UE elegida directament que té un paper especial a desenvolupar en la promoció dels drets i interessos dels ciutadans, el Parlament Europeu és un candidat evident a ser un defensor mundial dels drets de la infància ". La Sra. De Burca va continuar: "L'Intergrup és una estructura a disposició dels parlamentaris europeus que permet als diputats de diferents comissions que tenen interès en una àrea determinada reunir-se periòdicament per compartir informació i acordar un enfocament coordinat. World Vision voldria que els eurodiputats claus de cadascuna de les comissions parlamentàries pertinents actuessin com a punt central dels drets dels infants en aquestes comissions. Aquests diputats podrien reunir-se en un intergrup per compartir informació i planificar estratègicament sobre com incorporar els drets dels infants en la formulació de polítiques i la legislació de tot el Parlament ”, va dir.

Visió Mundial també té la intenció d'enviar una carta a tots els diputats abans de les audiències es duran a terme de nous membres de la Comissió a la tardor, demanant-los que insten els comissaris clau per nomenar els experts en drets de l'infant als seus armaris. "Això assegurarà què la Comissió Europea també juga el seu paper en la promoció dels interessos i drets dels infants a través del seu programa de treball per al període de cinc any que ve", va dir De Burca. "Visió Mundial té l'esperança que al final del següent període de cinc anys de mandat, la UE haurà posat els mecanismes i estructures en el seu lloc a través de les seves institucions per garantir que realment es converteix en un campió mundial dels drets de l'infant. Això afavorirà també un major suport a la UE pels membres del públic en general, com la majoria de les persones són els campions dels drets de l'infant i que els agradaria veure a la UE ser més actiu en aquest tema, tant dins les seves fronteres com en l'internacional.

anunci

protecció de la infància

La Comissió proposa accions per defensar els drets dels infants i donar suport als nens que ho necessiten

publicat

on

Mitjans relacionats

La Comissió ha adoptat el primer global Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant, així com a proposta de recomanació del Consell que estableix una garantia europea per a la infància, per promoure la igualtat d’oportunitats dels nens amb risc de pobresa o exclusió social. En preparació de les dues iniciatives, la Comissió, en associació amb les principals organitzacions mundials de defensa dels drets de la infància, va recollir les opinions de més de 10,000 nens.

Estratègia de la UE: sis àrees temàtiques i accions proposades

anunci
  1. Els nens com a agents de canvi en la vida democràtica: La Comissió proposa una sèrie d’accions: des de la producció de textos legals adequats als nens fins a la celebració de consultes amb nens en el context de la Conferència sobre el futur d’Europa i la implementació del Pacte climàtic i el Tracte Verd. Els estats membres també haurien de permetre la participació dels nens en la vida cívica i democràtica.
  2. El dret dels nens a realitzar tot el seu potencial, independentment del seu bagatge social: La Comissió vol establir una garantia europea per a la infància per combatre la pobresa infantil i l'exclusió social. La Comissió també abordarà, per exemple, la salut mental dels nens i ajudarà a donar suport a una alimentació sana i sostenible a les escoles de la UE. La Comissió s’esforçarà per obtenir millors normes d’atenció i educació primerenca a tota la UE i construir una educació inclusiva i de qualitat.
  3. El dret dels nens a ser lliures de violència: La Comissió proposarà legislació per combatre la violència domèstica i de gènere i presentarà recomanacions per prevenir pràctiques nocives contra les dones i les nenes. Es convida als estats membres a construir sistemes integrats de protecció de la infància i millorar-ne el funcionament, així com a reforçar la resposta a la violència a les escoles i a adoptar legislacions nacionals que posin fi al càstig corporal en tots els entorns.
  4. El dret dels nens a una justícia adequada als nens, com a víctimes, testimonis, sospitosos, acusats d'haver comès un delicte o part en qualsevol procediment judicial. La Comissió, per exemple, contribuirà a la formació judicial especialitzada i treballarà amb el Consell d’Europa per implementar les Directrius de 2010 sobre justícia amiga de la infància. a la detenció o mediació en casos civils.
  5. El dret dels nens a navegar amb seguretat per l’entorn digital i aprofitar les seves oportunitats: La Comissió actualitzarà el Estratègia europea per a una millor Internet per a nens i el proposat Llei de serveis digitals té com a objectiu proporcionar una experiència en línia segura. La Comissió demana als estats membres que apliquin eficaçment les normes sobre protecció dels menors incloses en la Directiva revisada de serveis de mitjans audiovisuals i que donin suport al desenvolupament de les competències digitals bàsiques dels nens. La Comissió també insta les empreses TIC a abordar els comportaments nocius en línia i eliminar el contingut il·legal.
  6. Els drets dels infants a tot el món: Els drets dels infants són universals i la UE reforça el seu compromís de protegir, promoure i complir aquests drets a nivell mundial i en l’àmbit multilateral. Això s'aconseguirà, per exemple, assignant el 10% del finançament de l'ajuda humanitària a l'educació en situacions d'emergència i crisis prolongades. La Comissió prepararà un pla d’acció per a joves el 2022 per promoure la participació de joves i infants a nivell mundial i reforçar les capacitats de protecció de la infància a les delegacions de la UE. La Comissió també manté una política de tolerància zero en matèria de treball infantil.

La nova garantia europea infantil

El 2019, gairebé 18 milions de nens a la UE (el 22.2% de la població infantil) vivien en llars amb risc de pobresa o exclusió social. Això condueix a un cicle intergeneracional de desavantatges, amb efectes profunds i a llarg termini sobre els nens. La Garantia Europea per a la Infància té com a objectiu trencar aquest cicle i promoure la igualtat d’oportunitats garantint l’accés a un conjunt de serveis clau per a nens amb necessitats (menors de 18 anys en risc de pobresa o exclusió social).

En virtut de la Garantia Europea per a la Infància, es recomana als Estats membres que ho facilitin accés gratuït i efectiu per als nens que ho necessiten:

anunci
  • Educació i atenció infantil - per exemple, eviteu classes segregades;
  • educació i activitats escolars - per exemple, equip adequat per a l'aprenentatge a distància i viatges escolars;
  • almenys un àpat saludable cada dia escolarI;
  • cura de la salut - per exemple, facilitar l'accés a reconeixements mèdics i programes de detecció de salut.

Aquests serveis haurien de ser gratuïts i estar disponibles per als nens que ho necessitin.

La Comissió també recomana que els estats membres proporcionin als nens que ho necessiten accés efectiu a healthy nutrició habitatge adequat: Per exemple, els nens haurien de rebre àpats saludables també fora dels dies lectius i els nens sense llar i les seves famílies haurien de tenir accés a un allotjament adequat.

El vicepresident de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, va dir: “Aquesta nova Estratègia global de la UE sobre els drets de l’infant és una fita en la nostra feina per als nens i amb nosaltres. Agraïm a tots els nens la seva contribució a aquesta important iniciativa. Envia un missatge d’esperança i és una crida a l’acció a tota la UE i més enllà. Amb aquesta estratègia, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, resistents i iguals per a tothom, on tots els nens estiguin inclosos, protegits i capacitats. La política d’avui i de demà es fa tant per als nostres fills com per a ells. Així enfortim les nostres democràcies ".

A l’hora d’identificar els nens que ho necessiten i dissenyar les seves mesures nacionals, els estats membres haurien de tenir en compte les necessitats específiques dels nens de contextos desfavorits, com ara aquells que viuen sense llar, discapacitats, persones amb situacions familiars precàries, antecedents migrants, antecedents racials o ètnics minoritaris. o aquells en cures alternatives.

El finançament de la UE per donar suport a aquestes accions està disponible en el marc del Fons Social Europeu Plus (EFS +), que finança projectes que fomenten la inclusió social, lluiten contra la pobresa i inverteixen en persones, així com el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, InvestEU i el Fons de recuperació i resiliència.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Tots els nens de la UE tenen dret a la mateixa protecció i accés a serveis clau, independentment del seu origen. Tot i això, un de cada tres nens a la UE ha experimentat algun tipus de tractament diferencial. Des de l’accés desigual a la tecnologia digital o el suport socioeconòmic, fins a la manca de protecció contra els abusos a casa, hi ha massa nens que necessiten ajuda addicional. La nova estratègia que presentem avui és un pla per proporcionar-ho ".

Propers passos

La implementació de l'estratègia de la UE es controlarà a nivell de la UE i nacionals, i la Comissió informarà sobre els avenços anuals Fòrum de la UE sobre els drets dels infants. A finals de 2024 es durà a terme una avaluació de l’estratègia, amb la participació de nens.

La Comissió demana als estats membres que adoptin ràpidament la proposta de recomanació del Consell per la qual s’estableix una garantia europea per a la infància. Dins dels sis mesos posteriors a la seva adopció, es recomana als governs que presentin a la Comissió plans d'acció nacionals sobre com aplicar-lo. La Comissió supervisarà el progrés durant el semestre europeu i emetrà, si cal, recomanacions específiques per país.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: “Fins i tot abans de la pandèmia, el 22% dels nens de la UE estaven en risc de pobresa o exclusió social. Això hauria de ser impensable a Europa. Durant l’últim any, aquestes desigualtats preexistents s’han fet encara més grans. Hem de trencar aquest perillós cicle i assegurar-nos que els nens que ho necessiten tinguin accés a un menjar saludable, educació, atenció mèdica i un habitatge adequat, independentment de la seva procedència. La Comissió està disposada a donar suport als estats membres en tot el que pugui per fer una diferència real en la vida dels nens ”.

Fons

Com han subratllat més de 10,000 nens en la seva contribució a la preparació del paquet actual, els nens dins i fora de la UE continuen patint exclusió i discriminació socioeconòmica pel seu origen, estatus, gènere o orientació sexual, o pel seu estat pares. Les veus dels nens no sempre s’escolten i no sempre es tenen en compte les seves opinions en els assumptes que els preocupen. Aquests desafiaments han estat agreujats per la pandèmia COVID-19. La Comissió respon amb una estratègia general per als propers quatre anys que té com a objectiu aprofitar totes les accions de la UE per protegir i promoure els drets dels infants, amb accions clares de millora. També hauria de donar suport als estats membres a fer el millor ús possible dels fons de la UE.

La presidenta von der Leyen va anunciar la Garantia Europea per a la Infància a les seves Directrius Polítiques per al 2019-2024. La Garantia Europea per a la Infància complementa el segon pilar de l’Estratègia sobre els drets de l’infant. També és un lliurament clau del Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials, adoptat el 4 de març de 2021, i respon directament al principi 11 del pilar: atenció a la infància i suport als nens. El pla d’acció proposa un objectiu per a la UE de reduir en almenys 15 milions el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social el 2030, inclosos almenys 5 milions de nens.

Més informació

Webpage & Fitxes tècniques: Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant & Garantia Europea per a la Infància

Preguntes i Respostes

Nota de premsa: "Els nens parlen dels drets i del futur que volen'

La nostra Europa. Els nostres drets. El nostre futur. Informeu a Complet / Informe resum aquí

Última informació sobre el pla d'acció del pilar europeu del dret social

Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant: Versió per a nens

Seguir llegint

protecció de la infància

Desaparició dels nens #migrant: ALDE exigeix ​​un compromís clar per la Comissió Europea i els estats membres

publicat

on

migrants desaparegutsA petició del Grup ALDE, avui el Parlament Europeu (1 de març) ha mantingut un debat sobre les mesures necessàries per fer front a la desaparició dels nens migrants a Europa. Segons l'Europol, almenys 10,000 nens migrants i refugiats han desaparegut després d'arribar a Europa. El Grup ALDE insta la Comissió a que presenti un marc polític europeu per reforçar els sistemes de protecció per als refugiats i migrants, especialment per als menors no acompanyats.


La eurodiputada d'ALDE, Hilde Vautmans, autora de la pregunta a la comissió europea, va dir: "És una vergonya que ni la Comissió ni els estats membres assumeixin la seva responsabilitat envers aquests joves i vulnerables".
"La Comissió Europea ha de complir la seva promesa i introduir un fort pla d'acció per a tots els nens migrants per prevenir i reaccionar davant la seva desaparició".
“Els nens migrants han de ser tractats com a nens i han de rebre la mateixa cura i protecció que els nostres. Això requereix unes condicions de vida dignes sense detenció, procediments d’asil i reunificació familiar ràpids, així com la notificació sistemàtica de desaparicions, i la identificació i cooperació eficient entre els estats membres i tots els actors pertinents "
"Tots hem d'assumir la nostra responsabilitat i intensificar el trasllat d'aquests nens. Si no, quedaran en mans de contrabandistes ".

Nathalie Griesbeck, coordinador ALDE LIBE, afegit: "Ja ha passat un any des que EUROPOL va anunciar la desaparició de 10,000 nens migrants a Europa i, tot i això, no s'ha fet gairebé res ".

"Existeixen solucions: les autoritats nacionals han d'identificar i registrar tots els nens migrants. També els haurien d'assignar un tutor per acompanyar-los i proporcionar-los instal·lacions de recepció de qualitat".
“Són solucions simples i factibles. Tanmateix, per posar-les al seu lloc necessitem una voluntat política que actualment increïblement falta. La realitat és escandalosa i vergonyosa: els estats membres no estan disposats a cooperar. No respecten els seus compromisos, no respecten la legislació europea i no apliquen el pla de trasllat. Condemne fermament, no la inacció de la UE, sinó la paràlisi i la hipocresia dels estats membres ".

Seguir llegint

Avortament

#CzarnyProtest: Eurodiputats estan espatlla amb espatlla amb les dones poloneses

publicat

on

161001czarnyprotest2El govern polonès té previst introduir algunes de les legislacions contra l’avortament més severes d’Europa. Si s’aprova, la legislació prohibirà l’avortament encara que sigui el resultat d’una violació, incest o si la noia en qüestió té menys de quinze anys.

L'anomenada "protesta negra" ha tingut lloc avui a Varsòvia (30 de setembre): milers d'homes i dones han sortit al carrer. La manifestació seguirà una vaga el dilluns (2 d’octubre).

La portaveu per a la igualtat de gènere del Parlament Europeu (S&D) del Parlament Europeu, Marie Arena, eurodiputada, que es va unir a la protesta, va dir: "Fins i tot les lleis existents a Polònia són algunes de les més restrictives d'Europa. Malgrat algunes excepcions, deixen efectivament milers de dones sense accés legal a l'avortament. Aquestes noves propostes van més enllà i amenacen encara més la salut de les dones, els seus drets fonamentals i la dignitat humana bàsica.

"Les propostes significarien que una nena de tretze anys que hagi estat violada per un familiar es convertís en criminal si posa fi a l'embaràs. Nosaltres, com a dones i com a europees, tenim la responsabilitat de defensar els drets de les nenes com Estem orgullosos d'estar colze a colze amb els milers de dones i homes polonesos que marxen aquí aquí pels drets fonamentals ".

El diputat europeu Birgit Sippel del comitè de Llibertats Civils va dir: "Som aquí aquest cap de setmana per mostrar el nostre suport als ciutadans polonesos, a la societat civil i a la democràcia. Formar part de la UE significa garantir que es respectin certs principis inalienables. Aquests estan amenaçats a Polònia. Avui som aquí per donar suport a les dones poloneses en la seva lluita pels seus drets fonamentals. El parlament polonès ha d’escoltar la voluntat del poble i rebutjar aquestes propostes en la seva totalitat.

“Tampoc hem de fer els ulls grossos als canvis ja realitzats pel govern polonès. Els canvis a la llei de premsa i al tribunal constitucional són una amenaça per a la independència dels mitjans de comunicació i del poder judicial. Aquesta no és només l'opinió del grup S&D, sinó l'opinió de tots els organismes internacionals independents que han analitzat la qüestió. Polònia ha de canviar de direcció immediatament i acceptar les propostes presentades per la Comissió Europea ".

Des del Prawo I Sprawiedliwość (PiS: Partit Llei i Justícia) la victòria en les eleccions generals de l'any passat, una sèrie de preocupacions s'han plantejat sobre l ' "estat de dret" a Polònia. Les accions del nou govern provocats per la Comissió Europea 'estat de dret' procediment.

Els esdeveniments recents a Polònia, relatives, en particular el Tribunal Constitucional, han portat a la Comissió Europea per obrir un diàleg amb el Govern de Polònia per tal de garantir el ple respecte de l'estat de dret. La Comissió considera necessari que el Tribunal Constitucional de Polònia és capaç de complir a bastament amb les seves responsabilitats en virtut de la Constitució, i en particular per garantir una revisió de la constitució efectiva dels actes legislatius.

Fons

La Comissió emet recomanació a l'estat de dret a Polònia

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències