Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

UE anuncia nou finançament important per a l'educació

COMPARTIR:

publicat

on

Julia GillardEl comissari de desenvolupament europeu, Andris Piebalgs, ha anunciat avui un nou finançament per donar suport a l'educació als països en desenvolupament durant els propers set anys, a través del Partenariat mundial per a l'educació (o GPE).

En declaracions a la Segona Conferència sobre el compromís de reposició del Global Partnership for Education, organitzada per la UE, el comissari va subratllar que el nou suport de 375 milions d’euros (510 milions de dòlars EUA) contribuirà a proporcionar educació bàsica als prop de 60 països on treballa actualment el Global Partnership for Education. . Anunciant el compromís, el comissari Andris Piebalgs va dir: "Com a ex professor, sempre he estat fermament compromès a garantir que tots els nens rebin una educació de qualitat, independentment del lloc on visquin. Per això, estem orgullosos de col·laborar amb el GPE en l'esdeveniment d'avui: mostra el nostre ferm compromís permanent amb l'educació i espero que l'esdeveniment d'avui també animi altres donants a redoblar els seus esforços; no només per fer entrar els nens a les escoles, sinó també per millorar els estàndards d’educació que hi reben ".

Aquest finançament es basa en el compromís continuat de la UE amb l’educació - a l’Agenda per al canvi (la política de la UE de reorientar la seva ajuda per donar suport a aquells sectors i països que més ho necessiten i on pot provocar la major diferència). almenys 20% de la seva ajuda al desenvolupament de la UE sobre desenvolupament humà i inclusió social, inclosa l'educació. Es preveu que el finançament total de la UE per a l’educació en països en vies de desenvolupament ascendeixi a uns 10.000 milions d’Euros entre 4.5 i 2014. Això inclou 2020 mil milions d’euros per a l’educació bàsica i professional, la major part del qual a través de la cooperació bilateral i els 2.8 milions d’euros al programa d’educació superior. 1.68% dels països suportats són "fràgils" (països actualment afectats per països en conflicte i després de conflicte): un augment de gairebé 51% respecte a 10.

La conferència de reposició d’avui té l’objectiu de mobilitzar recursos nacionals i finançament extern per a l’educació als països del GPE per al període 2015-2018, aquest últim tant a través del Fons del GPE com mitjançant el suport bilateral. S'espera que els països socis en desenvolupament facin compromisos significatius en termes de mobilització de finançament intern per a l'educació, que és fonamental per a l'èxit, ja que atén la major part d'aquests pressupostos. Pel que fa als donants, a més de la Comissió Europea, s’espera que altres donants de la UE comprometin importants quantitats al GPE a l’esdeveniment.

Julia Gillard, antiga primera ministra d'Austràlia i presidenta de la junta directiva de l'Associació Mundial, presidirà l'esdeveniment d'avui juntament amb el comissari Piebalgs; Per part dels ministres d’educació de 40 els països en desenvolupament representaran els seus països, així com Augustin Ponyo, primer ministre de la República Democràtica del Congo, Kristalina Georgieva, comissària europea d’ajuda humanitària i resposta de crisi, ministres de tota la UE, ex primer ministre de Regne Unit i enviat especial de l’ONU per a l’educació global, Gordon Brown i Ziauddin Yousafzai, assessor especial de l’ONU sobre educació global, president honorari del Malala Fund (i pare de l’activista de l’educació, Malala Yousafzai), Irina Bokova, directora general de la UNESCO i Anthony Lake, director executiu d’UNICEF.

La Unió Europea i els seus estats membres són els donants més importants de l'Associació Mundial per a l'Educació, que han aportat més 75% de 3.7 milions de dòlars nord-americans concedits pel Fons GPE a 2004-2013. Des de 2004, el suport de l'Associació Mundial per a l'Educació va contribuir als següents resultats:

22 milions de nens més van a l'escola, incloent 10 milions de noies més

anunci

Els socis dels països en desenvolupament de 28 han aconseguit la paritat de gènere en la finalització de l'escola primària

Els professors de 300,000 han estat formats

A prop de les aules 53,000 s'han construït, rehabilitat i equipat

Fons

El Associació global per a l'educació està format per gairebé governs de països en desenvolupament 60, així com per governs donants, societat civil / organitzacions no governamentals, organitzacions de professors, organitzacions internacionals i el sector privat i fundacions, la missió conjunta de la qual és dinamitzar i coordinar un esforç global per proporcionar una educació de qualitat als nens, prioritzant els més pobres i els més vulnerables. Durant la darrera dècada, ha destinat 3.7 milions de dòlars EUA per donar suport a les reformes educatives als països en desenvolupament.

Entre 2004 i 2012, gràcies al suport de la UE:

7.7 milions de persones van rebre formació i formació tècnica i professional

Es van formar professors primaris de 1.2 milions

Es van construir o van renovar les escoles 37,000

13.7 milions d’alumnes es van matricular en l’educació primària

Per obtenir més informació

Conferència inaugural del Comissari per al Desenvolupament Andris Piebalgs a la Conferència de Promesa de Promoció de l'Associació Global de Brussel·les:

http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-14-502_en.htm

Funció "Mans amunt, qui té un llibre de text?"

http://ec.europa.eu/europeaid/what/education/documents/feature_education_corr.pdf

Estudi de cas: Myanmar: major accés a una educació bàsica

http://ec.europa.eu/europeaid/where/asia/documents/case-study-myanmar_en.pdf

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències