Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

Reunió d'alt nivell per coordinar el suport internacional a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

granEl 8 de juliol, les institucions de la UE i els estats membres, el govern ucraïnès i els donants internacionals es reuniran per celebrar una reunió d'alt nivell a Brussel·les per debatre les prioritats clau i el suport a Ucraïna en el futur.

La reunió serà organitzada pels serveis de la Comissió Europea en cooperació amb el Servei Europeu d'Acció Exterior i estarà presidida per Ampliació i política europea de veïnatge Comissari Štefan Füle.

“L’acord d’associació UE-Ucraïna signat recentment a Brussel·les és un pas tangible cap a una Ucraïna més moderna, democràtica i pròspera. Ara s’ha d’implementar, juntament amb l’agenda europea de reformes que apropin el país a la Unió Europea. La propietat d’aquest procés a Ucraïna és essencial. Però també ho és el suport internacional i la solidaritat. La Unió Europea ha proporcionat una àmplia assistència política, financera i tècnica al procés de reforma interna d'Ucraïna. Altres donants internacionals també han estat molt actius. Ens reunirem el 8 de juliol, juntament amb el govern ucraïnès, per garantir una coordinació eficaç dels nostres esforços comuns ". va dir el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso.

La reunió proporcionarà l'oportunitat de presentar l'agenda europea per a la reforma i debatre les principals prioritats a curt i mitjà termini d'Ucraïna. També hauria d'acordar les estructures de coordinació dels donants i els propers passos cap a una conferència de donants i inversors que se celebrarà a finals d'aquest any.

El grup de suport a Ucraïna, anunciat a l'abril, coordinarà la tasca de la Comissió per garantir que les autoritats ucraïneses tinguin tot el suport necessari per emprendre les reformes polítiques i econòmiques i estabilitzar el país.

Fons

Agenda europea per a la reforma

anunci

El comissari Füle va viatjar a Kíev el 24 de març, encapçalant una delegació d’alt nivell de la Comissió, per tal de treballar amb les autoritats ucraïneses en una sèrie de reformes necessàries, tant en l’àmbit de les institucions democràtiques com de l’economia. Després de les discussions amb les autoritats ucraïneses, s'ha establert una Agenda Europea per a la Reforma per fer coincidir les necessitats d'Ucraïna amb el suport a curt i mitjà termini de la UE.

Grup de suport a Ucraïna

El 9 d'abril, la Comissió va decidir crear un grup de suport a Ucraïna. Aquest grup, amb seu a Brussel·les, en estreta cooperació amb altres serveis de la Comissió i el Servei Europeu d’Acció Exterior, actuarà com a punt central, proporcionant estructura i orientació per a la tasca de la Comissió de suport a Ucraïna. També ajudarà a mobilitzar l'experiència dels estats membres i millorarà encara més la coordinació amb altres donants i les institucions financeres internacionals.

L’agenda europea per a la reforma servirà de full de ruta per al grup de suport.

Paquet de suport de la UE

El 5 de març, la Comissió Europea va adoptar un gran paquet de suport per valor d’11.1 milions d’euros durant els propers set anys. Aquest paquet està format per ajuts de la UE (subvencions i préstecs) i préstecs de Institucions financeres internacionals amb seu a la UE: el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD).

L'ajut de la UE ascendeix a 3 milions d'euros i comprèn 1.5 milions d'euros en forma de subvencions i 1.6 milions d'euros en forma de préstecs per a ajuda macrofinancera.

La mesura especial per a Ucraïna de 365 milions d'euros, adoptada el 29 d'abril, forma part de la subvenció de la UE. Inclou dues accions: un contracte de construcció estatal (355 milions d’euros) i suport a la societat civil (10 milions d’euros).

El contracte estatal de construcció, en forma de suport pressupostari, proporciona ajuda financera a curt termini per donar suport al procés de transició. L’objectiu general és donar suport al govern d’Ucraïna en la resolució de problemes econòmics a curt termini i en la preparació d’una reforma en profunditat en el context de l’associació política i la integració econòmica amb la UE sobre la base de l’Acord d’associació / Àrea de lliure comerç integral i profunda. suport a la millora de la governança, la lluita contra la corrupció, la reforma judicial i la reforma de l'administració pública.

Més informació

Pàgina Web de Comissionat, Stefan Füle
Pàgina web de la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid (Associació Oriental pàgina web)
Delegació de la Unió Europea a Ucraïna
L'Agenda Europea de Reforma
Acords d'associació de la UE amb Geòrgia, la República de Moldàvia i Ucraïna (27 de juny de 2014)
El suport de la Comissió Europea a Ucraïna
La UE allibera subvencions de 250 milions d'euros per donar suport a Ucraïna (13 de juny de 2014)
La UE anuncia un nou suport a la transició d'Ucraïna (29 d'abril de 2014)
MEMO / 14/159: recolzament de la Comissió Europea a Ucraïna

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències