Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

BEI impulsa el desenvolupament del transport marítim sostenible entre Noruega i Dinamarca

COMPARTIR:

publicat

on

Fiord_NoruegaEl Banc Europeu d'Inversions (BEI) ofereix a Préstec de 124 milions a la naviliera Fjord Line per a l'ampliació de la seva flota. Hi operen dos nous transbordadors de creuers de GNL Bergen, Stavanger, Langesund (Noruega) i Hirtshals (Dinamarca). Els ferris - MS Stavangerfjord i MS Bergensfjord – van ser lliurats pel constructor naval noruec Bergen Group el 2013 i a principis d'aquest any.

Gràcies a aquesta inversió avalada pel banc de la Unió Europea, cadascun dels nous vaixells ofereix serveis diaris per a un màxim de 1,500 passatgers i 600 vehicles. S'han construït amb els més alts estàndards ambientals internacionals i europeus i ho són equipats amb motors alimentats amb GNL. L'aplicació de tecnologia neta reduirà significativament les emissions nocives per al medi ambient dels vaixells. El reducció de CO2 les emissions poden arribar fins al 23% en comparació amb l'ús de motors marins estàndard alimentats amb fueloil pesat.

Mihai Tănăsescu, vicepresident del BEI responsable dels préstecs a Noruega, va dir: “El BEI dóna suport fermament al desenvolupament d'un transport europeu sostenible. Per tant, acollim especialment aquest acord amb Fjord Line, com a nous vaixells alimentats amb GNL han millorat el comportament ambiental global de la flota de l'empresa. Com que també han augmentat la capacitat desplegada a les rutes entre Noruega i Dinamarca, aquesta inversió contribuirà a la política de la UE de promoció del transport marítim de curta distància, un mode de transport altament eficient no només pel que fa al rendiment mediambiental sinó també pel que fa a l'eficiència energètica. .”

Peter Frølich, president del consell d'administració de Fjord Line, va dir: "La participació del BEI és el reconeixement del compromís de Fjord Line amb el transport marítim sostenible entre Noruega i la UE. Estem orgullosos de ser la primera empresa de transport marítim noruec que ha signat un contracte de préstec amb el Banc Europeu d'Inversions. El préstec ens assegura recursos financers a llarg termini a un cost més baix, aportant així un valor afegit financer a Fjord Line. El préstec ha estat garantit per una garantia del Regne de Noruega, a través de l'agència de crèdit de suport estatal GIEK, " va afegir. "Tenint en compte que les tradicions marítimes noruegues es remunten a l'època dels víkings, semblava correcte tenir una forta presència noruega en el disseny i la construcció dels vaixells, fet que va ser fet per Bergen Group Fosen amb molts col·laboradors i proveïdors noruecs. La bellesa d'aquests vaixells és molt més que la pell. Estan construïts per ignorar les condicions sovint dures del mar del Nord".

Øyvind Ajer, subdirector general de GIEK va dir: "GIEK dóna suport als exportadors noruecs amb garanties per al finançament dels seus compradors. Les garanties han donat suport al sector marítim noruec en el desenvolupament de tecnologia respectuosa amb el medi ambient, i els ferris Fjord Line en són un bon exemple. El préstec a Fjord Line representa el primer acord de garantia celebrat entre GIEK i el BEI, i pot obrir pas a altres finançaments similars dins de l'àmbit del BEI". fiord La línia és nova creuer transbordadors tots dos fan 170 metres de llargada i tenen un pes mort de 3,900 tones. Cada vaixellté 306 cabanes.

Tots dos ferris de creuers tenen quatre motors de gas natural líquid (GNL) amb 12 cilindres que produir 5,400kW (7,300 CV) de potènciafiord La línia elecció of el més avançat tecnologia del motor disponible ofereix als nous vaixells un sistema de propulsió que és ambdós la més rendible i respectuós amb el medi ambient. In El 2015 entraran en vigor al nord d'Europa normes noves i més estrictes pel que fa al contingut de sofre del combustible dels vaixells. El GNLEls motors permeten que Fjord Line compleixi aquests estàndards amb un gran marge. Quan està amarrat, el vaixell utilitzamotors auxiliars que executar en dièsel. No obstant això, aquests motors estan equipats amb potents convertidors catalítics que redueixen Les emissions de NOx aproximadament el nivell dels motors de GNL.

Sobre el BEI

anunci

El Banc Europeu d’Inversions és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea i és propietat dels estats membres de la UE. Permet finançar a llarg termini una inversió sòlida per contribuir als objectius de la política de la UE. Sobre la base d'un dels seus mandats externs, el BEI ha finançat projectes als països de l'EFTA des de 1994. Noruega és el principal soci del BEI a l'EFTA en termes de finançament i representa gairebé la meitat dels préstecs de l'EFTA. Fins ara, el finançament del BEI a Noruega en virtut del mandat de l'EFTA ascendeix a una mica 1.4 milionsPer obtenir més informació sobre l'activitat del BEI als països de l'EFTA, feu clic aquí.

Sobre Fjord Line

Fjord Line és una moderna companyia naviliera que ofereix un transport segur i còmode entre Noruega i l'Europa continental. La companyia gaudeix d'un fort creixement a causa de nous vaixells i d'una oferta ampliada per a passatgers i transportistes de mercaderies.

Al juliol, 2013, MS Stavangerfjord, el primer dels dos transbordadors de creuers nous i respectuosos amb el medi ambient de Fjord Line va entrar en servei a les línies entre Bergen, Stavanger i Hirtshals, així com Hirtshals i Langesund, mentre que el ferri de creuers idèntic MS Bergensfjord es va incorporar al seu vaixell germà en la mateixa ruta aquest any, permetent sortides diàries durant tot l'any.

El 20 de juny, Fjord Line va obrir la seva nova línia Sandefjord, Noruega-Strömstad, Suècia, servida per la totalment remodelada MS Oslofjord que ara fa dos viatges d'anada i tornada al dia.

Durant la primavera i l'estiu, Fjord Line també opera el catamarà d'alta velocitat HSC Fiord Cat entre la ciutat sud de Noruega de Kristiansand i Hirtshals, Dinamarca.

A més del transport de passatgers, Fjord Line també té una àmplia capacitat per a tot tipus de vehicles comercials i mercaderies. Les unitats de càrrega de la línia a Noruega i Dinamarca gestionen aquests serveis.

Fjord Line es va fundar el 1993 i compta amb uns 630 empleats, dels quals 175 treballen a terra a Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand, Hirtshals, Sandefjord i Strömstad, mentre que 455 treballen al mar tot l'any. La plantilla augmenta en unes 250 persones durant la temporada d'estiu. Fjord Line té un bon que cotitza a la Borsa d'Oslo. Ingvald Fardal és CEO de Fjord Line des de 2007.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències