Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Reunió d'alt nivell sobre Ucraïna: Coordinació i implementació de suport internacional

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

descarregarŠtefan Füle, parlant a Brussel·les, el 8 de juliol de 2014

"M'agradaria donar-los la benvinguda a tots a la nostra primera reunió de coordinació de donants d'alt nivell després de la signatura de l'Acord d'associació entre Ucraïna i la Unió Europea. El moment no pot ser millor i no puc subratllar prou la importància de la reunió d'avui, especialment a a la llum de la preocupant situació política i humanitària que presenta nous reptes per a Ucraïna cada dia. Que tants de nosaltres estiguem reunits avui aquí és una prova clara del nostre compromís col·lectiu i de la nostra determinació compartida.

"Espero que aquesta reunió sigui una plataforma per a un debat franc i constructiu de les prioritats clau a curt i mitjà termini per a la nostra estreta col·laboració amb Ucraïna. Hauria de treballar cap a l'establiment d'una plataforma de coordinació per a l'assistència internacional. La reunió també ens ha de proporcionar l'oportunitat de debatre sobre les intencions dels donants pel que fa a la provisió de fons addicionals i ens ha de permetre discutir els propers passos cap a una possible conferència de donants a finals d'any.

anunci

"Permeteu-me expressar la profunda preocupació de la Unió Europea per la seguretat i la situació humanitària a Ucraïna. La Unió Europea, inclosa la Comissió, farà tot el necessari per promoure el diàleg i el retorn a la pau i ajudar els que han estat víctimes d'enfrontaments violents. La Unió Europea es compromet a garantir l'accés dels nostres experts en protecció civil i humanitària per ajudar els ciutadans afectats. La Comissió Europea ha mobilitzat fons del seu pressupost humanitari per donar suport a la formació de voluntaris de la Creu Roja i proporcionar subministraments, tendes de campanya i mantes de primers auxilis. La millora de la coordinació i el subministrament d’informació adequada sobre els desplaçats interns ens ajudarà a respondre millor a les creixents necessitats humanitàries.

"Una condició per a l'estabilització sostenible a Ucraïna és avançar en l'agenda de reformes. M'agradaria reiterar el fort suport de la Unió Europea a les reformes ja realitzades a Ucraïna i animar el govern a prendre més mesures cap a la reforma constitucional, la descentralització i la reforma judicial. També cal actuar més en l'economia, el comerç i les empreses i en el sector energètic. Qualsevol altre suport financer de la Unió Europea estarà vinculat i dependrà dels esforços de reforma en curs.

"Les reformes també són necessàries si Ucraïna vol aprofitar al màxim l'acord d'associació signat recentment, inclosa la zona de lliure comerç profunda i completa. Vull felicitar el president Poroshenko per tots els seus esforços en aquest sentit. Una ràpida ratificació de l'Acord per part d'Ucraïna permetrà aplicar-lo provisionalment immediatament. Les reformes són necessàries perquè els operadors ucraïnesos gaudeixin d'un accés complet a les oportunitats que ofereix el mercat únic i que Ucraïna proporcioni un entorn favorable a les empreses per a la inversió procedent de la Unió Europea i més enllà. DCFTA un èxit.

anunci

"A mesura que Ucraïna continua el seu camí de reforma, ha d'incloure i involucrar tants sectors de la societat com sigui possible. Hi ha molts reptes per davant. Aquests inclouen la descentralització; millorar l'estat de dret (també mitjançant la reforma del poder judicial i la lluita contra la corrupció); augmentar el bé governança, respectant els drets humans i les llibertats fonamentals, sobretot el respecte a les persones que pertanyen a minories; i millorant el clima empresarial i les relacions comercials amb la Unió Europea. Per tot això, el consentiment i el suport de la població en general és essencial. Donarem suport a Ucraïna a el seu procés de reforma, demostrant així el significat de la solidaritat europea.

"I és per això que ens reunim tots aquí avui. L'experiència passada ha demostrat que, tot i que el nivell de finançament dels donants i el seu calendari són importants, l'eficiència i l'eficàcia d'aquest suport són encara més importants. La coordinació del suport és absolutament necessària si ho som per garantir una acció efectiva.

"La comunitat internacional ha respost al repte de la crisi ucraïnesa. Permeteu-me destacar les principals iniciatives: al març de 2014, la Comissió va presentar un gran paquet de suport per valor d'11.1 milions d'euros durant els propers set anys per ajudar a estabilitzar i desenvolupar Ucraïna. Aquest paquet inclou importants contribucions del BEI i del BERD amb qui col·laborem molt estretament per ajudar Ucraïna. A l'abril, com a part d'aquest paquet, vam aprovar un gran contracte de construcció estatal per valor de 355 milions d'euros. Aquest programa de suport pressupostari donarà suport a les estabilització econòmica. Acabem de llançar el primer tram d'un import total de 250 milions d'euros. El segon tram, voldria subratllar, està condicionat al progrés en les reformes en els àmbits de la lluita contra la corrupció, l'administració pública, la reforma constitucional i la legislació electoral També oferirem ajuda macrofinancera de 1.6 milions d’euros en forma de préstecs a mitjà termini a tipus d’interès favorables. es van produir 100 milions d’euros al maig i es van desemborsar 500 milions d’euros més al juny. La combinació d’ambdues –l’operació de suport pressupostari i l’assistència macrofinancera– ens ha permès desemborsar un total de 850 milions d’euros.

"A més, a l'abril, la Comissió Europea va decidir crear un" Grup de suport a Ucraïna "per ajudar les autoritats ucraïneses a aplicar reformes. El seu cap, Peter Balas, parlarà de l'Agenda Europea per a la Reforma que hem desenvolupat conjuntament amb l'Ucraïna Govern. A més, al juny, els ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea van acordar establir una missió de Política de Seguretat i Defensa Comuna amb vista al seu desplegament durant l'estiu. Aquesta missió civil no executiva ajudarà les forces de seguretat d'Ucraïna a millorar la seva governança d'acord amb els estàndards europeus. , especialment en àrees relacionades amb l’estat de dret, els drets humans i la supervisió democràtica. Això ajudarà a reforçar la confiança popular en les institucions estatals. Altres donants representats aquí també han fet molt. La nostra experiència amb moltes altres regions d’Europa i del món demostra que la coordinació pot marcar la diferència assegurant la coherència de les polítiques i l’ús eficient dels recursos.

"És per això que creiem que la reunió d'avui pot afegir un valor real a l'esforç comú de suport a l'estabilització d'Ucraïna. La Unió Europea, els seus estats membres i els socis del G7 han mostrat unitat en la defensa de la sobirania, la integritat territorial i la llibertat d'elecció d'Ucraïna en l'àmbit internacional Ara és el moment adequat per centrar-nos a fer que el nostre suport a les reformes polítiques i econòmiques d’Ucraïna sigui encara més eficaç ".

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències