Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

el diàleg entre la Xina i la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

0019b91ec74f10f9ff4e0dBy Liu Ge

El setembre, a Pequín, se celebrarà el fòrum de diàleg de persones d'alt nivell entre la Xina i la UE. Després del recent viatge europeu del president xinès Xi Jinping, quines mesures específiques es poden prendre per promoure una educació i intercanvis culturals més forts entre la Xina i Europa? I com beneficiarà aquesta comunicació els llaços integrals entre les dues parts? Liu Ge, corresponsal amb seu a Brussel·les Diari del Poble va parlar amb la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme, Esport, Mitjans de Comunicació i Joventut, Androulla Vassiliou. 

Liu: Com a un dels pilars més importants de les relacions entre la Xina i la UE, el diàleg de persones d'alt nivell entre la Xina i la UE (HPPD) funciona des de fa gairebé dos anys des del 2012. Com avaluaria el seu paper? 

anunci

Vassiliou: El diàleg de persones d'alt nivell UE-Xina constitueix el que anomenem el "tercer pilar" de les relacions UE-Xina, que complementa el diàleg econòmic i comercial d'alt nivell i el diàleg estratègic d'alt nivell. Des del seu inici, HPPD ja ha llançat una sèrie d’iniciatives conjuntes, inclòs l’Any UE-Xina del Diàleg Intercultural el 2012 i el suport a una cooperació més forta entre universitats de les dues parts. El diàleg contribueix a generar comprensió i confiança reunint les persones perquè puguin conèixer la cultura de cadascú, compartir idees i treballar junts en projectes comuns. Crec que gradualment anem desenvolupant un llenguatge comú, si voleu, tot respectant la nostra diversitat.

En els darrers dos anys, quins èxits específics s’han aconseguit en el marc de la HPPD? 

En educació, hem creat una Plataforma d’Educació Superior per a la Cooperació i l’Intercanvi per abordar qüestions d’interès mutu i compartir noves idees. També hem implementat el projecte China Tuning, orientat a identificar i definir conjuntament els resultats d'aprenentatge perquè puguem comparar millor els nostres sistemes educatius. Al seu torn, això ajudarà els estudiants i els professors a moure’s amb més facilitat entre les dues regions. En l’àmbit del multilingüisme, hem donat suport a la formació de 18 professors xinesos en llengües menys parlades de la UE i hem impulsat el Programa de formació d’intèrprets xinesos. El govern xinès també va oferir un programa de formació lingüística als funcionaris de la UE. Uns 30 funcionaris van participar el 2013 i s’espera que 25 més participin el 2014 i el 2015, respectivament. En cultura, vam finançar diversos projectes conjunts com a part de l'Any 2012 del Diàleg Intercultural UE-Xina i vam organitzar un festival de cinema de la UE a la Xina en línia. En el sector juvenil, hem organitzat seminaris conjunts sobre treball juvenil i emprenedoria i hem fomentat la cooperació entre organitzacions del sector juvenil, com la Federació Juvenil All China i el Fòrum Europeu de la Joventut, així com les seves organitzacions membres.

anunci

Com a comissari encarregat dels afers juvenils a la UE, quina és la vostra perspectiva de la jove generació de la UE i la Xina??

Mitjançant els nous programes i el seguiment de la Plataforma de cooperació i intercanvi d’HPPD i educació superior, així com, en particular, del projecte China Tuning, obrirem noves oportunitats per a la jove generació tant de la UE com de la Xina. La Xina i la UE també ampliaran les oportunitats de mobilitat educativa i augmentaran el nombre d’intercanvis d’estudiants, acadèmics i investigadors. Treballarem junts per millorar el reconeixement mutu de les qualificacions acadèmiques. Això ajudarà a obrir les ments i els horitzons tant dels joves xinesos com de la UE, mitjançant una millor comprensió mútua i millores lingüístiques i competències interculturals. En última instància, això condueix a millors oportunitats laborals. L’any de la joventut UE-Xina 2011 ja va incloure set esdeveniments emblemàtics, 27 projectes conjunts per a joves i centenars d’altres activitats destinades a crear associació i amistat. El mateix passa amb els més de 40 projectes de cooperació conjunta finançats en el marc del Programa Joventut en Acció dels darrers tres anys. Seguirem promovent aquest enfocament. Esperem donar la benvinguda a més estudiants xinesos a Europa durant els propers anys i esperem que un gran nombre d’europeus arribin a la Xina i, en conseqüència, ampliïn els seus horitzons.

Visiteu la Xina per presidir la segona reunió de la HPPD a Pequín. Quins són els vostres objectius per a aquesta important trobada? Què espereu aconseguir durant el vostre viatge a la Xina? 

La segona ronda del HPPD farà un balanç dels nostres èxits fins ara i acordarà accions futures. El diàleg ajudarà a promoure els nous programes de la UE per a educació, formació i joventut i les parts del nou programa de recerca Horitzó 2020 sota la meva responsabilitat. Discutirem les estratègies d’internacionalització de l’educació superior, afinarem el nostre enfocament de la diplomàcia cultural i promourem la contribució de la cultura al desenvolupament local.

Xina

L’agència lituana de ciberseguretat considera que els telèfons xinesos s’arrisquen a filtrar dades personals

publicat

on

El Centre Nacional de Seguretat Cibernètica del Ministeri de Defensa Nacional (NKSC) de Lituània va dur a terme una investigació de seguretat dels fabricants xinesos Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G i OnePlus 8T 5G dispositius intel·ligents 5G venuts a Lituània.

"Aquest estudi es va iniciar per tal d'assegurar l'ús segur dels dispositius mòbils 5G venuts a Lituània i del programari que conté al nostre país. S'han seleccionat tres fabricants xinesos que ofereixen dispositius mòbils 5G als consumidors lituans des de l'any passat i que la comunitat internacional ha identificat com a certs riscos de seguretat cibernètica ", va dir Margiris Abukevičius, viceministre de defensa nacional.

L'estudi va identificar quatre riscos clau de seguretat cibernètica. Dues es refereixen a aparells instal·lats als dispositius del fabricant, un al risc de filtració de dades personals i un a possibles restriccions a la llibertat d’expressió. Es van identificar tres riscos al dispositiu de Xiaomi, un a Huawei, i no es van identificar vulnerabilitats de seguretat cibernètica al dispositiu mòbil de OnePlus.

anunci

Riscos per als fabricants de dispositius

Analitzant el rendiment del telèfon intel·ligent 5G de Huawei, els investigadors van trobar que la botiga d'aplicacions oficials del dispositiu, App App, que no troba l'aplicació sol·licitada per l'usuari, la redirigeix ​​automàticament a correus electrònics de tercers. botigues on alguns programes antivirus de gadgets han estat classificats com a maliciosos o infectats amb virus. Els investigadors també han atribuït riscos de seguretat cibernètica al navegador Mi de Xiaomi. No només utilitza el mòdul estàndard de Google Analytics en altres navegadors, sinó també les dades del sensor xinès, que recopilen i envien periòdicament fins a 61 dades de paràmetres sobre les accions realitzades al telèfon de l’usuari.

"Al nostre parer, es tracta d'informació realment redundant sobre les accions dels usuaris. El fet que aquesta rica informació estadística s’enviï i s’emmagatzemi en un canal xifrat en servidors Xiaomi de tercers països on no s’aplica el Reglament general de protecció de dades és també un risc ”, va dir el Dr. Tautvydas Bakšys.

anunci

Restriccions a la llibertat d’expressió

Analitzant el rendiment del dispositiu Xiaomi, els investigadors van trobar que tenia la capacitat tècnica de censurar el contingut que es descarregava. Fins i tot diversos aparells del fabricant al vostre telèfon, inclòs el navegador Mi, reben periòdicament la llista de paraules clau bloquejades pel fabricant. Quan detecta que el contingut que voleu enviar conté paraules a la llista, el dispositiu bloqueja automàticament aquest contingut.

En el moment de l'estudi, la llista incloïa 449 paraules clau o grups de paraules clau en caràcters xinesos, com ara "Tibet lliure", "Veu d'Amèrica", "Moviment democràtic" "Anhelant independència de Taiwan" i molt més.

"Hem trobat que la funció de filtratge de contingut estava desactivada als telèfons Xiaomi venuts a Lituània i no realitzava censura de contingut, però les llistes s'enviaven periòdicament. El dispositiu té la capacitat tècnica per activar aquesta funció de filtratge de forma remota en qualsevol moment sense que l'usuari ho sàpiga i per començar a analitzar el contingut descarregat. No descartem la possibilitat que la llista de paraules bloquejades es pugui compilar no només en xinès, sinó també en llatins ", va afegir Bakšys.

Risc de filtració de dades personals

El risc de filtració de dades personals s’ha identificat en un dispositiu Xiaomi quan un usuari opta per utilitzar el servei Xiaomi Cloud al dispositiu Xiaomi. Per activar aquest servei, s’envia un missatge de registre SMS xifrat des del dispositiu, que no es desa enlloc més endavant. "Els investigadors no van poder llegir el contingut d'aquest missatge encriptat, de manera que no podem dir-vos quina informació va enviar el dispositiu. Aquest enviament automàtic de missatges i l'amagatall del seu contingut per part del fabricant representa possibles amenaces per a la seguretat de les dades personals de l'usuari. dades, perquè sense el seu coneixement, es poden recopilar i transmetre dades de contingut desconegut a servidors de tercers països ", va afegir Bakšys.

Lituània ja ha incorregut en el ressentiment de la Xina; a l'agost, Pequín va exigir que recordés el seu ambaixador després d'establir una oficina de representació a Taiwan, que afirma que Taiwan (República de la Xina) forma part de la Xina (República Popular de la Xina).

Seguir llegint

Xina

Competència: la UE, els Estats Units i la República Popular de la Xina van participar a la cinquena cimera mundial de regulació marítima

publicat

on

El 7 de setembre, alts funcionaris governamentals de la UE, els Estats Units i la República Popular de la Xina van participar a la cinquena cimera mundial de regulació marítima. Entre els participants hi havia representants de la competència i autoritats marítimes responsables de regular el transport internacional de línies a les vies comercials més grans del món.

La cimera va tractar l'evolució sectorial des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, incloent-hi els reptes del sector internacional del transport de contenidors i les qüestions més àmplies de les cadenes de subministrament marítimes. Els participants van coincidir en què la pandèmia presentava als operadors de les empreses navilieres, ports i serveis logístics desafiaments excepcionals, tant en rutes cap a la UE com en altres parts del món..

Van intercanviar opinions sobre les respectives accions realitzades per les seves jurisdiccions, així com perspectives i perspectives futures, incloses les possibles accions per augmentar la resiliència del sector. La cimera té lloc cada dos anys i és un fòrum per fomentar la cooperació entre les tres autoritats. La propera cimera es convocarà el 2023 a la Xina.

anunci

Seguir llegint

Xina

Reimaginant un sistema de les Nacions Unides més resistent amb Taiwan

publicat

on

Després de més de 200 milions d’infeccions i més de 4 milions de morts i recompte, la pandèmia COVID-19 ha arrasat a tot el món. Això ha creat un impacte socioeconòmic profundament devastador en el nostre món interconnectat, sense gairebé cap país salvat. La pandèmia ha alterat el comerç mundial, ha agreujat la pobresa, ha impedit l’educació i ha compromès la igualtat de gènere, amb els països de renda mitjana a baixa que suporten el pes de la càrrega, escriu Jaushieh Joseph Wu, ministre d'Afers Exteriors, República de la Xina (Taiwan) (a la imatge, a sota).

A mesura que molts països preparen una altra pujada del virus, provocada per la variant delta altament contagiosa, el món mira cap a les Nacions Unides (ONU) per intensificar els esforços globals per resoldre la crisi, garantir una millor recuperació i reconstruir de manera sostenible. Aquesta és una tasca descoratjadora que requereix totes les mans a la coberta. És hora que l’organisme mundial doni la benvinguda a Taiwan, un valuós i digne soci que està disposat a donar un cop de mà.  

Durant els darrers mesos, Taiwan, com molts altres països, ha estat afrontant una onada de casos de COVID-19 després de gairebé un any d’èxit en contenir el virus. Tot i així, va aconseguir controlar la situació i va sortir encara més preparat per treballar amb aliats i socis per afrontar els reptes que planteja la pandèmia. La resposta efectiva de Taiwan a la pandèmia, la seva ràpida expansió de la capacitat per satisfer la demanda mundial de la cadena de subministrament i la seva assistència substancial als països socis de tot el món parlen del fet que no hi ha motius imperiosos perquè Taiwan tingui un paper constructiu Sistema de l’ONU.

anunci

No obstant això, sota la pressió de la República Popular de la Xina (RPC), l'ONU i els seus organismes especialitzats continuen rebutjant Taiwan, citant la Resolució 1971 (XXVI) de l'Assemblea General de l'ONU de 2758 com a base legal per a aquesta exclusió. Però el llenguatge de la resolució és clar: només tracta del tema de la representació de la Xina a les Nacions Unides; no s’esmenta la reivindicació xinesa de sobirania sobre Taiwan ni autoritza la RPC a representar Taiwan al sistema de l’ONU. El fet és que la RPC mai no ha governat Taiwan. Aquesta és la realitat i el statu quo a les dues bandes de l’estret de Taiwan. El poble taiwanès només pot ser representat a l'escena internacional pel seu govern elegit popularment. En equiparar falsament el llenguatge de la resolució amb el "principi xinès" de Pequín, la RPC imposa arbitràriament les seves opinions polítiques sobre l'ONU.

L’absurd no acaba aquí. Aquesta exclusió també obstaculitza la participació de la societat civil taiwanesa. Als titulars de passaport taiwanès se'ls nega l'accés a les instal·lacions de l'ONU, tant per a excursions com per a reunions, mentre que els periodistes taiwanesos no poden obtenir acreditacions per cobrir esdeveniments de l'ONU. L’únic motiu d’aquest tracte discriminatori és la seva nacionalitat. La prohibició de membres de la societat civil de Taiwan de l’ONU derrota l’ideal del multilateralisme, contravé els principis fundacionals de l’ONU de promoure el respecte als drets humans i les llibertats fonamentals i dificulta els esforços generals de l’ONU.

Durant sis dècades, Taiwan proporciona ajuda a països socis de tot el món. Des de l’adopció de l’Agenda 2030 de l’ONU, s’ha centrat a ajudar els socis a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, més recentment, a participar en la resposta antipandèmica i la recuperació postpandèmica. Mentrestant, a casa, Taiwan ha complert els seus ODS en igualtat de gènere, aigua neta i sanejament i bona salut i benestar, entre d’altres. Les nostres solucions innovadores basades en la comunitat estan aprofitant les aliances públics-privades en benefici de la societat en general.

anunci

L' World Happiness Report 2021, publicat per la Xarxa de solucions per al desenvolupament sostenible, va classificar Taiwan com el més feliç de l’Àsia oriental i el 24è del món. El rànquing indica com se sent la gent d’un país sobre el suport social que reben i reflecteix en gran part la implementació dels ODS d’un país. Taiwan està disposat a transmetre la seva experiència i treballar amb socis mundials per construir un futur millor i més resistent per a tothom.

En un moment en què el món fa una crida a les accions climàtiques i a assolir les emissions de carboni zero per al 2050, Taiwan està elaborant un full de ruta cap a l'objectiu i ha elaborat una legislació dedicada per facilitar aquest procés. El canvi climàtic no té fronteres i cal fer esforços conjunts si volem un futur sostenible. Taiwan ho sap i està treballant en les millors maneres de convertir els reptes de la reducció de carboni en noves oportunitats.

En el seu jurament de càrrec el juny d’aquest any, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va destacar que la pandèmia COVID-19 ha revelat la nostra vulnerabilitat i interconnexió compartides. Va dir que l'ONU, i els estats i les persones a les quals serveix, només poden beneficiar-se de portar altres persones a la taula.

Negar els socis que tenen la capacitat de contribuir és una pèrdua moral i material per al món, ja que intentem recuperar-nos millor junts. Taiwan és una força definitiva. Ara és el moment de posar Taiwan a la taula i deixar que Taiwan ajudi.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències