Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Conclusions del Consell sobre la reunió d'Ucraïna Consell d'Afers Exteriors

COMPARTIR:

publicat

on

745_5b361abca301e063f2ba0907fa9c4653El Consell va adoptar les següents conclusions:

1) La UE i els seus estats membres se senten sorpresos i profundament tristos per la baixa del vol MH17 a Malàisia Airlines a Donetsk, Ucraïna i la tràgica pèrdua de tantes vides innocents. Els ciutadans de moltes nacionalitats, incloses moltes de la Unió Europea, han estat assassinats. Volem transmetre el nostre més sincer condol a les persones i els governs de totes les nacions afectades i, en particular, a les famílies de les víctimes. La UE dóna la benvinguda a l’adopció unànime de la Resolució del CSNU de 21 de juliol de 2014 i espera amb intenció la seva plena implementació.

2) La UE fa una crida als grups separatistes de la zona per garantir un accés complet, immediat, segur i segur al lloc i als voltants, incloent un corredor de seguretat viable, per tal de procedir a la identificació de les víctimes, així com recuperar restes i béns. dels morts que van morir i que proporcionen una repatriació ràpida, professional i digna de les víctimes. La UE espera que tots els que es trobin a la zona preservin el lloc del xoc intacte, incloent-hi el fet de no destruir, moure ni molestar restes, restes, equips, residus o objectes personals.

3) La UE dóna suport a la convocatòria del Consell Permanent del CSNU i de l'OSCE per a una investigació internacional completa, transparent i independent, d'acord amb les directrius internacionals sobre aviació civil, en coordinació amb l'OACI, inclosa la participació d'experts tècnics i forenses del Governs d'Ucraïna, Malàisia i Holanda, així com altres experts tècnics i forenses. Tots els materials rellevants recuperats del lloc s'han de posar a disposició de la investigació internacional immediatament i sense interferències.

4) La UE posa l'accent que els responsables directes i indirectes de la baixa han de ser responsables i portats a la justícia i demana a tots els estats i partits que cooperin plenament amb aquest objectiu.

5) El Consell insta a la Federació de Rússia a que utilitzi activament la seva influència sobre els grups armats il·legalment per aconseguir un accés complet, immediat, segur i segur al lloc, cooperació completa amb els treballs de recuperació de restes i possessions i la plena cooperació operació amb la investigació independent, incloent l'accés sense obstacles al lloc de la baixa durant el temps que siga necessari per a la investigació i possibles investigacions de seguiment. La Missió de seguiment especial de l'OSCE, que ja està present a l'est d'Ucraïna, s'ha de permetre que tingui tot el seu paper en facilitar i protegir l'accés de forma segura. El Consell insta Rússia a aturar el flux creixent d’armes, equips i militants a través de la frontera per aconseguir resultats ràpids i tangibles en la desescalada. El Consell insta a Rússia a retirar les tropes addicionals de la zona fronterera.

6) El Consell acorda accelerar la preparació de mesures específiques acordades a la reunió especial del Consell Europeu el mes de juliol de 16, en particular per establir immediatament una llista d'entitats i persones, inclosa la Federació de Rússia, que s'enumeraran sota els criteris millorats adoptat pel Consell el mes de juliol de 18, a continuació, ampliar les mesures restrictives amb l'objectiu de dirigir-se a persones o entitats que ofereixen suport material o financer o es beneficien dels responsables de la presa de decisions russes responsables de l’annexió de Crimea o la desestabilització Ucraïna i adoptar mesures addicionals per restringir el comerç i la inversió a Crimea i Sebastopol, com a molt tard a finals de juliol.

anunci

7) El Consell recorda els compromisos anteriors del Consell Europeu i continua disposat a introduir sense demora un paquet de mesures restrictives importants si no es materialitza la cooperació completa i immediata de les demandes esmentades anteriorment. Amb aquesta finalitat, el Consell demana a la Comissió i al SEAE que finalitzin els seus treballs preparatoris sobre possibles mesures específiques i presentin propostes per actuar, inclòs l’accés als mercats de capitals, la defensa, els béns de doble ús i les tecnologies sensibles, inclosa l’energia. sector. Els resultats d'aquest treball es presentaran el dijous, 24 July.

8) El Consell recorda els quatre passos específics sol·licitats pel Consell Europeu en les seves conclusions del 27 de juny. Condemna fermament la continuació d’activitats il·legals per part de militants armats a l’est d’Ucraïna i altres llocs, cosa que ha provocat la pèrdua de vides de moltes persones innocents. Es tindrà en compte la possibilitat de designar aquests grups com a organitzacions terroristes. El Consell subratlla el seu suport a una solució pacífica de la crisi a Ucraïna i la necessitat d'aplicar el pla de pau del president Poroshenko sense més demora. També subratlla la necessitat urgent de pactar un alto el foc genuí i sostenible per part de totes les parts sobre la base de la Declaració de Berlín del 2 de juliol amb l'objectiu de restablir la integritat territorial d'Ucraïna. Amb aquesta finalitat, el Consell demana suport a l'OSCE i al Grup de Contacte Trilateral en el seu esforç per crear condicions per a l'alto el foc. El Consell també reitera la importància d'un control fronterer eficaç, inclosos els observadors de l'OSCE, i la ràpida alliberació de tots els ostatges. El Consell felicita i dóna suport plenament als esforços de l'OSCE com a facilitador essencial del conflicte.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències