Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

comerç UE-Estats Units: més recent ronda de converses sobre Comerç transatlàntic i Associacions d'Inversió (TTIP) acaba a Brussel·les

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

la moneyEl cap de negociació del TTIP de la UE, Ignacio Garcia Bercero, va fer la següent declaració al final de la ronda:

"El fet que el TTIP fos un dels primers debats polítics al nou Parlament il·lustra la importància política atribuïda a aquestes negociacions. La Comissió celebra el debat públic sobre el TTIP i continuarem participant intensament en aquest debat públic en totes les fases de les negociacions. Tornant a la ronda de negociacions d’aquesta setmana, hem tingut intenses discussions en la majoria d’àrees que pretenem cobrir en aquest acord. El treball d’aquesta setmana ha estat novament altament tècnic. Aquest treball és essencial per preparar el terreny per a les decisions polítiques cal adoptar-les en una fase posterior de les negociacions.

Problemes clàssics d'accés al mercat

anunci

"Per fer-vos una breu visió general de la naturalesa dels nostres debats aquesta setmana, permeteu-me primer començar amb el que anomenem els clàssics problemes d'accés al mercat. Com ja sabeu, això inclou les àrees de tarifes, serveis i contractació pública. Per a aquests tres àrees de la UE amb ambicions elevades.

"Pel que fa als serveis, per exemple, aquesta setmana hem tingut discussions detallades sobre la base de les ofertes que les dues parts han posat sobre la taula i que reflecteixen els nivells més elevats de compromisos que hem assolit ambdós en els acords existents, en el nostre cas per exemple Per tant, l’objectiu és construir a partir d’això i identificar elements addicionals en el TTIP que superin els nostres respectius compromisos bilaterals, plurilaterals o multilaterals.

"Com ja sabeu, per a la UE, la contractació és un dels elements més fonamentals d'aquestes negociacions i ambdues parts es plantegen com a objectiu millorar substancialment l'accés a les oportunitats de contractació pública a tots els nivells de govern sobre la base del tracte nacional. Sobre aquesta base, durant la setmana hem debatut sobre com assolir l’ambició en tots els aspectes que s’han d’abordar per assolir aquest objectiu, inclosa la contractació per part d’entitats federals, les condicions associades a l’ús de fons federals per a la contractació d’entitats no federals i mesures aplicades a nivell sub-federal.

anunci

Agenda reguladora

"Com en les rondes anteriors, s'ha dedicat molt del temps a l'agenda reguladora. Una vegada més, es considera que és la part econòmicament més significativa del TTIP i el que fa que el TTIP sigui diferent dels altres acords comercials. Dit això, es tracta d'un zona on cal fer moltes bases tècniques amb la plena implicació dels reguladors. Aquesta setmana hem tornat a tenir discussions exhaustives, amb la participació de reguladors d'ambdues parts, tant sobre els elements horitzontals com sectorials de l'agenda reguladora del TTIP. .

"Per a aquelles qüestions que afecten diversos sectors, hem continuat discutint com garantir una estreta cooperació reguladora entre els nostres respectius reguladors en diferents àrees de la regulació, incloses les normes i l'avaluació de la conformitat i, per descomptat, en tot el que té a veure amb qüestions sanitàries i fitosanitàries. Gran part del temps d’aquesta setmana també s’ha dedicat a debatre què es pot aconseguir concretament en diversos sectors específics. Hi ha nou sectors que estem discutint actualment, amb un intens compromís dels reguladors pertinents d’ambdues parts. Farmàcia, automòbils, etc. els productes químics o l'enginyeria són exemples d'aquests sectors.

"Tot i que encara hi ha feina tècnica per fer en aquestes àrees, la UE espera que durant els propers mesos s'aconsegueixi una clara comprensió de quins són els objectius concrets que volem assolir en el TTIP i quins són els passos que els reguladors de tots dos les parts hauran de prendre per complir aquests objectius en el termini de les negociacions del TTIP.

"Abans de tancar aquesta visió general del treball sobre l'agenda reguladora del TTIP, permeteu-me subratllar tres consideracions importants:

  1. Hi ha un compromís ferm i inequívoc amb el principal principi rector en aquestes negociacions: no es farà res que pugui reduir o posar en perill la protecció del medi ambient, la salut, la seguretat, els consumidors o qualsevol altre objectiu de política pública perseguit pels reguladors de la UE i els EUA;
  2. una cooperació reguladora millorada és essencial si la UE i els Estats Units volen tenir un paper de lideratge en el desenvolupament de normes i normes internacionals basades en els més alts nivells de protecció, i;
  3. El TTIP hauria d’obtenir resultats concrets en termes de compatibilitat reguladora millorada en sectors.

Altres àrees de negociació

"Durant aquesta setmana també hem mantingut discussions en altres àrees de negociació, com ara desenvolupament sostenible / treball i medi ambient, energia i pimes. La naturalesa de les discussions varia d'una àrea a una altra. Pel que fa a, per exemple, la resolució de conflictes d'estat a estat , hem continuat la nostra feina sobre la base d’un text consolidat i hem avançat en l’aproximació de les nostres posicions. També estem finalitzant textos consolidats en àrees com les pimes o la facilitació del comerç. Per a altres àrees, com ara SPS, per exemple, esperem tenir propostes textuals de cada banda abans de la nostra propera ronda.

"També he de tenir en compte que en determinats àmbits, com el desenvolupament sostenible, per exemple, estem compromesos en debats profunds sobre els diferents elements que volem abordar en aquestes negociacions per garantir que quan passem a propostes textuals això reflecteixi l'elevat ambició que volem assolir en TTIP i respondre a les expectatives legítimes d’un acord del segle XXI.

Participar amb els grups d'interès

"Com a principals negociadors, un dels aspectes més destacats d'aquesta setmana va ser novament l'oportunitat que vam tenir, juntament amb els nostres equips, de col·laborar intensament amb més de 400 representants de la societat civil, des de consumidors fins a ONG ambientals, des de sindicats fins a representants de salut pública, així com Vull destacar no només el gran nombre de presentacions realitzades, sinó també les moltes idees interessants que es van plantejar sobre com garantir que el TTIP aporti beneficis concrets als nostres ciutadans i empreses. Permetin-me destacar un parell d’aquestes intervencions, que Crec que els negociadors hauríem de tenir en compte:

"Per exemple, em va interessar especialment saber del Comitè Econòmic i Social Europeu que la transparència envers les parts interessades no només és important durant el procés de negociació, sinó que els negociadors també han de reflexionar sobre com garantir que la societat civil participi en el seguiment de la implementació del TTIP un cop l’acord estigui en funcionament.

"També vam escoltar amb molta atenció les presentacions realitzades per representants de pimes com la Federació de petites empreses del Regne Unit, la Cambra de Comerç de Roine-Alps o l'Associació de Cambres de Comerç i Indústria d'Alemanya. Aquestes presentacions van il·lustrar com el TTIP podria aportar beneficis concrets a les pimes, no només a través del capítol específic de les pimes, sinó també de com podrien ser rellevants altres capítols del TTIP. Alguns dels punts destacats inclouen els següents:

  • Les normes d’origen haurien de facilitar el comerç;
  • la duplicació innecessària de requisits pot evitar que les pimes facin negocis a través de l'Atlàntic. Alguns exemples esmentats inclouen la complexitat dels procediments duaners, la duplicació de les inspeccions de les instal·lacions de fabricació, la duplicació dels requisits de certificació, la necessitat de presentar dades similars a diferents organismes reguladors i;
  • el fàcil accés a la informació sobre els requisits regulatoris i altres condicions per a l'exportació, a través d'un portal web, és de crucial importància per a les pimes.

"Tinc en compte que també hi va haver suggeriments interessants d'altres participants en totes les àrees cobertes per aquestes negociacions. Per descomptat, no es poden lliurar totes les idees noves, però totes mereixen la nostra seriosa consideració. Tot plegat confirma la importància que té per a la nostra negociadors per continuar el nostre compromís amb totes les parts interessades durant tot el procés de negociació. Aquesta és l'única manera de garantir que l'acord final respongui a les altes ambicions que els nostres líders ens van fixar l'any passat i que reflecteixin les expectatives dels nostres ciutadans.

"Permeteu-me concloure ressaltant de nou el fort suport polític que existeix per al TTIP, el nostre compromís de participar en el debat públic essencial que s'està duent a terme i el significatiu que és per a nosaltres avançar el màxim possible en tota la feina tècnica que caldrà que les decisions polítiques es puguin prendre en la fase posterior de la negociació ".

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències