Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

La potència creixent de la Xina és, en primer lloc, una oportunitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

XinaUn membre alt de la delegació de la Xina del Parlament Europeu ha dit que el creixement del poder econòmic xinès és "abans que res" una oportunitat per al poble xinès i també per a Europa.  

Però Ingeborg Graessle, un eurodiputat alemany, insisteix que es necessita un "diàleg acuradament iniciat i orientat als problemes" entre les dues parts. El polític de centre dreta va afegir que això és vital per desenvolupar una "comprensió mútua" i una "solució comuna".

"Això és el que pot ajudar a superar les ineficiències de l'associació UE-Xina", va dir. En una entrevista exclusiva amb Informe de la UER, Graessle va dir que, com a membre de la delegació del Parlament per a les relacions amb la República Popular de la Xina, està "desitjosa de comprendre millor aquest gran i divers país i de fomentar les relacions amb la Xina".

anunci

"Tal com ho veig, el desig d'una associació europeu-xinesa és recíproc. Ambdós socis desitgen una millor cooperació. No obstant això, per a Europa, la política exterior té a la vegada valors i interessos. Això és el que fa que el funcionament de la UE -La col·laboració xinesa de vegades és ineficaç i provoca recíprocament ". Graessle va dir que, al costat de bones relacions econòmiques i un comerç florent, la pau a la regió té una "importància vital".

Com a exemple, va citar la coexistència pacífica entre Taiwan i la Xina, i va dir que això és "tan important" com les bones relacions entre la Xina i el Japó. Graessle, que presideix la influent comissió de control pressupostari del Parlament, descriu que la política econòmica xinesa actual és "impressionant".

"En només unes dècades, la Xina ha aconseguit establir la seva economia en un camí de creixement sostenible i ha portat milions de ciutadans a sortir de la pobresa". Des d'una perspectiva alemanya amb l'experiència Wirtschaftswunder i el concepte de "Sozialer Marktwirtschaft" (economia social de mercat), creu que, a més dels esforços per establir una economia de mercat "lliure, orientada a la producció i competitiva" a la Xina, calen altres qüestions " atenció constant. Aquests inclouen la seguretat social, la justícia social, la pau social i la sostenibilitat ecològica.

anunci

"Al meu entendre", va afegir, "un estat de dret que funcioni amb una clara regulació de la propietat i l'adhesió als valors democràtics i als drets humans són pilars crítics per a l'èxit a llarg termini".

El diputat europeu afirma que la corrupció i el nepotisme són "verins paralitzants" per al desenvolupament econòmic i social. "Abordar aquests problemes serà un repte, però finalment beneficiós per a la Xina". En el pla econòmic, Graessle no està segur de si el creixement impulsat pel factor d’entrada xinès ha acabat encara.

"No obstant això", va afegir, "a llarg termini, la reassignació de capital i treball només proporcionarà creixement fins a un punt determinat. En aquest moment, caldrà impulsar l'eficiència del factor d'entrada i el creixement econòmic impulsat per la innovació al centre de política econòmica ".

Va afegir: "De totes maneres, encara hi ha un enorme potencial de creixement per a la Xina". Graessle està dirigit a dirigir la delegació de la Xina, que es va establir després de les primeres eleccions directes del 1979. Des del 1980 s’estan celebrant reunions interparlamentàries.

Les relacions de la UE amb la Xina es van establir el 1975 i es regeixen per l'Acord de cooperació i comerç de la UE-Xina del 1985. La UE és el soci comercial més gran de la Xina, mentre que la Xina és la font d’importacions més gran de la UE i el segon soci comercial bidireccional. Es duen a terme cimeres anuals i diàlegs polítics, comercials i econòmics periòdics, inclosos més de cinquanta diàlegs i acords temàtics. La tasca principal de la delegació és mantenir relacions amb el Congrés Nacional del Poble (NPC) mitjançant reunions interparlamentàries periòdiques. També és el punt central de les relacions amb els consells legislatius de les regions administratives especials (SAR) de Hong Kong i Macau.

El diputat nascut a Heidenheim creu que el problema actual del creixement més lent a la Xina té dues causes: D'una banda, la "fugida cap a la seguretat" en curs als mercats de capitals ha reduït l'afluència d'inversions estrangeres a l'economia xinesa, reduint així el creixement del PIB. "Al mateix temps, el començament de la fi d'un excés de diners, tant als Estats Units com a la Xina, s'ha desenvolupat amb un efecte depressiu. La disponibilitat de diners barats ha provocat en els darrers anys un creixement creditici molt alt en l’economia xinesa. Els edificis d’apartaments buits i les sobrecapacitats en moltes indústries són signes d’un desenvolupament que depèn del deute i presenta un risc molt alt a la Xina.

La càrrega total del deute de la Xina va créixer en cinc anys, passant del 150% a més del 250% del PIB xinès i Graessle creu que "això és enorme per a un país emergent". "Els riscos associats a aquest gran volum de crèdit xinès" s'han d'abordar "i, segons ella, els efectes dels ajustos poden ser" durs, sobretot perquè totes les empreses i els bancs altament endeutats estan en mans del govern xinès.

"La Xina haurà de demostrar al món que es pren seriosament el desenvolupament sostenible". Però Graessle, membre de la Christlich Demokratische Union Deutschland, encara afirma que el creixent poder econòmic xinès és "en primer lloc una oportunitat" per al poble xinès i per a Europa. No obstant això, hi ha certs riscos associats a aquest desenvolupament. "La gran dimensió de l'economia xinesa i el sistema polític actual tenen els seus inconvenients naturals. No s'ha de menystenir la magnitud dels efectes externs (siguin de tipus econòmic o ecològic) i les interdependències amb una economia xinesa tan enorme. Amb un poder econòmic creixent, també hi haurà una responsabilitat mundial creixent del lideratge xinès ".

Sobre el recent canvi generacional de la Xina en els líders polítics, va dir: "Sóc realista. Al final, l'actual lideratge xinès haurà de mesurar-se segons la seva trajectòria. Fins aleshores, sempre recomanaria reformes reals, cap a una perspectiva social més àmplia. i participació econòmica del poble xinès ".

En passar a la posició de la Xina al món, Graessle, que, després de les eleccions europees de maig, acaba de començar el seu tercer mandat com a eurodiputada (havent estat escollida per primera vegada el 2004), va dir: "Ja avui, la Xina té un paper important en l'arquitectura de l'ordre de "governança global". És un veritable interès europeu de desenvolupar relacions fiables amb la Xina i fomentar les de la Xina cap als Estats Units ".

Però, tot i ser molt positiva sobre les relacions entre la UE i la Xina, també té certes crítiques reals sobre la Xina i afegeix: "La corrupció i el nepotisme són verins paralitzants per al desenvolupament econòmic i social. Trobar-se amb tots dos és un repte, però és necessari i alhora empresa altament beneficiosa per a l’economia i la societat xineses, com encara ho és a Europa. No obstant això, els drets humans i l’estat de dret no estan sotmesos ni han de ser sacrificats per a la lluita contra el frau i la corrupció. veritable èxit. La qüestió també està relacionada amb la lluita contra el contraban i la falsificació. Encara queda molt per fer ".

Graessle, que és ben conegut a la UE com un ferm defensor de la transparència i la rendició de comptes de les institucions, va dir que les relacions UE-Xina es poden millorar treballant millor junts, "no només políticament sinó també abordant qüestions globals com el crim organitzat". Com a ponent d'OlAF, l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau, va considerar "lamentable" que ja no hi hagi cap oficial d'enllaç de l'agència amb seu a Brussel·les davant les autoritats xineses.

L'oficial d'enllaç de l'OLAF a la Xina es va ocupar del contraban de contraban i la falsificació de productes del tabac fins al 2012. Això va provocar que la persona de 53 anys declarés: "Crec que hem de cooperar amb la Xina en el respecte mutu allà on sigui beneficiós i possible tant per al poble europeu com per al xinès ".

Xina

Competència: la UE, els Estats Units i la República Popular de la Xina van participar a la cinquena cimera mundial de regulació marítima

publicat

on

El 7 de setembre, alts funcionaris governamentals de la UE, els Estats Units i la República Popular de la Xina van participar a la cinquena cimera mundial de regulació marítima. Entre els participants hi havia representants de la competència i autoritats marítimes responsables de regular el transport internacional de línies a les vies comercials més grans del món.

La cimera va tractar l'evolució sectorial des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, incloent-hi els reptes del sector internacional del transport de contenidors i les qüestions més àmplies de les cadenes de subministrament marítimes. Els participants van coincidir en què la pandèmia presentava als operadors de les empreses navilieres, ports i serveis logístics desafiaments excepcionals, tant en rutes cap a la UE com en altres parts del món..

Van intercanviar opinions sobre les respectives accions realitzades per les seves jurisdiccions, així com perspectives i perspectives futures, incloses les possibles accions per augmentar la resiliència del sector. La cimera té lloc cada dos anys i és un fòrum per fomentar la cooperació entre les tres autoritats. La propera cimera es convocarà el 2023 a la Xina.

anunci

Seguir llegint

Xina

Reimaginant un sistema de les Nacions Unides més resistent amb Taiwan

publicat

on

Després de més de 200 milions d’infeccions i més de 4 milions de morts i recompte, la pandèmia COVID-19 ha arrasat a tot el món. Això ha creat un impacte socioeconòmic profundament devastador en el nostre món interconnectat, sense gairebé cap país salvat. La pandèmia ha alterat el comerç mundial, ha agreujat la pobresa, ha impedit l’educació i ha compromès la igualtat de gènere, amb els països de renda mitjana a baixa que suporten el pes de la càrrega, escriu Jaushieh Joseph Wu, ministre d'Afers Exteriors, República de la Xina (Taiwan) (a la imatge, a sota).

A mesura que molts països preparen una altra pujada del virus, provocada per la variant delta altament contagiosa, el món mira cap a les Nacions Unides (ONU) per intensificar els esforços globals per resoldre la crisi, garantir una millor recuperació i reconstruir de manera sostenible. Aquesta és una tasca descoratjadora que requereix totes les mans a la coberta. És hora que l’organisme mundial doni la benvinguda a Taiwan, un valuós i digne soci que està disposat a donar un cop de mà.  

Durant els darrers mesos, Taiwan, com molts altres països, ha estat afrontant una onada de casos de COVID-19 després de gairebé un any d’èxit en contenir el virus. Tot i així, va aconseguir controlar la situació i va sortir encara més preparat per treballar amb aliats i socis per afrontar els reptes que planteja la pandèmia. La resposta efectiva de Taiwan a la pandèmia, la seva ràpida expansió de la capacitat per satisfer la demanda mundial de la cadena de subministrament i la seva assistència substancial als països socis de tot el món parlen del fet que no hi ha motius imperiosos perquè Taiwan tingui un paper constructiu Sistema de l’ONU.

anunci

No obstant això, sota la pressió de la República Popular de la Xina (RPC), l'ONU i els seus organismes especialitzats continuen rebutjant Taiwan, citant la Resolució 1971 (XXVI) de l'Assemblea General de l'ONU de 2758 com a base legal per a aquesta exclusió. Però el llenguatge de la resolució és clar: només tracta del tema de la representació de la Xina a les Nacions Unides; no s’esmenta la reivindicació xinesa de sobirania sobre Taiwan ni autoritza la RPC a representar Taiwan al sistema de l’ONU. El fet és que la RPC mai no ha governat Taiwan. Aquesta és la realitat i el statu quo a les dues bandes de l’estret de Taiwan. El poble taiwanès només pot ser representat a l'escena internacional pel seu govern elegit popularment. En equiparar falsament el llenguatge de la resolució amb el "principi xinès" de Pequín, la RPC imposa arbitràriament les seves opinions polítiques sobre l'ONU.

L’absurd no acaba aquí. Aquesta exclusió també obstaculitza la participació de la societat civil taiwanesa. Als titulars de passaport taiwanès se'ls nega l'accés a les instal·lacions de l'ONU, tant per a excursions com per a reunions, mentre que els periodistes taiwanesos no poden obtenir acreditacions per cobrir esdeveniments de l'ONU. L’únic motiu d’aquest tracte discriminatori és la seva nacionalitat. La prohibició de membres de la societat civil de Taiwan de l’ONU derrota l’ideal del multilateralisme, contravé els principis fundacionals de l’ONU de promoure el respecte als drets humans i les llibertats fonamentals i dificulta els esforços generals de l’ONU.

Durant sis dècades, Taiwan proporciona ajuda a països socis de tot el món. Des de l’adopció de l’Agenda 2030 de l’ONU, s’ha centrat a ajudar els socis a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, més recentment, a participar en la resposta antipandèmica i la recuperació postpandèmica. Mentrestant, a casa, Taiwan ha complert els seus ODS en igualtat de gènere, aigua neta i sanejament i bona salut i benestar, entre d’altres. Les nostres solucions innovadores basades en la comunitat estan aprofitant les aliances públics-privades en benefici de la societat en general.

anunci

L' World Happiness Report 2021, publicat per la Xarxa de solucions per al desenvolupament sostenible, va classificar Taiwan com el més feliç de l’Àsia oriental i el 24è del món. El rànquing indica com se sent la gent d’un país sobre el suport social que reben i reflecteix en gran part la implementació dels ODS d’un país. Taiwan està disposat a transmetre la seva experiència i treballar amb socis mundials per construir un futur millor i més resistent per a tothom.

En un moment en què el món fa una crida a les accions climàtiques i a assolir les emissions de carboni zero per al 2050, Taiwan està elaborant un full de ruta cap a l'objectiu i ha elaborat una legislació dedicada per facilitar aquest procés. El canvi climàtic no té fronteres i cal fer esforços conjunts si volem un futur sostenible. Taiwan ho sap i està treballant en les millors maneres de convertir els reptes de la reducció de carboni en noves oportunitats.

En el seu jurament de càrrec el juny d’aquest any, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va destacar que la pandèmia COVID-19 ha revelat la nostra vulnerabilitat i interconnexió compartides. Va dir que l'ONU, i els estats i les persones a les quals serveix, només poden beneficiar-se de portar altres persones a la taula.

Negar els socis que tenen la capacitat de contribuir és una pèrdua moral i material per al món, ja que intentem recuperar-nos millor junts. Taiwan és una força definitiva. Ara és el moment de posar Taiwan a la taula i deixar que Taiwan ajudi.

Seguir llegint

Xina

Relacions UE-Taiwan: els eurodiputats impulsen una associació més forta

publicat

on

En un nou informe adoptat dimecres (1 de setembre), els eurodiputats de la Comissió d'Afers Exteriors defensen relacions més estretes i una associació més forta entre la UE i Taiwan, guiats per la política de la Unió Xina. DESASTRES.

També saluden Taiwan com a soci clau de la UE i aliat democràtic a l’Índic-Pacífic que contribueix a mantenir un ordre basat en normes enmig d’una intensificació de la rivalitat entre les grans potències de la regió.

Preparar el terreny per a un nou acord bilateral d’inversió

anunci

Per intensificar la cooperació, el text posa l'accent en la necessitat d'iniciar urgentment una "avaluació d'impacte, consulta pública i exercici d'abast" sobre un acord bilateral d'inversió UE-Taiwan (BIA). Els eurodiputats destaquen la importància de les relacions comercials i econòmiques entre les dues parts, incloses les qüestions relacionades amb el multilateralisme i l'Organització Mundial del Comerç, tecnologia com el 5G, la salut pública, així com la cooperació essencial en subministraments crítics com els semiconductors.

Profunda preocupació per la pressió militar xinesa contra Taiwan

En una altra nota, l'informe expressa una gran preocupació per la continuada bel·ligerància militar de la Xina, la pressió, els exercicis d'assalt, les violacions de l'espai aeri i les campanyes de desinformació contra Taiwan. Insta la UE a fer més per solucionar aquestes tensions i protegir la democràcia de Taiwan i l'estatus de l'illa com a soci important de la UE.

anunci

Els eurodiputats insisteixen que qualsevol canvi en les relacions entre l'estret entre Xina i Taiwan no ha de ser ni unilateral ni contrari a la voluntat dels ciutadans taiwanesos. També emeten un clar recordatori de la connexió directa entre la prosperitat europea i la seguretat asiàtica i de les conseqüències per a Europa si un conflicte s’estengués molt més enllà de l’àmbit econòmic.

El text, que també aborda una sèrie d'altres aspectes i recomanacions relacionats amb les relacions UE-Taiwan, se sotmetrà ara a votació en sessió plenària. Es va aprovar per 60 vots a favor, 4 en contra i 6 abstencions.

“El primer informe del Parlament Europeu sobre les relacions UE-Taiwan envia un fort senyal que la UE està preparada per millorar la seva relació amb el nostre soci clau Taiwan. Ara la Comissió ha d’intensificar les relacions UE-Taiwan i perseguir una associació global millorada amb Taiwan. Treballar en una avaluació d’impacte, una consulta pública i un exercici d’abast sobre un acord bilateral d’inversió (BIA) amb les autoritats taiwaneses en preparació per a les negociacions per aprofundir els nostres llaços econòmics han de començar abans d’acabar aquest any ”, va dir el ponent Charlie Weimers (ECR, Suècia) després de la votació.

Més informació 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències