Connecteu-vos amb nosaltres

EU

A sobre del nord: La reactivació de la cultura sami

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

sami-slide-of-life_18.tif-5097f21d5deb2Benvingut a Nuorgam, a Finlàndia, el punt més septentrional de la UE. El sol besa les monumentals caigudes que hi ha al costat del petit poble, mentre que els bedolls de muntanya atrofiats s’empenyen per la neu. Arriba la primavera, però el vent encara entra sota la roba. És en aquest bell entorn on viuen els sami. Aquest article es va publicar originalment al maig: el tornem a publicar per marcar el fitxer Dia Internacional dels Pobles Indígenes en 9 agost.

La pàtria sami cobreix les parts del nord de Finlàndia, Noruega, Rússia i Suècia, però la vida no sempre ha estat fàcil per als seus habitants. Tot i que el llenguatge és vital per al poble sami, no sempre se’ls permetia utilitzar-lo en situacions oficials. Tot i això, estar en una Europa unida ha facilitat la cooperació transfronterera i la protecció de les minories. A Finlàndia, Suècia i Noruega, els sami tenen fins i tot els seus propis parlaments. Aslak Holmberg és un sami jove que participa activament en la política sami i de les minories. Un projecte finançat per la UE amb el qual va participar va ser el projecte YES6 (2007-2013), on va planejar un programa educatiu d’una setmana sobre pobles indígenes, qüestions minoritàries i accions polítiques. "Som tan pocs aquí, que és important ser políticament actiu", va dir. “Però és bo que els joves Sámis estiguem orgullosos de les nostres arrels i cultura. Quan era petit, encara era al revés ”.

A uns 40 quilòmetres al sud-oest de Nuorgam hi ha el Centre de Ciència i Art Ailigas, on la música Annukka Hirvasvuopio-Laiti lidera un projecte per establir un centre d’educació d’adults de música sami finançat en part per la UE. El centre té com a objectiu ensenyar música als professors samis i també "La música és una part molt important de la nostra cultura. Però com que les tradicions estan en perill, crec que aquesta educació seria molt útil per a la nostra cultura", va dir Hirvasvuopio-Laiti. Les persones que hi ha darrere d'Ailigas també estan planejant Com que la UE es compromet a cuidar les seves minories, tots dos projectes, així com la renovació del centre Ailigas, van ser finançats en part pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons Social Europeu (FSE). Aquests fons estructurals estan dissenyats per reduir les disparitats entre diferents regions i millorar l’entorn competitiu de les regions més dèbils de la UE i reduir l’atur.

anunci

“L'impacte de la UE és força notable per a nosaltres, sobretot a través de projectes que ens permeten preservar la vitalitat de la llengua i la cultura sami. Com que som un municipi petit, les nostres pròpies possibilitats econòmiques són limitades ", va dir Eeva-Maarit Aikio, directora de desenvolupament econòmic d'Utsjoki.

Els projectes es realitzen sovint en cooperació amb Suècia, Noruega i Rússia, tot i que dos d'aquests països no estan a la UE.

anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències