Connecteu-vos amb nosaltres

Argentina

UE celebra fallada de l'OMC contra les mesures argentines a la importació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

13687270920775El comissari de comerç Karel De Gucht avui (agost de 22) va acollir amb beneplàcit una decisió d'un tribunal independent de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) que certes condicions que l'Argentina va presentar per a les empreses que volien importar productes al país trenquen la llei de l'OMC.

En comentar la sentència, el comissari De Gucht va dir: "He fet de la defensa del proteccionisme una de les característiques del meu mandat com a comissari de comerç de la UE. Aquest cas envia un senyal important que el proteccionisme no és acceptable. Faig una crida a l'Argentina per anar-hi ràpidament complir la decisió del grup de l’OMC ieliminar aquestes mesures il·legals i obrir el camí perquè les mercaderies de la UE competeixin equitativament al mercat argentí ".

La UE va presentar una queixa oficial sobre les mesures el maig de 2012, juntament amb els EUA i el Japó. La sentència actual del grup de l'OMC confirma aquestes afirmacions i dóna un veredicte clar: l'Argentina pot no exigir als importadors locals o empreses estrangeres que acceptin diverses pràctiques obligades per les autoritats argentines com a condició per permetre la importació de mercaderies al país.

anunci

Aquestes pràctiques inclouen requisits per:

(a) Compensar el valor de les seves importacions a l'Argentina amb almenys l'equivalent en les exportacions;

(b) limitar les seves importacions, tant en volum com en valor;

anunci

(c) assolir un cert nivell de contingut local en la seva producció nacional;

(d) invertir a l'Argentina i;

(e) mantenir els beneficis realitzats a l'Argentina al país.

El grup especial de l'OMC també es va pronunciar en contra d'un procediment conegut com a Declaració Jurada Anticipada d'importació (DJAI). Això requereix que les empreses obtinguin l’aprovació de les autoritats argentines abans d’importar mercaderies.

L'Argentina va introduir les mesures com a part de la seva política anomenada "comerç gestionat". L'objectiu és substituir les importacions per productes d'origen local i reduir o eliminar els dèficits comercials del país amb altres països o regions. La sentència de l'OMC garanteix que l'Argentina no pot aplicar aquesta política ignorant les seves obligacions en virtut de l'OMC. Les mesures han imposat una greu càrrega als importadors de productes de la UE a l'Argentina i també deterioren la capacitat de les empreses estrangeres per operar al país.

Fons

La UE, el Japó i els Estats Units van llançar un cas de resolució de conflictes de l'OMC el maig del 2012. Les primeres consultes amb l'Argentina al juliol del 2012 no van aportar una solució amistosa. Com a resultat, l'OMC va crear un grup especial el gener de 2013. Totes les parts tenen ara 60 dies per apel·lar contra la resolució del grup si ho desitgen. Si no hi ha cap apel·lació o, un cop finalitzada, l'Argentina haurà de complir-se canviant aquestes mesures immediatament o en un termini raonable. Aquest període de temps es negociarà entre l'Argentina, la UE, els EUA i el Japó o bé el fixarà un àrbitre de l'OMC.

Més informació

Informe del grup de l'OMC
Preguntes i respostes: El repte de la UE a les restriccions a la importació d'Argentina a l'OMC (6 2012 desembre)

Comunicat de Premsa: La UE desafia les restriccions a la importació d'Argentina (25 2012 de maig)

Argentina

Comissari Jourová en visita oficial a #Chile i #Argentina

publicat

on

Comissari Jourová (A la foto) serà a Xile avui (9 juliol), així com a Argentina el dimecres 10 i dijous 11 juliol. La visita segueix la conclusió del document EU-Mercosur acord comercial i se centrarà en millorar la cooperació en els fluxos de dades, defensant una forta convergència dels règims de protecció de dades, avançant en la cooperació judicial bilateral i discutint els temes d’igualtat de gènere i antisemitisme, entre d’altres. A Xile, el comissari Jourová es reunirà amb el ministre de Justícia i Drets Humans, Hernán Larraín Fernández, el ministre de Finances, Felipe Larraín Bascuñán, la ministra de Dones i Igualtat de gènere, Isabel Plá Jarufe, així com el viceministre de Comerç, Rodrigo Yañez. La protecció de dades i la igualtat de gènere estaran a l’ordre del dia de la reunió amb els senadors xilens Felipe Harboe Bascuñán, Jaime Quintana, Adriana Muñoz i Kenneth Pugh.

També debatrà sobre la protecció de dades amb els representants d’associacions i empreses comercials xilenes i europees. A continuació, el comissari Jourová intercanviarà opinions amb el Consell de Transparència de Xile. Finalment, oferirà un discurs principal a la Universitat de Xile sobre els reptes i les oportunitats en l’era digital. Després, a Buenos Aires, la visita inclou intercanvis amb el ministre de Justícia i Drets Humans, German Garavano, amb el president del Senat, Federico Pinedo, el cap de gabinet del president argentí, encarregat, entre d'altres, de temes de protecció de dades. , Marcos Pena, així com amb els senadors Dalmacio Mera i Laura Rodríguez Machado. A continuació, el comissari Jourová es reunirà amb membres de la Cambra de Diputats, Karina Banfi i Ezequiel Langan. A continuació, commemorarà amb la comunitat jueva argentina i representants de religions cristianes i musulmanes el bombardeig de 1994 al Centre comunitari jueu. Finalment, pronunciarà un discurs magistral sobre els avantatges d’alignar els estàndards de protecció de dades a la privadesa en un món globalitzat. conferència. L’esdeveniment s’organitza en el marc del projecte “Cooperació digital internacional: protecció de dades millorada i fluxos de dades” finançat per la Comissió Europea. Instrument de col·laboració.

anunci

Seguir llegint

Argentina

Els presidents Juncker i Tusk a #G20Somiten a #BuenosAires

publicat

on

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el president del Consell Europeu, Donald Tusk, representaran la Unió Europea a la Cimera del G20 d’aquest any, sota la presidència argentina a Buenos Aires. El tema de la cimera d’aquest any és “Construir un consens per a un desenvolupament just i sostenible”.

Juntament amb la UE, líders dels països 19 (Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, Alemanya, França, Índia, Indonèsia, Itàlia, Japó, Mèxic, Rússia, Aràbia Saudita, Sud-àfrica, Corea del Sud, Turquia i el Regne Unit) i els Estats Units) es reuniran per celebrar l'aniversari 10 del G20 i discutir temes clau de l'agenda global, que van des de la globalització, el comerç i l'economia fins al canvi climàtic, la migració i la lluita contra el terrorisme.

En una carta conjunta davant dels caps d'Estat o de govern abans de la Cimera, els presidents Juncker i Tusk van exposar el paper central que juga la Unió Europea en la configuració dels assumptes globals i la defensa del multilateralisme. Van exposar les prioritats clau de la UE per al G20 d’aquest any: globalització i comerç justos, reforçant el nostre compromís amb una acció climàtica ambiciosa, aprofitant el futur del treball, construint un sistema financer i monetari internacional més resistent i complint els compromisos del G20 en matèria de lluita contra el terrorisme. .

anunci

El president Juncker participarà en una conferència de premsa conjunta amb el president Tusk, prevista actualment el divendres 30 de novembre a les 9h (hora local), abans del primer dels dos dies de la Cimera (hora exacta per confirmar). La Comissió Europea també ha publicat un document fullet, Dades i dades sobre la Unió Europea i el G20.

Hi ha més informació sobre el G20 aquí.

anunci
Seguir llegint

Argentina

#Biodiesel: Informe del Grup Especial de l'OMC sobre el biodièsel d'Argentina concloents

publicat

on

By

banner_Biodiesel_v04_02El grup especial de l'OMC va publicar dimecres 29 de març el seu informe sobre el cas presentat per l'Argentina sobre les mesures antidumping de la UE sobre les importacions argentines de biodièsel.

El Consell Europeu del Biodièsel (EBB) considera la decisió del Grup com un primer episodi de la batalla legal que Argentina i Indonèsia va dur a terme a l'OMC i davant el Tribunal Europeu. EBB espera que la Comissió recorrerà les parts qüestionables de l’informe del Grup per a la seva revisió per l’Organ de l’appell.

L'European Biodiesel Board (EBB) és una organització sense ànim de lucre que reuneix membres de 53 a través dels estats membres de 21. El biodièsel és la principal solució europea per reduir les emissions derivades del transport i la dependència del petroli importat. EBB té com a objectiu promoure l'ús del biodièsel a la Unió Europea i es compromet a complir els estàndards internacionals de sostenibilitat en emissions de GEH i de matèria primera sostenible.

anunci

Tot i que EBB assenyala amb satisfacció que el Grup de l’OMC no posa en dubte la possibilitat d’ajustos de costos i preus, segons el que disposa la legislació de la UE, no entén com el Grup podria arribar, en aquestes circumstàncies, a la conclusió que el mètode utilitzada per la Comissió Europea, per tal de corregir les distorsions massives causades pel sistema argentí d’impostos diferencials sobre l’exportació (DET), que violava la llei de l’OMC.

El govern de l'Argentina va iniciar el procés a nivell de l'OMC el desembre de 2013, demanant l'anul·lació de les mesures antidumping de la UE. Aquesta acció forma part d’un paisatge més gran de disputes legals sobre els drets antidumping de la UE sobre les importacions de biodièsel procedents d’Argentina i Indonèsia, ja que el govern d'Indonèsia va presentar una petició similar de consultes sis mesos després de la queixa d'Argentina. Paral·lelament, diversos procediments en aquest cas han estat presentats per productors argentins i indonesis al Tribunal de Justícia europeu.

L’EBB que actua en la defensa de la indústria europea en tots aquests fronts segueix sent optimista que tindrà èxit en convèncer l’OMC i el Tribunal Europeu per reconèixer els danys massius soferts pels productors de biodièsel de la UE a causa de les importacions deslleials.

anunci

"La indústria europea del biodièsel es mantindrà ferma per defensar el seu mercat dels efectes nocius del mecanisme diferencial d'impostos a l'exportació, que ha permès a la indústria argentina de biodièsel exportar biodièsel a la UE a preus injustament baixos i de vegades inferior al cost del biodièsel en brut materials - una prova clara del dumping i de la pràctica deslleial. L'informe del Grup de l'OMC no és una victòria absoluta per a la indústria argentina, ja que moltes de les seves afirmacions, juntament amb la sol·licitud de retirada dels drets antidumping de la UE, han estat rebutjades per l'OMC El EBB considera que la decisió d'ahir de l'OMC només com un primer episodi d'una llarga i intensa batalla legal sobre la legitimitat de les mesures de defensa de la UE. Aquesta qüestió té implicacions que van molt més enllà del cas del biodièsel, tal com demostra el nombre de països que han per tant, és imprescindible que la Comissió apel·li les parts qüestionables de l'informe davant l'òrgan d'apel·lació ", va declarar l'EBB general del cretari, Raffaello Garofalo.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències