Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Crisi a l'Iraq: la resposta humanitària de la Unió Europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

desplaçat_iraqi_yazidis_cross_the_tigris_from_syria_into_iraq_1La crisi humanitària a l'Iraq s'ha deteriorat ràpidament: el conflicte en curs ha dispersat les poblacions per tot el país i les ha necessitat d'assistència. La Comissió Europea respon amb totes les seves eines d’ajuda humanitària i es coordina amb els estats membres a través del Centre de Coordinació de Resposta a les Emergències (ERCC) de la Comissió Europea. Tot i així, la crisi supera la capacitat actual de resposta de la comunitat internacional.

La comissària de Cooperació Internacional, Ajuda Humanitària i Resposta a les Crisis, Kristalina Georgieva, ha visitat l'Iraq dues vegades aquest any, al març i l'agost, per avaluar l'emergència causada per l'afluència de refugiats sirians i el creixent desplaçament a l'Iraq i per assegurar-se que l'ajuda humanitària europea sigui arribar a les víctimes de la crisi. En la seva segona visita al país juntament amb el ministre d'Afers Exteriors de Suècia, Carl Bildt (18-19 d'agost), va reafirmar el compromís de la Unió Europea de continuar donant suport a la resposta humanitària al país. El comissari Georgieva va emfatitzar la necessitat d’ampliar aquesta resposta, així com la capacitat d’ajudar a totes les persones que ho necessiten.

Un pont aeri humanitari

anunci

Com a resposta al deteriorament de la situació aquest estiu, a l'agost de 14 es va activar el mecanisme de protecció civil de la UE per facilitar i donar suport al ràpid desplegament d'assistència i experiència en espècie a l'Iraq. Es va crear un pont d’aire humanitari per subministrar articles d’ajuda, logística i altres recursos. Deu estats membres han estat proporcionant assistència essencial a través d'aquest pont aeri humanitari: bé de manera bilateral o mitjançant el mecanisme de protecció civil de la UE. Es tracta d’Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Països Baixos, Suècia i el Regne Unit.

Han proporcionat articles d'urgència, com ara tendes de campanya, sacs de dormir, mantes, estris de cuina de cuina, racions d'aliments, vehicles, kits d'higiene, grups electrògens i subministraments mèdics. Més de vint vols que transporten productes alimentaris i no alimentaris han arribat a l'Iraq com a resultat d'aquesta coordinació.

Mobilització de l’ajuda humanitària

anunci

La Comissió Europea també ha augmentat gradualment la seva assistència financera per a aquesta crisi. Les ajudes de la UE, que arriben als més vulnerables sense distinció d’etnicitat o religió, han crescut més que quadruplicats des del començament de l’any, des de 4 milions d’EUR fins a 17m €. La Comissió finança activitats destinades als desplaçats interns i als refugiats, inclosa la prestació de refugi, menjar, aigua i altres ajudes per salvar la vida.

En total, el suport humanitari de la UE, inclòs el de la Comissió i els estats membres, supera els 40 milions d'euros des de principis d'agost.

Els fons de la UE donen suport a l'Iraq en tres reptes humanitaris diferents: el conflicte sectari intern que ha provocat el desplaçament de més de 2 milions de persones; Refugiats iraquians als països veïns i l'arribada de refugiats gairebé 220,000 procedents de Síria.

Aquesta assistència, mobilitzada per respondre a la crisi actual, se suma als gairebé 145M € de suport humanitari que la Comissió ha donat a l'Iraq des de 2007 per atendre els refugiats iraquians i sirians desplaçats.

Presència a terra

La Comissió ha reforçat la seva presència humanitària al país amb l'obertura d'una oficina de camp a Erbil. El personal sobre el terreny desplegat per la Comissió està treballant activament per oferir assistència oportuna i fa un seguiment constant de la situació per proporcionar una resposta ràpida i coordinada al creixent nombre de persones que ho necessiten. A més d’aquest punt, l’ERCC ha desplegat a Erbil un agent de connexió i un gestor d’informació per tal de donar suport a la coordinació i el lliurament d’assistència en espècie europea sobre el terreny.

Mantenir l'esperança viva: els nens de la pau de la UE

La iniciativa EU Children of Peace es va inspirar en el Premi Nobel de la Pau rebut per la Unió Europea a 2012. La iniciativa inclou dos projectes a l'Iraq, que proporcionen educació bàsica als nens refugiats, per un valor total de 700 000. Un dels projectes és per a un espai adaptat als nens i un espai acollidor per a la joventut al campament de refugiats de Domiz. L’altra és proporcionar educació primària als nens refugiats sirians 250 entre les edats de 6 i 11, així com activitats d’atenció psicosocial i educatives per als nens de 150 entre 3 i 18.

Ajuda al desenvolupament de la UE en curs

La Comissió Europea continua donant suport al desenvolupament a llarg termini del país, abordant les arrels de la violència actual i perseguint l'estabilitat estructural.

Per al període 2014-2020, al voltant d’uns milions d’EUR xNUMX de suport al desenvolupament es posaran a disposició d’Iraq, segons va anunciar el comissari de desenvolupament Andris Piebalgs.

Malgrat el difícil entorn de seguretat, el finançament se centrarà en enfortir l'estat de dret i el respecte dels drets humans, donant suport a la construcció de capacitats a l'educació primària i secundària i augmentar l'accés a fonts d'energia sostenibles.

Els projectes de la UE tindran com a objectiu el desenvolupament d’institucions democràtiques que compleixin els principis de l’Estat de dret i els drets humans i que donin suport a l’accés a l’educació pública nacional ia l’energia per als pobres i per a zones remotes.

El disseny i la implementació d’aquests projectes s’adaptaran a l’evolució de la situació de seguretat.

Més informació

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea
En àrab
Lloc web del comissari Georgieva
IP / 14 / 32: La UE anuncia compromisos futurs per a la cooperació al desenvolupament amb l'Iraq
15 / 8 / 2014: Consell extraordinari d'Afers Exteriors: conclusions del Consell sobre l'Iraq

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències