Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Desafiaments a la Mediterrània, el treball no declarat i la immigració a l'agenda del CESSAMENT

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

afc8fdfbb6c3998d550c009b348107a5La sessió plenària del 10-11 de setembre del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) abordarà els reptes estratègics de la regió mediterrània amb la ministra maltesa Helena Dalli. Se centraran els debats amb dos representants del govern italià, la secretària d'Estat Teresa Bellanova i el secretari d'Estat Domenico Manzione els temes altament controvertits de la immigració i el treball no declarat a la UE. El CESE també tindrà una postura sobre el diàleg social a la Unió Econòmica i Monetària.

Treball no declarat: Prevent and Deter - Ponents Palmieri i Bontea

El treball no declarat soscava els ideals de legalitat, seguretat, solidaritat i amenaça la justícia social i fiscal, la competència en el mercat lliure i la lliure circulació de treballadors a la UE. El CESE es felicita de la creació d'una plataforma europea per ajudar els països de la UE a prevenir i dissuadir aquest fenomen i demana a la nova Comissió que faciliti l'adopció d'una estratègia comuna en aquest sentit. més

anunci

- Vot precedit d'un debat el 10 de setembre a les 14h40 amb la secretària d'Estat italiana de Treball i Polítiques Socials, Teresa Bellanova

Polítiques d'immigració de la UE - Ponent Iuliano

A petició de la Presidència italiana de la UE, el CESE ha elaborat un dictamen sobre aquest tema tan debatut. S’ha acabat el temps per a solucions a mitges i el CESE demana una política veritablement comuna en matèria d’immigració, asil i fronteres externes amb un termini a mig i llarg termini. S'hauria de prioritzar l'eliminació de les barreres i la discriminació del mercat laboral, tenint en compte la situació demogràfica i l'envelliment de la població als Estats membres de la UE. El CESE fomenta un enfocament global de la migració i la mobilitat (GAMM) i la conclusió d’associacions de mobilitat equilibrades i legalment vinculants. més

anunci

- Vot precedit d’un debat el 10 de setembre a les 4.45 amb el secretari d’Interior italià Domenico Manzione

Diàleg social a Catalunya la Unió Econòmica i Monetària (UEM) - Relator Dassis

El Parlament Europeu ha sol·licitat l'opinió del CESE sobre l'estructura i l'organització del diàleg social a la UEM. El diàleg social és i ha de continuar sent una part inherent de les polítiques de creixement i ocupació de la UE, sobretot en les mesures per superar la crisi. La governança econòmica i la integració social són parts integrants de la creació de creixement i ocupació. El diàleg social pot jugar un paper decisiu per garantir la recuperació econòmica i social sostenible a tots els països de la UE, ajudant a generar llocs de treball d’alta qualitat i triomfant amb reformes econòmiques i socials. més

El setembre de 11 a 9h30, el president del CESE, Malosse, celebrarà un debat amb el ministre maltès encarregat del diàleg social, de la defensa del consum i de les llibertats civils, Helena Dalli sobre els reptes estratègics a la regió mediterrània.

Sessió plenària del CESE - 10 i 11 de setembre de 2014
Edifici Charlemagne (Comissió Europea), sala S3, Brussel·les

Mireu la sessió plenària aquí. L'agenda completa està disponible aquí.

Altres opinions a discutir i votar durant la sessió plenària:

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències