A nivell europeu resposta a l'epidèmia d'Ébola

El comissari Andris Piebalgs, l'ajuda humanitària i la resposta a la crisi, la comissària Kristalina Georgieva i el comissari de salut, Tonio Borg, van declarar el Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, després de l'acte d'alt nivell per coordinar la resposta al brot d'èbola a l'Àfrica occidental.

"La UE està preocupada per l'epidèmia de Ébola a l'Àfrica Occidental, on la situació continua deteriorant-se. Els nostres pensaments estan amb les víctimes, les seves famílies i els professionals de la salut dedicats que estan fent tot el possible per lluitar contra la propagació del virus i tenir cura de les víctimes. Avui (15 de setembre), hem parlat amb els ministres de la UE com coordinar les noves mesures a tot Europa una resposta a l'epidèmia.

"Donem la benvinguda a les contribucions ja realitzades pels nostres estats membres de la UE a través del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea. Els cridem a continuar i reforçar el seu suport a la regió per tal de respondre a les necessitats urgents, com ara centres de tractament efectiu, un nombre suficient de treballadors de la salut, i la garantia de l'estabilitat macro-econòmica. També farem tot el possible per alinear-se a les prioritats definides i coordinades per l'OMS.

"La UE ha incrementat la seva resposta en diverses ocasions des del començament de l'epidèmia i fins al moment s'ha compromès gairebé 150 milions € per ajudar els països afectats. Això inclou assegurar-tractament per als pacients i les mesures per contenir l'epidèmia infectats, així com l'enfortiment dels sistemes de salut i millorar la seguretat alimentària, l'aigua i el sanejament. laboratoris mòbils de la UE estan desplegats a la regió per ajudar amb el diagnòstic i la confirmació de casos i tècnics de laboratori tren. D'altra banda, Libèria i Sierra Leone rebran assistència financera a través de suport pressupostari per ajudar-los a oferir serveis d'atenció de la salut i reforçar l'estabilitat macroeconòmica en resposta als reptes econòmics més amplis derivats de la crisi.

"La UE està fermament compromesa amb el suport als països afectats i el seu desenvolupament en l'immediat com a llarg termini.

"La reunió d'avui ha reafirmat la nostra associació i solidaritat amb Àfrica Occidental. També vam parlar sobre accions per facilitar el transport dins i fora de la regió.

"Donem la benvinguda a la participació de l'ONU en aquesta reunió, per la qual es a terme esforços per a la coordinació internacional, en particular mitjançant la creació de plataformes operatives. Aquests esforços mereixen tot el nostre suport, i proporcionen la columna vertebral apropiada per lliurar la resposta integral a la crisi europea Ébola.

"Estem d'acord en la importància crucial dels sistemes fiables d'evacuació mèdica per al personal humanitari i de treballadors de la salut en els països afectats per tal de mantenir una resposta internacional eficaç sobre el terreny. Amb aquesta finalitat, ens vam posar d'acord per posar en marxa el treball sense demora en el desenvolupament d'un mecanisme de coordinació europea per a les evacuacions mèdiques. Els participants en la reunió van expressar el seu reconeixement per una proposta de França, que podria servir de base per continuar el debat sobre aquest mecanisme.

"Malgrat el baix risc que el virus que circula dins dels països de la UE, la necessitat de continuar treballant en la preparació i coordinació de la gestió de riscos Així mateix, es va emfatitzar."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ebola, EU, Comissió Europea, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *