UE per observar les eleccions a Moçambic

imatgesArran d'una invitació de les autoritats de Moçambic, la Unió Europea ha desplegat una Missió d'Observació Electoral (MOE) a Moçambic per observar les eleccions presidencials, legislatives i les eleccions provincials prevista per a octubre 15 2014. Alta Representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i vicepresidenta de la Comissió Catherine Ashton, nomenada MEP Judith Sargentini per dirigir la MOE com a observador cap. Ella viatjarà a Maputo el 22 setembre.

El desplegament d'una missió d'observació europea confirma el compromís de la Unió Europea per a l'enfortiment d'un sistema polític obert a Moçambic i la consolidació d'una democràcia inclusiva. "La UE va desplegar missions d'observació electoral a Moçambic en el passat i de nou ha respost positivament a la invitació de les autoritats de Moçambic", Va dir el cap dels observadors Judith Sargentini. "El nostre mandat és observar les eleccions sense interferir en el procés electoral i el respecte de les lleis i reglaments locals. Estic segur que aquesta MOE UE aportarà una important contribució a la millora de la integració i la transparència del procés electoral a Moçambic."

La missió d'observació electoral de la UE consistirà en un equip central de sis analistes electorals, 20 observadors a llarg termini que es distribuiran a totes les províncies de Moçambic, així com a observadors addicionals a curt termini que arribaran poc abans de la jornada electoral. La MOE seguirà de prop el procés electoral i fer la seva avaluació amb referència al dret intern de Moçambic, així com els compromisos regionals i internacionals.

Aquesta anàlisi tindrà en compte aspectes com el marc legal, l'exercici de l'administració electoral, les activitats de campanya política, el respecte de les llibertats fonamentals, la conducta dels mitjans de comunicació, el procés de votació i el recompte. L'atenció també es dedica a la fase de les reclamacions i recursos, i per al procés d'anunci dels resultats. La missió d'observació electoral de la UE es regeix per un codi de conducta que garanteixi la independència i la integritat de la missió.

Poc després de les eleccions, la missió emetrà una declaració preliminar dels seus resultats en una conferència de premsa a Maputo. Un informe final, incloent recomanacions, com a aportació per a futurs processos electorals, serà presentat en una etapa posterior.

Per obtenir més informació, consulteu la pàgina web MOE-UE.

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, política, món