UE per observar les eleccions a Moçambic

imatgesDesprés d'una invitació de les autoritats de Moçambic, la Unió Europea ha desplegat una Missió d'Observació Electoral (MOE) a Moçambic per observar les eleccions presidencials, legislatives i provincials programades per 15 2014 d'octubre. L'alta representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i el vicepresident de la Comissió, Catherine Ashton, va nomenar la diputada Judith Sargentini per liderar la MOE com a principal observador. Vindrà a Maputo el setembre de 22.

El desplegament d'una missió europea d’observació confirma el compromís de la Unió Europea amb l’enfortiment d’un sistema polític obert a Moçambic i la consolidació d’una democràcia inclusiva. "La UE va desplegar missions d'observació electoral a Moçambic en el passat i ha respost de nou positivament a la invitació de les autoritats de Moçambic", Va dir el cap d'observadors Judith Sargentini. "El nostre mandat és observar les eleccions sense interferir en el procés electoral i respectar les lleis i regulacions locals. Estic segur que aquesta MOE de la UE proporcionarà una contribució important per millorar la inclusió i la transparència del procés electoral a Moçambic."

La missió d'observació electoral de la UE estarà formada per un equip base de sis analistes electorals, els observadors de llarg termini de 20 que es desplegaran a totes les províncies de Moçambic, així com observadors addicionals a curt termini que arribaran poc abans del dia de les eleccions. La MOE seguirà de prop el procés electoral i farà la seva avaluació amb referència a la legislació interna de Moçambic, així com a compromisos regionals i internacionals.

Aquesta anàlisi tindrà en compte aspectes com el marc legal, l’exercici de l’administració electoral, les activitats de la campanya política, el respecte de les llibertats fonamentals, la conducta dels mitjans de comunicació, el procés de vot i el recompte. L'atenció també es dedicarà a la fase de queixes i reclamacions i al procés d'anunci dels resultats. La missió d'observació electoral de la UE respecta un codi de conducta que garanteix la independència i la integritat de la missió.

Poc després del dia de les eleccions, la missió emetrà una declaració preliminar de les seves conclusions en una conferència de premsa a Maputo. Es presentarà posteriorment un informe final, que inclogui recomanacions com a contribució per als futurs processos electorals.

Per obtenir més informació, consulteu la Pàgina web EU-EOM.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, política, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *