Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Els joves amb discapacitat intel·lectual tenen les seves històries a les Nacions Unides

COMPARTIR:

publicat

on

undp_thsnk-my042013Joves amb talent amb discapacitat intel·lectual i una creença apassionada en el seu dret a tenir veu en les decisions que afecten les seves vides explicaran les seves històries personals en un esdeveniment de gran projecció de les Nacions Unides (ONU).

Els quatre autodefensius adolescents -una nena i tres nens de Bulgària, República Txeca i Espanya- aniran a Ginebra el 26 de setembre per dirigir-se als membres de dos comitès vitals de l'ONU, el Comitè dels Drets de l'Infant (CRC) i el Comitè. sobre els drets de les persones amb discapacitat (CRPD).
Durant l'acte, els joves posaran en valor el seu treball –a través de paraules, pòsters, vídeo, art i música– en el marc del projecte Hear Our Voices, finançat per la Unió Europea, que té com a objectiu garantir que els nens siguin tractats com a experts en qüestions relacionades amb els seus. vides, i que es tinguin en compte les seves opinions
Junts, els dos comitès de les Nacions Unides treballen per garantir el dret dels nens amb discapacitat a gaudir d'unes vides en què les seves veus s'escoltin i es realitzi el seu potencial. Tanmateix, els nens i els qui treballen amb ells saben que els principis d'alt nivell no sempre es tradueixen en acció i veritable participació infantil sobre el terreny.
L'objectiu dels quatre nens, per tant, és animar els membres dels comitès de l'ONU a donar suport més activament a la implicació dels joves amb discapacitat intel·lectual en les decisions que afectin la seva vida i el seu futur. Ja sigui a l'escola, als serveis d'atenció a la infància o al nivell superior de desenvolupament de polítiques, els nens haurien de rebre informació accessible i s'hauria de donar suport per contribuir de manera significativa a les discussions.
Això és especialment important, ja que molts països estan en procés d'elaboració de plans d'acció per transformar l'atenció als nens i joves amb discapacitat intel·lectual, amb l'objectiu de treure'ls d'institucions que sovint han demostrat ser un caldo de cultiu per als abusos dels drets humans, serveis basats en la comunitat. No obstant això, pocs disposen d'estructures per a la inclusió significativa dels nens amb discapacitat intel·lectual en el procés d'elaboració de polítiques, alienant de manera efectiva els nens d'assumptes on la seva aportació és molt valuosa.
Els organitzadors de l'esdeveniment són Inclusion Europe, una ONG líder que treballa per a persones amb discapacitat intel·lectual a Europa, Eurochild, amb seu a Brussel·les, i Lumos, l'organització benèfica internacional de JK Rowling. Treballen amb socis dels països d'origen dels nens: Bulgària (Fundació Cedar), República Txeca (QUIP) i Espanya (Down Madrid).
Aquests organismes creuen que els nens amb discapacitats greus o necessitats complexes han de poder participar de manera significativa en les decisions que els afecten. El personal que treballa amb nens ha d'estar format en les habilitats necessàries per ajudar els nens a comprendre, i a ser escoltats i compresos, independentment del seu nivell de discapacitat. Demanaran als dos Comitès que exigiran explícitament que els informes estatals relacionats amb les nacions individuals incloguin proves sobre la participació de nens amb discapacitat intel·lectual, ja que en molts casos les disposicions per permetre la participació d'aquest grup de nens són pobres o inexistents.
  • Inclusion Europe és una associació de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a tot Europa. Creada l'any 1988, l'organització lluita per la igualtat de drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies en tots els àmbits de la vida. Inclusion Europe té una gran xarxa de membres a tot Europa, des de l'àmbit local fins a l'àmbit nacional. Contacte: Silvana Enculescu, responsable de comunicació – s.enculescu@inclusion-europe.org; Visita el nostre , segueix-nos a Twitter o en Facebook
  • Eurochild és una xarxa d'organitzacions i persones que treballen a Europa i arreu per promoure els drets i el benestar dels nens i els joves. La nostra visió és una societat on els nens i els joves creixen feliços, sans i segurs i respectats com a individus per dret propi. Eurochild compta amb més de 160 membres en 35 països d'Europa. El secretariat té la seu a Brussel·les. Visita l'Eurochild
  • Lumos és una organització internacional no governamental, creada per l'autora JK Rowling, que treballa per acabar amb la institucionalització dels nens a tot el món. Treballa per transformar els sistemes educatius, sanitaris i d'atenció social dels nens i les seves famílies i ajudar els nens a passar de les institucions a l'atenció familiar. Visiteu els Lumos , segueix Lumos Twitter o en Facebook

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències