Connecteu-vos amb nosaltres

Afganistan

UE anuncia més suport per al desenvolupament de l'Afganistan

COMPARTIR:

publicat

on

Afganistan-2El 10 d'octubre, la Comissió Europea va anunciar un nou finançament per al desenvolupament de 1.4 milions d'euros a l'Afganistan per al període 2014-2020. Els fons se centraran en sectors vitals per al creixement i l'estabilitat social, com el desenvolupament rural i l'agricultura, la salut i l'enfortiment de la democràcia al país.

La signatura del programa de desenvolupament (conegut com a Programa Indicatiu Plurianual), entre el comissari de desenvolupament Andris Piebalgs i el conseller econòmic nacional del president Ghani, Hazrat Omar Zakhilwal, va tenir lloc el 10 d'octubre a Washington, al marge de la reunió anual del món. Banc i el Fons Monetari Internacional.

Commissioner Piebalgs said: “This agreement is evidence of the EU’s continued long-term commitment to Afghanistan. Our support is based on lessons learnt through our cooperation with the country and draws on the priorities signalled out by the national authorities. In short, the money will go where it is most needed and could be most effective. We expect these funds to create the conditions necessary to improve Afghan citizens’ livelihoods, by creating jobs, further strengthening Afghanistan’s institutions, and better enabling the population to have their say."

Va afegir: "Dono la benvinguda a la formació del Govern d'Unitat Nacional, que és un pas important per assegurar el futur de tots els afganesos. La UE espera amb interès escoltar el govern exposar el seu programa de reformes a la Conferència de Londres el mes vinent. En línia amb altres donants, la UE destinarà el 20% del seu finançament per incentivar aquestes reformes."

El programa de finançament de l'Afganistan per al període 2014-2020 és el més gran de l'Instrument de Cooperació al Desenvolupament (DCI). Aquest nivell excepcional de suport pretén respondre als enormes reptes sobre el terreny: l'Afganistan continua sent un dels països més pobres del món. Al voltant del 80% de la població depèn de l'agricultura i dels mitjans de vida associats. L'atur estacional i crònic és habitual i augmenta.

The EU aims to support to the country during its ‘Transformation Decade’ – as the EU pledged to do at the Tokyo Conference on Afghanistan in 2012. The majority of EU funding will be channelled using the major trust funds, particularly the Afghanistan Reconstruction Trust Fund (ARTF) administered by the World Bank, and the Law and Order Trust Fund (LOTFA) administered by United Nations Development Programme.

La UE centrarà el seu suport a l'Afganistan durant els propers set anys en:

anunci
  1. El desenvolupament d'un sector econòmic i laboral vital: agricultura i desenvolupament rural (337 milions d’euros);

  2. un sector social amb una trajectòria d'assoliment de resultats i crític per al desenvolupament humà: health (274 milions d'euros);

  3. la prestació de seguretat física i jurídica als ciutadans mitjançant l'augment professionalització del cos policial i aplicació de l'estat de dret (319 milions d'euros);

  4. millorar la responsabilitat de l'estat davant els seus ciutadans mitjançant una major democratització, per exemple a través d'un control millorat pel parlament, els mitjans de comunicació i la societat civil (163 milions d'euros) i;

  5. S'utilitzaran 300 milions d'euros com a component d'incentius; s'ha de pagar en funció de l'assoliment de determinats resultats i avenços acordats, d'acord amb el Marc de Responsabilitat Mútua de Tòquio de 2012 (TMAF).

Exemples de com la UE està marcant la diferència a l'Afganistan

  1. Millora dels serveis de salut: el 65% de la població té accés a l'atenció primària de salut (en comparació amb el 9% el 2002) i ara es proporcionen serveis bàsics a més de cinc milions d'afganesos en deu províncies diferents.

  2. Protecció social i inclusió d'infants extremadament vulnerables: entre el 2006 i el 2008, més de 9,000 nens es van beneficiar d'educació no formal, formació professional, activitats recreatives, esports, educació sanitària i higiene. Els programes de protecció social van ajudar 1,500 nens a entrar a les escoles públiques.

  3. La gestió dels recursos hídrics s'ha millorat mitjançant el desenvolupament d'un marc legal i una formació especialitzada a les comunitats i autoritats; resultant en la protecció del 40% dels recursos hídrics afganesos.

  4. Comunitats rurals més sòlides: l'any 390 s'han creat 2011 assemblees de desenvolupament de districte, que permeten la representació de la comunitat a un nivell administratiu superior i una participació més àmplia de les comunitats en el disseny i la implementació dels programes de desenvolupament.

Fons

EU foreign ministers adopted a new strategy for Afghanistan in June focused on developing Afghanistan’s capacity to safeguard the progress made to date and laying the foundation for further progress.

El comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, va participar els dies 10 i 12 d'octubre a les reunions anuals del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional a Washington DC. reunió bilateral amb els principals socis de desenvolupament.

Al marge de la visita, el comissari va signar aquest programa de desenvolupament amb l'Afganistan, així com amb quatre països més (vegeu IP / 14 / 1121 ).

Què és un Programa Indicatiu Plurianual?

Els Programes Indicatius Plurianuals (PMI) representen un pas important en la programació de l'ajuda de la UE en el marc de l'Instrument de Cooperació al Desenvolupament (ICD). Els estats membres van acordar el 2013 l'import global de la cooperació al desenvolupament que es canalitzarà a Amèrica Llatina, Àsia, Àsia Central, Orient Mitjà i Sud-àfrica en el marc de l'ICD durant el proper període de finançament 2014-2020 (import total de 19.6 milions d'euros).

Paral·lelament, es van iniciar els preparatius d'un MIP per a cadascun d'aquests països, definint l'estratègia i les prioritats de l'ajuda de la UE. Aquests preparatius es fan en estreta cooperació amb els països socis en estreta consulta amb altres socis de desenvolupament (per exemple, donants, societat civil, sector privat, etc.) per garantir que els MIP donen suport a les prioritats nacionals on la UE té un valor afegit.

Més informació

Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs
Lloc web de la DG Desenvolupament i Cooperació – EuropeAid

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències