UE ataca ampli acord comercial amb la Comunitat de l'Àfrica Oriental

ÀfricaEn 16 d'octubre de negociadors de la UE i la Comunitat de l'Àfrica Oriental (CAO) van finalitzar un nou Acord d'Associació Econòmica (AAE) entre les dues regionss.

L'acord proporcionarà la seguretat jurídica per a les empreses i obrir una perspectiva a llarg termini per l'accés lliure i il·limitat al mercat de la UE per als productes procedents de Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzània i Uganda.

"La regió de la Comunitat de l'Àfrica Oriental es destaca pel seu dinamisme, i l'ambició de desenvolupar-se com una regió integrada. L'acord d'associació que acabem assolit és la millor manera en que podem donar suport a les aspiracions de la CAO, " va dir el comissari de Comerç, Karel De Gucht. "Hem arribat a la conclusió altres dues associacions orientades al desenvolupament amb les regions d'Àfrica aquest any. És una font de la meva satisfacció personal també per veure l'est d'Àfrica es beneficien de les oportunitats que Europa vol oferir. Espero que aquests AAE seran signats i implementats aviat ".

El nou AAE global estableix els nous i estables motius de les relacions comercials entre la UE i la CAO. països de la Comunitat de l'Àfrica Oriental ara serà capaç de concentrar-se en la millora del seu rendiment econòmic sense preocupar-se per la possible pèrdua d'accés lliure de quotes lliures d'impostos total al mercat europeu a causa del seu estat millorant. Tots els membres de la CAO, menys desenvolupats o més avançats, es beneficiaran del mateix esquema comercial predictible i uniforme.

Per complir amb les normes de l'Organització Mundial del Comerç, els països de la CAO es van comprometre a augmentar la proporció de les seves importacions lliures d'impostos de 80% en els propers anys 15. Com EAC aranzels a la importació d'unió duanera ja són baixos, l'absorció de l'EPA és un esforç factible. A més, quan els països de la CAO estaran llestos per atorgar concessions de més abast que els principals competidors de l'Europa, la UE serà capaç de reclamar aquestes mateixes millores. La UE i la CAO també han arribat a un resultat equilibrat en impostos a l'exportació.

Més enllà de l'eliminació dels drets de duana, l'acord cobreix temes importants, com la lliure circulació de mercaderies, cooperació en matèria de duanes i impostos, i els instruments de defensa comercial, que reflecteixen l'esforç de l'EAC per enfortir la seva unió duanera i la creació d'un intern efectiu mercat. Aquesta és la contribució més tangible de la UE per donar suport als objectius regionals de l'EAC.

L'acord, rubricat avui per tots els negociadors, ara va a ser presentat per a la seva aprovació d'acord amb el procediments interns de cada soci.

Fons

La Comunitat de l'Àfrica Oriental (CAO) es compon de Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzània i Uganda. Tots els membres de la CAO, amb l'excepció de Kenya, són els països menys avançats, segons la classificació de les Nacions Unides. Les perspectives de desenvolupament actuals indiquen però, poden tenir èxit en deixar aquest grup en un futur relativament proper.

El grup geogràfic i econòmic homogeni té un fort compromís amb la integració regional, amb un objectiu final de convertir-se en una federació. La EAC va establir un aranzel extern comú a 2005, eliminat els drets de duana en el comerç intraregional, va ratificar un protocol de mercat comú a partir del 2010 i més recentment van prendre mesures per a la consecució d'una unió monetària de llarg abast.

En 2007, la Comunitat de l'Àfrica Oriental va finalitzar un acord marc sobre l'eliminació d'aranzels, que es va convertir en una base per a l'acord d'associació econòmica, rubricat el 16 octubre.

En 2013, el comerç total entre la UE i la Comunitat de l'Àfrica Oriental va ascendir a 5.8 milions d '€. Les importacions de la UE des del EAC valen 2.2 milions d '€ i consisteixen principalment de cafè, flors de tall, te, tabac, peix i verdures. Les exportacions de la UE a l'EAC, principalment maquinària i aparells mecànics, equips i peces de vehicles, i productes farmacèutics, assoleixen els € 3.5bn.

Més informació
les relacions de la UE amb la Comunitat de l'Àfrica Oriental
Acords d'Associació Econòmica

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, EU, Comissió Europea, Els acords comercials, Sindicats, món