Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió avalua els progressos realitzats per Turquia en el diàleg sobre visats

COMPARTIR:

publicat

on

131216_bigAvui (20 d'octubre) la Comissió ha presentat el seu primer informe sobre el progrés de Turquia en el compliment dels requisits establerts al seu full de ruta per a la liberalització de visats.

"Aquest primer informe mostra que Turquia està fent esforços efectius per complir els criteris identificats en el seu full de ruta per a la liberalització de visats i agraeixo especialment els avenços aconseguits en els camps de la migració i la protecció internacional, així com en la seguretat dels documents. Encara cal treballar en àmbits com, entre d'altres, la gestió de fronteres i la cooperació policial i judicial. Estic convençut que Turquia mantindrà un ritme constant cap al compliment dels punts de referència avançant diverses reformes legislatives i administratives essencials". va dir la comissària d'Afers Interiors Cecilia Malmström.

L'informe de la Comissió avalua la situació de la legislació, les capacitats administratives i les pràctiques de Turquia en les àrees abordades pels punts de referència del full de ruta i fa un conjunt de recomanacions perquè el govern de Turquia compleixi aquests punts de referència.

Reconeix els avenços realitzats pel que fa als sistemes de passaport i registre civil turcs, la importància de les reformes adoptades recentment en l'àmbit de la migració i la protecció internacional, alguns avenços positius en la cooperació fronterera amb els estats membres i FRONTEX, així com les iniciatives encoratjadores adoptades. reformar la legislació antiterrorista.

Al mateix temps, segueixen sent necessaris més passos per complir plenament amb els requisits del full de ruta de visat. L'informe recomana entre d'altres que:

 1. Pel que fa a la seguretat dels documents, Turquia haurà de començar a emetre nous passaports que incloguin dades biomètriques, d'acord amb la UE patrimoni, i desenvolupar la cooperació amb els estats membres per detectar documents de viatge falsificats i fraudulents.

 2. Pel que fa a la gestió de la migració, Turquia haurà de garantir l'aplicació efectiva de la nova Llei d'estrangeria i protecció internacional, i haurà de completar la creació de la Direcció General de Gestió de les Migracions.

  anunci
 3. S'han de prendre mesures a Turquia per establir un sistema de gestió de fronteres més modern, eficaç i integrat, per enfortir el sistema de visats, així com per desenvolupar una cooperació fronterera més forta amb els Estats membres de la UE.

 4. La UE espera una implementació completa i efectiva de l'acord de readmissió UE-Turquia que ha entrat en vigor l'1 d'octubre de 2014 per a tots els estats membres. més eficaçment complert.

 5. Pel que fa a l'ordre públic i la seguretat, les autoritats turques han de signar, ratificar i començar a aplicar diversos convenis internacionals, adoptar una legislació nacional d'acord amb els estàndards europeus i internacionals i continuar la reforma del sistema de justícia de Turquia, a fi de salvaguardar la seva independència. i eficiència. Aquestes accions ajudaran a donar suport a les agències d'aplicació de la llei de Turquia en la lluita contra el crim organitzat i fomentaran la cooperació policial i judicial amb els seus homòlegs dels estats membres i amb les agències pertinents de la UE.

 6. En l'àmbit dels drets fonamentals, Turquia hauria de continuar revisant legislació antiterrorista i treballar per garantir que aquesta legislació s'apliqui d'acord amb les disposicions del CEDH i la jurisprudencia del Tribunal Europeu de Drets Humans.

 7. Turquia també ho haurà de fer adoptar i aplicar una estratègia i un pla d'acció integrals per millorar la situació de les persones amb herència gitana que viuen a Turquia, així com una legislació per prevenir la discriminació i facilitar la inclusió social.

Fons

La Comissió Europea va iniciar un diàleg de liberalització de visats amb Turquia el 16 de desembre de 2013, paral·lelament a la signatura de l'acord de readmissió UE-Turquia (IP / 13 / 1259).

En aquella ocasió es va lliurar a les autoritats turques un full de ruta de visat. S'estableix una llista completa d'àmbits, dividit en 5 capítols (anomenats "blocs") sobre els quals se li va demanar a Turquia que desenvolupés la legislació i les capacitats i pràctiques administratives, així com una cooperació adequada amb la UE.

Els requisits enumerats en el full de ruta tenen com a objectiu:

 1. Millorar la qualitat dels documents d'identitat i viatges de Turquia, així com la cooperació amb la UE per detectar documents falsos i impostors (bloc 1 del full de ruta);

 2. a millorar la qualitat de la política de migració, protecció internacional, fronteres i visats de Turquia, així com la seva cooperació fronterera amb la UE (bloc 2);

 3. a reforçar la capacitat de Turquia per prevenir i combatre el crim organitzat, i per cooperar amb la UE en qüestions policials i judicials (bloc 3) i;

 4. a la protecció dels drets fonamentals dels ciutadans, amb una atenció específica als drets i necessitats de les minories (bloc 4).

El full de ruta de visats també inclou una llista de requisits separats relacionats amb la necessitat que Turquia implementi de manera completa i eficaç l'acord de readmissió signat amb la UE (DECLARACIÓ / 14 / 285), així com les obligacions de readmissió assumides per Turquia a nivell bilateral amb els Estats membres de la UE.

El primer informe d'avui l'ha elaborat la Comissió a partir de la informació proporcionada per les autoritats turques, així com a través de visites de camp i missions tècniques, que van tenir lloc a Turquia entre març i juny de 2014 i van incloure experts de la Comissió, la delegació de la UE a Turquia. , Turquia, els estats membres de la UE i les agències pertinents de la UE (FRONTEX, EASO, EUROPOL).

El diàleg de liberalització de visats és un procés basat en mèrits. Turquia ha de complir tots els requisits establerts al full de ruta de visat i demostrar que no hi ha cap risc migratori i de seguretat important associat a l'aixecament de l'obligació de visat. Un cop finalitzat aquest procés amb èxit, la Comissió pot recomanar al Parlament Europeu i al Consell que s'aixequi l'obligació de visat per als ciutadans turcs.

Més informació

Primer reportar sobre Turquia
de Cecilia Malmström
Seguiu Comissionat Malmström en Twitter
DG Afers d'Interior
Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències