Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

Els eurodiputats prolonguen l'accés lliure d'impostos d'Ucraïna al mercat de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

img_12437_1Dijous (2015 d'octubre), el Parlament Europeu va recolzar els plans per allargar l'accés en gran part lliure d'impostos al mercat de la UE per a les exportacions d'Ucraïna fins a finals de 23.

Els eurodiputats van votar per 497 vots a favor, 78 en contra i 56 abstencions, a favor de la proposta original de la Comissió i allargar la mesura sense modificar-la.
"Atesa la situació actual, l'aprovació oportuna per allargar el reglament que concedeix mesures comercials autònomes per a Ucraïna demostra que la UE pot actuar de manera ràpida i decidida. Això també és una prova de la nostra voluntat política i de la nostra obligació moral”, va dir el relator Gabrielius Landsbergis (PPE, LT). Va afegir que donaria als productors i empreses ucraïneses l'oportunitat de preparar-se per a la implementació completa de la Zona de Lliure Comerç Profunda i Integral a partir de principis de 2016.Fons

La mesura comercial unilateral es va introduir per primera vegada a l'abril d'aquest any, per proporcionar un alleujament immediat a l'economia d'Ucraïna, després que Rússia imposara restriccions a l'accés al seu mercat després de l'evolució política a Ucraïna a la primavera. Les mesures estaven previstes per primera vegada que expiressin al cap de sis mesos i es substituirien per una obertura mútua de mercats d'acord amb un acord d'associació UE-Ucraïna ratificat pels parlaments de la UE i Ucraïna al setembre.

Tanmateix, en converses amb Ucraïna i Rússia el 12 de setembre, la UE va acordar retardar l'establiment d'una zona comercial lliure UE-Ucraïna fins al 31 de desembre de 2015, com a "part d'un procés de pau integral a Ucraïna".

Contingut i impacte de la mesura
Les preferències comercials unilaterals eliminen el 94.7% dels aranzels de la UE aplicats a les importacions de béns industrials d'Ucraïna. També eliminen els aranzels de la UE sobre més del 80% de les exportacions de productes agrícoles d'Ucraïna. No obstant això, la UE restringeix quantitats lliures d'impostos de productes "sensibles", com ara cereals, carn de porc, vedella, aus de corral i aliments processats per no perjudicar els interessos dels productors de la UE. Ucraïna també està obligada a complir les normes de salut de la UE i respectar els drets humans, les llibertats fonamentals i l'estat de dret.

Les estadístiques proporcionades per Ucraïna mostren que les exportacions d'Ucraïna a la UE durant el primer semestre de 2014 han augmentat un 25% (per un valor de 587 milions de dòlars EUA), compensant així la reducció de les exportacions d'Ucraïna a Rússia (-24.5%).

Més informació

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències