Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

Pobresa: La Comissió adopta un programa de Lituània per passar 77 milions d '€ del Fons Europeu d'Ajuda als més necessitats

COMPARTIR:

publicat

on

VílniusUzgavenes CarnavalLa Comissió Europea ha aprovat avui el Programa Operatiu de Lituània per utilitzar el nou Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD). Lituània rebrà 77 milions d'euros en preus actuals durant el període 2014-2020 per donar suport a la prestació d'ajuda alimentària i articles bàsics d'higiene als qui més ho necessiten al país. Aquesta suma es complementarà amb 13 milions d'euros procedents de recursos nacionals.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Dono la benvinguda a l'adopció d'aquest programa operatiu per a Lituània, que donarà suport a unes 300,000 persones que tenen dificultats per menjar cada dia. Crec sincerament que el Fons d'Ajuda Europea als Més Desfavorits pot marcar la diferència per als ciutadans més vulnerables d'Europa i constitueix una contribució significativa a la nostra lluita contra la pobresa".

El FEAD proporcionarà paquets d'aliments per a 300,000 persones a Lituània, continuant així l'ajuda rebuda a través de l'anterior UE. Programa de distribució d'aliments per a les persones més necessitades des del 2006. A partir del 2016, els paquets d'higiene bàsica complementaran el suport alimentari. A més, les organitzacions associades oferiran mesures d'acompanyament per afavorir la integració social de les persones més desfavorides.

La Comissió Europea també ha aprovat avui el Programa Operatiu FEAD per a Letònia (vegeu IP / 14 / 1234).

Fons

Llançada al gener de 2014, el Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) és un símbol potent de la solidaritat europea. El seu objectiu principal és trencar el cercle viciós de la pobresa i les privacions, proporcionant assistència no financera a alguns dels ciutadans més vulnerables de la UE. El FEAD té un valor de 3.8 milions d'euros en termes reals durant el període 2014-2020.

El Fons contribuirà a reforçar la cohesió social mitjançant la mitigació de les pitjors formes de pobresa. També contribuirà a satisfer la Objectiu Europa 2020 de reduir el nombre de persones en o en risc de pobresa i exclusió social almenys 20 milions per 2020.

anunci

El FEAD donarà suport a les accions dels 28 estats membres per oferir una àmplia gamma d'assistència no financera a les persones més desfavorides, ja siguin individus, famílies, llars o grups d'aquestes persones. Aquesta assistència pot incloure aliments, roba i altres béns essencials per a ús personal, com ara sabates, sabó i xampú. També es pot utilitzar per a accions que fomenten la integració social.

Cada Estat membre definirà el grup objectiu de "persones més desfavorides" en el seu programa operatiu nacional. Aleshores, els Estats membres poden triar quin tipus d'assistència volen oferir i els mètodes de lliurament, segons la situació particular del país i les seves preferències.

La UE Programa de distribució d'aliments a les persones més necessitades (MDP) era de 1987 una important font de provisions per a les organitzacions que treballen en contacte directe amb les persones menys afortunades proporcionant-los aliments. Va ser creat per fer un bon ús dels excedents agrícoles a continuació. Amb l'esgotament previst de les existències d'intervenció i el seu alt caràcter impredictible durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la política agrícola comuna, el MDP es va suspendre a finals de 2013, sent des de llavors reemplaçada per la FEAD.

Més informació

Preguntes més freqüents sobre FEAD: MEMO / 14 / 170
Reglament FEAD (UE 223 / 2014)
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriu-te al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Pobresa: la Comissió adopta un programa letó per gastar 41 milions d'euros del Fons d'ajuda europea als més desfavorits

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències