Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

La integració dels punts forts de Taiwan en acció climàtic global

COMPARTIR:

publicat

on

Àsia-2Pel ministre Kuo-Yen Wei, Administració de Protecció del Medi Ambient, Yuan executiu, República de la Xina (Taiwan)

Els científics ens informen que el desenvolupament industrial modern ha fet que les concentracions de diòxid de carboni a tot el món superin la capacitat de càrrega dels ecosistemes naturals. Això, però, ens ha permès presenciar el que Adam Smith va exposar en el seu Teoria dels sentiments morals, que és que els humans tenen una tendència natural a ser simpàtics i, de fet, es preocupen per la sostenibilitat del món natural.

El 23 de setembre de 2014, amb la crisi de les negociacions climàtiques de Copenhaguen de 2009 i el 20th aniversari de la Declaració de Rio darrere d'ells, els líders mundials es van reunir a la Cimera del Clima de les Nacions Unides a Nova York amb l'esperança de sortir de l'estancament de les negociacions climàtiques i obligar a totes les parts a ser més agressives en les seves accions. Les negociacions internacionals sobre el canvi climàtic ara han entrat en una etapa crítica abans de la signatura d'un nou acord global a la Conferència sobre el Clima de París el desembre de 2015.

Respondre al canvi climàtic és una tasca llarga i descoratjadora plena de reptes i oportunitats. A la República de la Xina (Taiwan), a causa de les polítiques ambicioses del govern per promoure la conservació de l'energia i la reducció de carboni, les emissions de diòxid de carboni dels combustibles fòssils van registrar un creixement negatiu el 2008, per primera vegada des del 1990, i s'han estabilitzat més o menys en els últims anys. anys.

Tot i que les emissions el 2013 van ascendir a 250.3 milions de tones, un lleuger augment del 0.67% respecte al 2012, continuen sent inferiors al màxim històric del 2007. De la mateixa manera, la intensitat d'emissions de Taiwan continua disminuint, baixant dels 0.0197 kg de CO2/dòlar a 0.0163 kg de CO2/dòlar el 2013. Això subratlla l'efecte positiu que les polítiques governamentals i l'educació estan tenint en la desvinculació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del creixement econòmic.

El canvi climàtic és un dels focus polítics i econòmics més importants d'aquest segle, un tema central que afecta la política, el comerç i la societat internacionals. El seu impacte és ampli i complex, i sustenta totes les consideracions socials, econòmiques i ambientals relacionades amb el desenvolupament sostenible. No obstant això, atès que el canvi climàtic té una incidència tan directa en el desenvolupament nacional, la competitivitat i l'equitat intergeneracional de tots els països del món, les accions de mitigació que s'estan duent a terme estan molt per sota del que cal. Pel que fa a Taiwan, no es pot escapar que tots estem al mateix vaixell i, per tant, hauríem d'ajudar-nos els uns als altres. Taiwan depèn molt de l'energia i té una capacitat ambiental limitada, per la qual cosa és imprescindible que rebem orientació sobre la millor manera de complir el nostre compromís de reduir les emissions de carboni.

A través de la reestructuració del govern, Taiwan està configurant actualment el seu Ministeri de Medi Ambient i Recursos Naturals per centrar millor els seus esforços en la prevenció de la contaminació, l'ajust del canvi climàtic, la gestió de la conca fluvial, la prevenció de desastres i la conservació de la natura, inaugurant una nova era per a la protecció del medi ambient. L'objectiu és restablir els valors de sostenibilitat ambiental, conservar l'energia, reduir les emissions de carboni i la contaminació ambiental i crear un entorn de baix risc caracteritzat per una producció neta, uns estàndards de vida còmodes i ecosistemes verges. Per exemple, aplicant el concepte de "mineria urbana", els residus es transformen en un recurs. A més de promoure el reciclatge i la reutilització, si Taiwan pot aprofitar l'oportunitat per desenvolupar una economia verda, així com integrar la política i la legislació del govern, la participació del sector públic i privat, les forces del mercat i la innovació tecnològica, pot reduir les seves emissions de carboni, fer la transició. a una economia baixa en carboni i assolir els seus objectius de protecció del medi ambient.

anunci

Després que el president Ma Ying-jeou anunciés aquest any que la central nuclear de Lungmen de Taiwan es posaria en perill després de les inspeccions de seguretat, va prometre celebrar la Quarta Conferència Nacional d'Energia. Això permetrà intercanviar de manera racional diferents punts de vista sobre un projecte per al futur desenvolupament energètic. Quan parlem de l'oferta i la demanda d'energia, hem de fer que el públic entengui clarament que el potencial real per reduir les emissions rau en les nostres futures opcions energètiques. Totes les parts interessades han de compartir la responsabilitat de la reducció de carboni i treballar junts en els compromisos que exigeix ​​un pla a llarg termini. Les experiències del Regne Unit, Alemanya i la UE ens diuen que els qui tenen el poder han de prendre compromisos audaços i tenir el coratge de seguir-los endavant. Igualment, també hi ha un preu a pagar si la societat civil vol fer la seva part per fer del món un lloc millor. Quan ens enfrontem al canvi climàtic, hauríem de tenir clar que no són els ideals que tenim l'important, sinó el que estem disposats a aconseguir junts.

Des de fa molt de temps, Taiwan ha intentat complir amb el seu paper de membre responsable de la vila global en silenci però amb diligència mitjançant la signatura d'acords bilaterals i la participació en la cooperació multilateral. Hem fet tot el possible per prendre mesures pràctiques que reflecteixin les iniciatives i els esforços de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC). Lamentablement, el nostre país segueix exclòs de la CMNUCC encara avui, malgrat el nostre desig d'implicar-nos de manera significativa en les seves reunions i activitats. La nostra participació ens permetria rebre el suport i l'assistència molt necessaris de la comunitat internacional. També ens permetria aportar la nostra part compartint la nostra experiència en protecció del medi ambient amb la comunitat internacional i altres països que ho necessiten, integrant així els punts forts de Taiwan en l'acció climàtica global.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències