Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Parlament Europeu a favor de la UE-Moldàvia acord d'associació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Poroshenko-penEl Parlament Europeu va donar el seu consentiment a l'Acord d'Associació UE-Moldàvia, que inclou un Acord de lliure comerç profund i ampli (DCFTA), el dijous a Brussel·les. L'acord serà la columna vertebral de la consolidació de l'associació política i la integració econòmica entre la UE i Moldàvia i proporcionarà accés mutu a lliure mercat.

Els eurodiputats van donar suport l'acord per vots per 535 94, 44 amb abstencions.

En una resolució que l'acompanya, els eurodiputats van destacar que la signatura en 27 de juny i la ratificació de l'acord d'associació "no constitueix un objectiu final" en les relacions UE-Moldàvia.

anunci

"La ratificació de l'Acord d'Associació UE-Moldàvia és un clar reconeixement de l'èxit del procés de reforma política i econòmica de Moldàvia, que estableix les seves perspectives europees i dóna testimoni de la seva determinació, finalment, per unir-se a la UE", va dir Relator Petras Auštrevičius (ALDE, LT). "És el moment de felicitar la gent de Moldàvia en aquest fita històrica, especialment en el context de les properes eleccions parlamentàries al novembre de 30, que serà crucial per al país", ha afegit.

Els diputats també han posat èmfasi en la necessitat d'aplicar l'acord en la seva totalitat i va demanar una campanya d'informació completa sobre els seus beneficis per als ciutadans moldaus.

Transnistria

anunci

L'acord cobreix "tot el territori reconegut internacionalment de la República de Moldàvia" i Transnistria, com a part integrant d'aquest, ha de quedar cobert pels efectes de l'acord, destaquen els eurodiputats. També diuen que la UE ha de jugar un paper més important en el treball per aconseguir un acord eficaç de la qüestió transnistria entre Chisinau i Tiraspol.

factor rus

Els eurodiputats subratllen que el paper que juga Rússia en la crisi a Ucraïna ha canviat l'ordre geopolític i ha afectat també les relacions entre la UE i Moldàvia. Exigeixen a Rússia que respecti plenament la integritat territorial de Moldàvia i l'elecció europea. També lamenten l'ús continuat de Rússia de prohibicions d'importació comercial sobre productes procedents de Moldàvia com un mitjà per desestabilitzar la regió i donar suport a iniciatives per contrarestar l'embargament de Rússia als productes moldavos.

Propers passos

Per entrar en vigor, l'acord també ha de ser ratificat pels parlaments nacionals dels estats membres de la UE. Les parts de l'acord, incloent el profund i Acord General de Lliure Comerç, s'han aplicat de forma provisional des de setembre 1 2014. Moldàvia va ratificar l'acord sobre 2 juliol. El Parlament Europeu enviarà una delegació forta 7-MEP, encapçalada per Igor Soltes (Verds / ALE, SI), per observar les eleccions parlamentàries de novembre 30 a Moldàvia.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències