Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El comerç mundial cada vegada obstruït, l'informe anual de la UE diu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Construcció i mapa d'EuropaLa tendència a imposar mesures de restricció del comerç continua sent forta entre els socis comercials de la UE, la qual cosa alimenta la incertesa contínua en l'economia mundial. Aquestes són les principals conclusions de l'informe anual sobre proteccionisme de la Comissió Europea publicat avui (17 de novembre).

"Lamento veure que molts països encara consideren el proteccionisme una eina política vàlida. Això va clarament en contra del compromís del G20 d'abstenir-se d'imposar restriccions comercials i eliminar les existents. El proteccionisme danya les cadenes de valor mundials; l'obertura comercial és el que necessitem si ho som per mantenir la recuperació, sobretot en temps d’inestabilitat política i econòmica mundial ”, va dir la comissària de comerç, Cecilia Malmström. "Tal com ha reconegut la Cimera de Brisbane, els membres del G20 necessiten ara demostrar realment el seu compromís col·lectiu amb l'obertura al comerç".

En els mesos 13 es refereix l'informe, els membres G20 i altres socis comercials clau de la UE van adoptar un total de noves mesures comercials hostil 170. Els països que han adoptat les més aquestes mesures van ser Rússia, Xina, Índia i Indonèsia. Alhora, només 12 barreres comercials preexistents s'han eliminat. Això vol dir que centenars de mesures proteccionistes adoptades des de l'inici de la crisi econòmica segueixen obstaculitzant el comerç mundial, tot i el compromís G20.

El nombre de mesures aplicades a la frontera i que obstaculitzen ràpidament el comerç –ja elevat l'any passat– van continuar augmentant, i Rússia va aplicar el nombre més alt de mesures individuals que afectaven les importacions. També ha augmentat el nombre de noves restriccions a les exportacions, una tendència especialment preocupant. Tots els països depenen dels recursos naturals dels altres i aquestes pràctiques poden tenir conseqüències perjudicials per als mercats mundials de productes bàsics i les cadenes de valor.

anunci

Els països també van recórrer amb més freqüència als tributs interns discriminatoris, normes tècniques o requisits de localització per protegir els seus mercats de la competència estrangera. Xina va introduir el major nombre d'aquest tipus de mesures.

Els inversors i els proveïdors de serveis també continuen sent afectats per les limitacions en l'accés als mercats estrangers. Finalment, la tendència a restringir la participació de les empreses estrangeres en les licitacions públiques segueix sent fort, en particular en els Estats Units.

Sobre l'Informe

anunci

L’onze informe sobre mesures potencialment restrictives del comerç se centra en el període comprès entre l’11 de juny de 1 i el 2013 de juny de 30 i abasta 2014 dels principals socis comercials de la UE: Algèria, Argentina, Austràlia, Bielorússia, Brasil, Canadà, Xina, Equador, Egipte, Índia, Indonèsia, Japó, Kazakhstan, Malàisia, Mèxic, Nigèria, Pakistan, Paraguai, Filipines, Rússia, Aràbia Saudita, Sud-àfrica, Corea del Sud, Suïssa, Taiwan, Tailàndia, Tunísia, Turquia, Ucraïna, EUA i Vietnam.

La Comissió Europea publica l'informe anual per fer un balanç del compliment del compromís anti-proteccionista realitzats pels països G20 al novembre 2008. La UE està fermament compromesa amb la promesa feta en aquest moment. L'informe complementa els resultats dels informes de seguiment 2013 2014-emesos conjuntament per l'OMC, la UNCTAD i l'OCDE.

La Cimera G20 celebrada el 15 i 16 2014 novembre a Brisbane va reafirmar que la lluita contra el proteccionisme era un compromís central de la G20.

Més informació

Onzè informe sobre mesures potencialment restrictives del comerç
Més informació sobre política de la UE per obrir mercats
Comissionat Cecilia Malmström, en Twitter

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències