Europa i Àfrica els esforços de recerca per fer front a doble SIDA, Ebola i altres malalties infeccioses

Ebola_virus_virionEl UE i Àfrica són avui (2 desembre) duplicar els esforços d'investigació per desenvolupar nous i millors medicaments per a les malalties relacionades amb la pobresa que afecten l'Àfrica subsahariana com la SIDA, la tuberculosi, la malària, paràsits intestinals i Ébola.

Basant-se en l'èxit del primer programa, el programa Programa d'Assaigs Clínics segon Països europeus i en desenvolupament (EDCTP2) treballarà amb un pressupost de 2 milions de € en els propers deu anys per lluitar contra les malalties infeccioses en els països en desenvolupament. Per això, la UE contribuirà 683 milions de € d'Horitzó 2020, programa d'investigació i innovació de la UE, i al voltant de € 1.5bn vindrà dels països europeus. EDCTP2 anuncia una nova era de cooperació entre Europa i Àfrica en la investigació mèdica amb els països d'ambdós continents que treballen com a socis iguals.

Investigació, Ciència i Innovació Comissionat Carles Moedas va dir: "Les malalties infeccioses com la sida, l'Ebola o el paludisme són una important amenaça mundial, però va colpejar les comunitats pobres més difícil. L'últim brot de Ébola ens recorda que es necessita més investigació per trobar nous medicaments i vacunes que ajudaran a salvar milions de vides. Avui dia, Europa i Àfrica estan intensificant els seus esforços per lluitar contra la propagació de malalties infeccioses junts. Amb la inversió de 700 milions d'euros de l'Horitzó 2020, la UE impulsarà els esforços d'investigació per prevenir noves epidèmies en el futur ".

El professor John Gyapong, membre de la junta de l'Associació EDCTP, va dir: "El naixement de EDCTP2 és molt oportú. Les malalties infeccioses desateses i la recerca sobre ciències de la implementació ara estan cobertes. Això representa una gran oportunitat per als països africans de millorar els seus sistemes d'atenció mèdica a través de la bona ciència. Les perspectives són realment molt brillants ".

L'Associació EDCTP ara inclou països 13 europeus (Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Portugal, Espanya i el Regne Unit) i els països 11 africans (Camerun, la República de l' Congo, Gàmbia, Ghana, Moçambic, Níger, Senegal, Sud-àfrica, Tanzània, Uganda i Zàmbia). Mali, Burkina Faso, Suècia i Suïssa estan a punt d'unir-se també.

Les principals característiques del programa EDCTP2 són:

  • Augment del pressupost: des 1 milions de € en EDCTP1 a 2 milions d '€ en EDCTP2. La UE ha augmentat la seva contribució € 200 683 milions de €.
  • Possibilitats de: EDCTP2 no només cobreix el VIH / SIDA, la malària i la tuberculosi, sinó també les epidèmies emergents d'especial interès per a l'Àfrica, com l'Ébola, així com algunes malalties infeccioses i parasitàries desateses. Ara es pot donar suport a totes les fases de desenvolupament clínic i les proves, de la fase I a la fase IV. Això dóna la possibilitat de finançar un nou tractament des del moment en què abandona la taula de laboratori fins a la seva completa aprovació regulatòria i la vigilància posterior.
  • s'incrementaran les inversions d'altres proveïdors de fons privats i públics: major compromís dels donants externs. 70 milions de € es van plantejar des del sector privat en EDCTP1, però l'objectiu de EDCTP2 és arribar € 500m. La UE ja ha signat un memoràndum d'entesa amb la Fundació Bill i Melinda Gates, i està a punt de signar un acord similar amb la Fundació Calouste Gulbenkian.

Fons

Les malalties infeccioses i parasitàries, com el VIH / SIDA, la tuberculosi, la malària, paràsits intestinals i Ébola estan molt esteses a l'Àfrica subsahariana on afecten en particular a la població pobra, empobrida i desnodrits. Gairebé mil milions de persones, moltes de les quals són nens, pateixen d'aquestes malalties i cada any que causen milions de morts. VIH / SIDA només mata més de 1.5 milions de persones cada any, mentre que la malària i la tuberculosi junts maten unes 2.1 milions de persones. En 2013, 6 s'estima que milions de persones vivien amb el VIH a l'Àfrica del Sud, el que va representar 17% de les persones infectades a tot el món.

El problema no pot ser resolt pel mercat per si sol - empreses sovint no estan disposats a assumir el risc i invertir en el desenvolupament i producció de medicaments més necessiten els pobres però amb rendiments incerts en els costos d'investigació i desenvolupament.

El programa EDCTP corregeix aquest error del mercat i és necessària per a desenvolupar i provar nous medicaments en la població que en última instància va a utilitzar-los. A la fi de 2012, EDCTP ha finançat projectes que involucren 246 259 investigadors d'institucions en els països africans i europeus 30 16 subsahariana.

Més informació

EDCTP
2020 Horizon
Unió Europea per impulsar la recerca Ébola amb 24.4 milions d '€
Llançament del programa Ébola + 280 milions de € per les iniciatives sobre medicaments innovadors

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Malalties, Ebola, Comissió Europea, salut, L'assistència humanitària, finançament humanitària, Ajuda a l'estranger, política, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *