Connecteu-vos amb nosaltres

Afganistan

La secretària d'Estat nord-americà, John Kerry en la conferència de Londres sobre l'Afganistan

COMPARTIR:

publicat

on

244 Bretanya AfganistanCasa Lancaster
Londres, Regne Unit

SECRETARI DE KERRY:  “Moltes gràcies, a tots, per ser aquí. I gràcies pel privilegi de formar part d'aquesta important conferència. I vull donar les gràcies al primer ministre Cameron per acollir i, a tu, al president Ghani, per coorganitzar aquest esforç. Ens vam veure a Brussel·les. Heu estat en una gira vertiginosa, i diré a tothom aquí que allà on va el cap de l'executiu Abdullah estan impressionant la gent. I us diré que aquesta és una persona que no se sorprèn. 

“Vaig tenir el privilegi de passar unes quantes hores a Kabul durant el període postelectoral, abans de la creació del govern d'unitat. I durant aquest temps, vaig veure dos homes, tots dos convençuts, i van prendre mesures per demostrar-ho, que l'Afganistan era molt més important que ells personalment. I avui estem aquí en un tipus de reunió molt diferent a la que podria haver tingut lloc perquè tots dos estaven disposats a mostrar un lideratge enorme, una capacitat d'estat i estaven disposats a posar els seus propis interessos polítics, tal com es manifesta a través de molts dels seus partidaris, darrere del interessos de la unitat i del país. I us diré, crec que això augura molt bé per al futur. Per això crec que podem venir a aquesta conferència amb molta confiança.

"A la conferència de Tòquio de fa dos anys, tots vam acordar que ens reuniríem aquest any aquí a Londres i fer balanç. I estem fent balanç en un lloc molt diferent del que hauríem estat si no fos per les seves eleccions. Des de l'època de Tòquio, òbviament, l'Afganistan ha fet un avenç enorme. És només una transformació que s'està produint, i cal anar-hi per veure-la i sentir-la, malgrat les dificultats de seguretat, les dificultats d'una força insurgent que encara opta per matar persones a l'atzar en lloc d'oferir una plataforma per al progrés i el futur. . Així, les forces afganeses han assumit ara la responsabilitat de la seguretat a tot el país, amb els Estats Units i els nostres aliats internacionals canviant a un paper de suport.

"Políticament, els afganesos van aconseguir alguna cosa increïble. Van aconseguir el primer traspàs democràtic de poder d'un líder electe a un altre en tota la seva història. I han continuat treballant per millorar la governança. S'han compromès no només a mantenir, sinó a construir a partir dels avenços que s'han fet en l'última dècada, incloent-hi els avenços continuats pel que fa als drets de les dones i les nenes. Vaig estar-hi l'any passat i em vaig reunir amb deu dones emprenedores, que estaven entre les dones més notables que he conegut mai, cadascuna de les quals estava assumint riscos extraordinaris per ser líders, però estaven marcant una diferència notable. Les seves veus i els seus vots van donar als afganesos la claredat que no toleraran cap retrocés, i nosaltres tampoc ho hauríem de fer. Aquest és un país els líders i la gent del qual estan sàviament centrats en el futur.

"A Tòquio, l'Afganistan i els seus socis es van comprometre a avançar basant-se en la responsabilitat i la sostenibilitat mútues. Aquest marc segueix sent la pedra de toc per avaluar el progrés. El president Ghani i el conseller delegat Abdullah han presentat una agenda de reformes que es compromet amb aquests principis, i ja han començat a donar suport a aquestes paraules amb accions. Durant el seu poc temps al càrrec, han pres mesures per combatre el blanqueig de capitals i la corrupció, millorar la situació fiscal del país i fomentar millors relacions amb els seus veïns, inclòs, sobretot, potser el més important, el Pakistan.

"Una àrea específica on el compromís del nou govern afganès ha tingut un impacte significatiu és l'expansió de la connectivitat econòmica a la regió. Celebro l'acord d'ahir entre Tadjikistan, Kirguizistan, Afganistan i Pakistan sobre el projecte de transmissió d'electricitat CASA-1000. Avançar aquest projecte fins a la finalització faria realitat la idea d'un mercat energètic regional que connecti el sud i l'Àsia central. Aquest projecte és important perquè el futur econòmic de l'Afganistan depèn de la millora de la connectivitat amb els mercats regionals i internacionals. I per facilitar aquest objectiu més ampli, em complau informar que els Estats Units i l'Afganistan han acordat millorar els vincles del sector privat entre els nostres països mitjançant l'emissió de visats que seran vàlids més temps i permetran múltiples entrades per a viatgers de negocis, estudiants i intercanvis elegibles. visitants, i turistes.

anunci

"Els Estats Units han complert els compromisos que vam prendre a Tòquio per donar suport al desenvolupament de l'Afganistan, i estem convençuts que aquest compromís extraordinari de suport dels EUA serveix als nostres interessos de seguretat nacional a llarg termini a l'Afganistan, a la regió, així com ajuda l'Afganistan a aixecar-se pels seus propis peus. I estem compromesos a garantir que l'Afganistan no es pugui utilitzar mai més com a refugi segur des del qual els terroristes puguin amenaçar la comunitat internacional. Sabem que la manera més eficaç d'avançar en aquest objectiu és donar suport a la unitat política i la seguretat de l'Afganistan. Entre el 2012 i el 2015, haurem proporcionat més de 8 milions d'assistència civil, i l'Administració continuarà sol·licitant al Congrés nivells extraordinaris d'assistència fins al 2017 i nivells que aniran disminuint gradualment més enllà d'aquesta data, d'acord amb els termes de l'Acord d'Associació Estratègica signat. pels nostres dos governs el 2012. I seguirem, clarament, invertint en el creixement i el desenvolupament de l'Afganistan.

"De cara al futur, ens relacionarem de manera regular i constructiva amb els líders afganesos tant al govern com a la societat civil per ajudar-nos on i quan puguem. I estem segurs que les polítiques descrites avui pel president Ghani i el conseller delegat Abdullah donaran lloc a un Afganistan més estable i pròsper. Per tant, aquest és realment un moment extraordinari de transició. És un moment de transformació, i les possibilitats són enormes. És difícil pensar que aquells que volen tornar enrere tinguin la capacitat d'interrompre el progrés de la manera que ho fan, però el que tinc clar és que la majoria de la població de l'Afganistan en grans proporcions -el 85, el 90 per cent- està donant suport a això. president i donant suport a la direcció actual de l'Afganistan. Tot i que reconeixem aquest progrés, també hem de ser realistes i ser conscients que hi ha aquestes amenaces. I hem de reconèixer la urgència, per tant, de continuar donant suport al poble afganès, que és el que ens porta aquí a Londres per a aquesta conferència.

“Amics meus, tenim un govern a Kabul que mereix la nostra confiança i el nostre suport. I mai abans no havia estat més clara la perspectiva d'un Afganistan més totalment independent i sostenible del que ho és en aquest moment mentre ens reunim aquí a Londres. El poble afganès hauria d'estar molt orgullós d'aquest progrés. I a mesura que continuen avançant, poden confiar en el suport de la comunitat internacional. Els molts països representats avui aquí han estat i han de continuar sent generosos en el nostre compromís financer. Tots hem d'ajudar el poble afganès a construir el futur que es mereix mitjançant una assistència sostinguda, però també amb la determinació de respondre a les reformes afganeses amb inversió privada, un millor accés al mercat i un compromís econòmic més profund. Un Afganistan estable i pacífic que estigui en pau amb els seus veïns és en l'interès de tots nosaltres, i tots esperem i esperem que les autoritats de Kabul compleixin les seves promeses.

"Una cosa que he après d'aquesta regió és que és una regió d'una increïble coratge i determinació. No tinc cap dubte que l'orgull del poble de l'Afganistan, el poble del Pakistan, el poble de l'Índia podria tenir un futur molt diferent davant d'ells. Aquesta pot ser la central d'una regió econòmica, i amb la nostra ajuda, amb la nostra capacitat d'ajudar aquest govern a complir les promeses que ha fet, podem, crec, escriure un futur molt diferent per a tots nosaltres a llarg termini. Hem de ser fidels als nostres compromisos com a part d'aquest negoci, i estic segur que tothom aquí ho farà, i junts escriurem una història molt diferent per al sud d'Àsia Central. Gràcies."

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències