Connecteu-vos amb nosaltres

Països en via de desenvolupament

la fixació dels governs de la UE amb el sector privat podria comprometre compromís amb les persones en situació de pobresa

COMPARTIR:

publicat

on

grup-d-estalvi-de-dones-mali-ous-20319_1Opinió d'Oxfam

Avui (12 de desembre) els ministres de desenvolupament de la UE han acordat potenciar el paper del sector privat en la cooperació al desenvolupament. Les principals ONG internacionals ActionAid, Eurodad i Oxfam reconeixen el paper important que poden tenir les empreses en la reducció de la pobresa, però argumenten que situar el sector privat al centre de la política de desenvolupament de la UE demostra que els ministres no han reconegut les seves limitacions.  

Les ONG estan reaccionant a les conclusions del Consell de la UE sobre Un paper més fort del sector privat en la cooperació al desenvolupament: una perspectiva orientada a l'acció publicat avui (12 de desembre). Els governs de la UE, bàsicament, estan donant llum verda per augmentar pràctiques com l'ús de diners públics per "aprofitar" el finançament privat.  

Hilary Jeune, assessora de polítiques de la UE d'Oxfam, va dir: "El sector privat té un paper important per ajudar a treure la gent de la pobresa, però ens preocupa que els governs de la UE només vegin el costat bo d'un possible compromís. Els ministres de desenvolupament semblen encantats per les perspectives dels fluxos de finançament privat i no han pogut oferir garanties que garanteixin que les empreses compleixin les regles i que la seva inversió beneficiarà els més pobres de la societat".

Laura Sullivan, responsable de polítiques i campanyes europees d'ActionAid. va dir: "Europa ha d'invertir més en els petits agricultors i les petites i mitjanes empreses que generen el tipus de llocs de treball necessaris per sortir de la pobresa definitivament. Els petits agricultors són l'autèntic eix vertebrador del sector privat a l'Àfrica i la força impulsora potencial del desenvolupament durador que defensa els més pobres davant el clam per mantenir el creixement econòmic".

María José Romero, gerent de polítiques i incidència d'Eurodad, va dir: "La UE ha de reconèixer que aprofitar el finançament privat i promoure les associacions públic-privades comporta molts riscos i no sempre és la millor manera de desencadenar el desenvolupament. Una millor política seria demanar als països del Sud que poguessin provar els impactes en el desenvolupament d'aquestes noves propostes, tornant a situar els països en desenvolupament en el seient conductor del seu propi desenvolupament, on pertanyen. En canvi, la UE s'hauria de centrar a posar en ordre la seva pròpia casa, començant per prendre mesures per evitar que les empreses europees esquivin impostos, cosa que costa molt al món en desenvolupament".

Avui Conclusions del Consell seguir la publicació al maig de la Comunicació de la Comissió Europea Un paper més fort del sector privat per aconseguir un creixement inclusiu i sostenible.

Una de les pràctiques que els governs de la UE volen augmentar és la "combinació" de préstecs de les institucions financeres amb subvencions del sector públic per "aprofitar" el finançament addicional. Abans que es produeixi aquesta ampliació, es recomana que:

Els governs de la UE sol·liciten un informe de la Comissió Europea i de la Plataforma de la UE sobre la combinació de la cooperació externa (composat per Representants dels estats membres de la UE, la CE, el Servei Europeu d'Acció Exterior, institucions financeres i el Parlament Europeu com a observador) per fer balanç i donar a conèixer públicament el que han estat treballant des del desembre de 2012, especialment després del noves troballes pel Tribunal de Comptes Europeu a l'octubre;

anunci

Utilitzeu un llenguatge de precaució d'acord amb el nou Informe del Tribunal de Comptes, que genera seriosos dubtes sobre les finances i el desenvolupament addicionalitat de barreja;

Les associacions públic-privades (APP) es promouen i es dissenyen de manera que ofereixen resultats reals per als pobres. Feu clic aquí llegir una sessió informativa sobre polítiques d'ONG en aquest sentit. Exemple de PPP fallit: Un nou gran hospital a Maseru, la capital de Lesotho, amb el suport del grup de préstecs al sector privat del Banc Mundial, la Corporació Financera Internacional (IFC). Els costos d'execució de l'hospital i de pagar els préstecs s'estan consumint la meitat de tot el pressupost sanitari de Lesotho. Feu clic aquí Per llegir l'informe complet.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències