Cinc anys després de terratrèmol d'Haití: la resposta de la UE

Haiti_ertaquake_Bonet008En 12 2010 gener, Haití va ser colpejat per un devastador terratrèmol que va tenir 222,750 vida de les persones, va ferir a molts milers i milions de persones sense llar va fer 1.5. Avui dia, la quantitat de persones que encara viuen en campaments - aquells formalment conegut com desplaçats interns - ha baixat a 85,000.

Si bé molts reptes que encara quedaven per davant d'Haití, pel que fa a l'eradicació de la pobresa, l'estabilitat política i la degradació del medi ambient, la UE ha estat capaç de donar suport a la població d'Haití dret de les seqüeles del terratrèmol de gener de 2010 fins ara, amb la nostra ajuda arribi a 01:00 de cada dos haitians.

Com va respondre la UE

Des del primer dia, la Unió Europea ha respost a les necessitats de la població d'Haití; proporcionar refugi, aliments i serveis de salut, ajudant a la reconstrucció de carreteres, escoles i el suport a les autoritats haitianes en el procés de reconstrucció.

A més de respondre a la crisi humanitària després del terratrèmol, la Unió Europea ha seguit prestant ajuda a la cooperació amb Haití, amb l'objectiu d'eradicar la pobresa, millorar les condicions de vida i fomentar el desenvolupament socioeconòmic a llarg termini.

La UE ha proporcionat un total de € 883 milions per a Haití i entre 2008 2013, dels quals 545 milions € del Fons Europeu de Desenvolupament (FED). Els fons es van utilitzar en una sèrie d'àrees prioritàries i promou el pressupost de l'estat, la rehabilitació de camins, agricultura, educació, drets humans, la seguretat alimentària, l'assistència electoral i suport al comerç. Gràcies a aquest suport, l'educació dels nens 150,000 s'ha millorat, així com la seguretat alimentària d'un altre poble 750,000 al país.

L'augment de la seva resistència enfront dels xocs externs enfront de qualsevol futur és un altre objectiu important de la nostra cooperació. A Haití, fins i tot encara avui, la UE ofereix ajuda humanitària i el desenvolupament; treballant per assegurar que evitem tota diferència entre aquests dos tipus d'assistència.

Alhora, la UE i Haití estan compromesos en un diàleg polític regular destinat a promoure la democràcia, els drets humans, l'estat de dret, la seguretat, la integració econòmica i la cooperació regional.

La cooperació de la UE amb Haití futur - 2014- 2020

La UE proporcionarà € 420m a Haití, entre 2014 2020 i sota el 11th Fons Europeu de Desenvolupament (EDF).

Aquest suport es centrarà en algunes àrees clau; l'educació, la reforma de l'Estat, la modernització de l'administració pública, desenvolupament urbà i infraestructura, i la seguretat alimentària i la nutrició.

Educació

El nostre suport a l'educació contribuirà a millorar la qualitat del sistema educatiu del país mitjançant el desenvolupament de la formació professional inicial i permanent dels professors, mitjançant la millora de la qualitat i garantir la unificació del pla d'estudis nacional. També recolzarem l'accés a l'educació primària per als nens amb discapacitats. Per tal d'augmentar l'ocupabilitat dels joves i el desenvolupament empresarial, la UE també treballarà pel desenvolupament de la qualitat i l'oferta de formació professional.

desenvolupament urbà

En el desenvolupament urbà, la UE seguirà donant suport a les zones més vulnerables del país, proporcionant habitants amb una millor qualitat de vida, gràcies al desenvolupament planificat i administrat d'àrees urbanes, la millora de les carreteres i l'accés als serveis essencials (aigua, sanejament, electricitat i recollida de residus).

La UE també donarà suport a les comunitats en la construcció de les seves pròpies cases d'una manera d'huracans, i la prova de terratrèmols més segur per tal de garantir una major resistència als desastres futurs.

La seguretat alimentària

La UE augmentarà la seva ajuda a millorar l'accés de la població als aliments, mitjançant, per exemple, l'augment de la producció agrícola i la comercialització de productes agrícoles, així com l'educació en matèria de nutrició. Altres exemples d'activitats inclouen:

  • Actualització del menjar i el pla nacional de seguretat nutricional
  • Una millor recopilació de dades i el sistema d'anàlisi i s'estan posant en marxa per ajudar al Govern en la predicció de l'escassetat d'aliments i posar en marxa mesures de mitigació apropiades.
  • Millorar el sistema d'informació sobre la seguretat alimentària
  • L'enfortiment de l'agricultura familiar, facilitant el seu accés a les entrades, crèdits i maneig de conques
  • L'establiment d'un control de qualitat i un sistema de certificació per als productes agrícoles i bestiar.

Suport per a l'Estat

Entre 2014 2020 i, la UE seguirà donant suport a la construcció de l'Estat d'Haití amb la finalitat d'augmentar la capacitat del govern per reduir la pobresa, millorar l'accés als serveis bàsics i estimular el creixement.

Un nou programa de 112m s'ha adoptat i s'està aplicant des de l'inici de 2014. El programa està donant suport a la modernització de l'administració pública, la millora del sistema públic de finances, així com la transparència de la despesa pública i la lluita contra la corrupció.

La resposta humanitària - ajudar a satisfer les necessitats urgents en el terreny

la resposta humanitària de la UE per al terratrèmol ha continuat al llarg 2014, davant les necessitats humanitàries prevalents.

l'ajuda humanitària a Haití total 2011-2014 129 ha arribat ara a milions de €.

principals àrees de treball d'ECHO han estat:

  • La prestació de serveis bàsics i la protecció als que encara viuen en campaments i el suport als esforços nacionals per reubicar els desplaçats als barris;
  • El tractament del còlera i la prevenció de les activitats d'higiene que complementen els esforços d'Haití aigua, sanejament i;
  • Assistència després de grans danys després de la tempesta tropical Isaac i l'huracà Arenós en 2012;
  • Les mesures per augmentar la resiliència de les persones vulnerables als perills naturals mitjançant la reducció del risc de desastres i la preparació;
  • Mesures per abordar la inseguretat alimentària.

En 2010, immediatament després del devastador terratrèmol, la Comissió Europea va assignar 122 milions d '€ en ajuda humanitària per prestar assistència a les víctimes tant del terratrèmol i l'epidèmia de còlera. 5 milions de persones es van beneficiar del finançament durant la fase d'emergència del terratrèmol, i un altre 3 milions de dòlars d'ajuda humanitària durant la fase aguda de l'epidèmia de còlera.

En 2015, els projectes humanitaris finançats per la UE a Haití se centraran en el foment de la capacitat de recuperació.

La Comissió Europea també està preparant un marc-Desenvolupament Humanitari Comú per fomentar un enteniment comú, anàlisi i solucions compartides, donant així forma a una assistència més desenvolupament.

El Marc Comú reforçarà encara més la coordinació i la complementarietat entre les intervencions humanitàries i de desenvolupament, tenint en compte les prioritats nacionals haitians.

Haití és també el major beneficiari de l'ajuda humanitària de la Comissió Europea a Amèrica Llatina i el Carib, amb més de 332 milions d '€ en ajuda humanitària des 1995, i continuarà proporcionant assistència mentre hi hagi necessitats humanitàries.

Resultats clau de suport de la UE a Haití

- La rehabilitació de les set zones de Port-au-Prince ja 2010 (en curs), permetent que les poblacions desplaçades a tornar al seu barri, sinó que també ajuda a millorar la seva qualitat de vida, proporcionant-los serveis com ara l'accés a l'aigua i sanejament, i l'augment del seu oportunitats d'ocupació. Consulta i participació de la comunitat en cada pas del procés de rehabilitació ha estat una prioritat per a la UE, també en coordinació permanent amb les institucions públiques.

- La seguretat alimentària ha estat millorada per 750,000 persones a través de la rehabilitació de sistemes de reg, el suport a la producció agrícola i ramadera, els sistemes de processament i comercialització de formació. A més, els agricultors s'han beneficiat de 3,000 micro subvencions per augmentar la seva producció (en sis districtes del país). Per exemple, un agricultor que s'utilitza per a ser obligats a vendre els drets d'explotació de les seves terres en la necessitat de diners en efectiu immediatament, ara compta amb els recursos financers i les habilitats necessàries per dur a terme un ús més sostenible de la producció agrícola, gràcies al sistema.

- 17 escoles i centres educatius de suport s'han creat a tot Haití amb el nostre suport, i més de 370 escoles en quatre departaments han estat rehabilitats per, per exemple, incloure instal·lacions sanitàries adequades, que segueixen sent una prioritat clau també en vista dels riscos de transmissió del còlera .

Amb tot, els nens 150,000 a Haití s'estan beneficiant actualment d'educació millorades gràcies a l'ajuda de la UE.

- La UE fins ara s'ha rehabilitat 100 (de 180) km de carreteres, entre Port-i Cap Haitien (la segona ciutat més gran del país), el que millora significativament la seguretat d'aquest tram de la carretera i l'obertura aïllat àrees de la regió central del país.

Més informació

Per a més informació sobre la DG de Desenvolupament
Per saber més sobre el treball de la Comissió a Haití
Per a més informació sobre el treball de la DG ECHO a Haití
informativa de la DG ECHO a Haití

etiquetes: , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Desastres, EU, Comissió Europea, Fons de Solidaritat de la Unió Europea, L'ajuda externa, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món