Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

Cinc anys després de terratrèmol d'Haití: la resposta de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Haiti_ertaquake_Bonet008El 12 de gener de 2010, Haití va ser colpejat per un devastador terratrèmol que va acabar amb 222,750 persones, va ferir milers de persones i va causar 1.5 milions de persones sense llar. Avui en dia, la quantitat de persones que encara viuen als camps –els coneguts formalment com a persones desplaçades internament– ha baixat a 85,000.

Si bé molts reptes que encara quedaven per davant d'Haití, pel que fa a l'eradicació de la pobresa, l'estabilitat política i la degradació del medi ambient, la UE ha estat capaç de donar suport a la població d'Haití dret de les seqüeles del terratrèmol de gener de 2010 fins ara, amb la nostra ajuda arribi a 01:00 de cada dos haitians.

Com va respondre la UE

anunci

Des del primer dia, la Unió Europea ha respost a les necessitats de la població d'Haití; proporcionar refugi, aliments i serveis de salut, ajudant a la reconstrucció de carreteres, escoles i el suport a les autoritats haitianes en el procés de reconstrucció.

A més de respondre a la crisi humanitària després del terratrèmol, la Unió Europea ha seguit prestant ajuda a la cooperació amb Haití, amb l'objectiu d'eradicar la pobresa, millorar les condicions de vida i fomentar el desenvolupament socioeconòmic a llarg termini.

La UE ha aportat 883 milions d'euros en total a Haití entre el 2008 i el 2013, dels quals 545 milions d'euros provenien del Fons Europeu de Desenvolupament (FED). Els fons es van utilitzar en diverses àrees prioritàries: suport al pressupost de l'Estat, rehabilitació de carreteres, agricultura, educació, drets humans, seguretat alimentària, assistència electoral i suport al comerç. Gràcies a aquest suport, s’ha millorat l’educació de 150,000 nens, així com la seguretat alimentària per a altres 750,000 persones del país.

anunci

L'augment de la seva resistència enfront dels xocs externs enfront de qualsevol futur és un altre objectiu important de la nostra cooperació. A Haití, fins i tot encara avui, la UE ofereix ajuda humanitària i el desenvolupament; treballant per assegurar que evitem tota diferència entre aquests dos tipus d'assistència.

Alhora, la UE i Haití estan compromesos en un diàleg polític regular destinat a promoure la democràcia, els drets humans, l'estat de dret, la seguretat, la integració econòmica i la cooperació regional.

 

La cooperació de la UE amb Haití futur - 2014- 2020

La UE proporcionarà € 420m a Haití, entre 2014 2020 i sota el 11th Fons Europeu de Desenvolupament (EDF).

Aquest suport es centrarà en algunes àrees clau; l'educació, la reforma de l'Estat, la modernització de l'administració pública, desenvolupament urbà i infraestructura, i la seguretat alimentària i la nutrició.

Educació

El nostre suport a l'educació contribuirà a millorar la qualitat del sistema educatiu del país mitjançant el desenvolupament de la formació professional inicial i permanent dels professors, mitjançant la millora de la qualitat i garantir la unificació del pla d'estudis nacional. També recolzarem l'accés a l'educació primària per als nens amb discapacitats. Per tal d'augmentar l'ocupabilitat dels joves i el desenvolupament empresarial, la UE també treballarà pel desenvolupament de la qualitat i l'oferta de formació professional.

desenvolupament urbà

En el desenvolupament urbà, la UE seguirà donant suport a les zones més vulnerables del país, proporcionant habitants amb una millor qualitat de vida, gràcies al desenvolupament planificat i administrat d'àrees urbanes, la millora de les carreteres i l'accés als serveis essencials (aigua, sanejament, electricitat i recollida de residus).

La UE també donarà suport a les comunitats en la construcció de les seves pròpies cases d'una manera d'huracans, i la prova de terratrèmols més segur per tal de garantir una major resistència als desastres futurs.

La seguretat alimentària

La UE augmentarà la seva ajuda a millorar l'accés de la població als aliments, mitjançant, per exemple, l'augment de la producció agrícola i la comercialització de productes agrícoles, així com l'educació en matèria de nutrició. Altres exemples d'activitats inclouen:

 • Actualització del menjar i el pla nacional de seguretat nutricional
 • Una millor recopilació de dades i el sistema d'anàlisi i s'estan posant en marxa per ajudar al Govern en la predicció de l'escassetat d'aliments i posar en marxa mesures de mitigació apropiades.
 • Millorar el sistema d'informació sobre la seguretat alimentària
 • L'enfortiment de l'agricultura familiar, facilitant el seu accés a les entrades, crèdits i maneig de conques
 • L'establiment d'un control de qualitat i un sistema de certificació per als productes agrícoles i bestiar.

Suport per a l'Estat

Entre 2014 2020 i, la UE seguirà donant suport a la construcció de l'Estat d'Haití amb la finalitat d'augmentar la capacitat del govern per reduir la pobresa, millorar l'accés als serveis bàsics i estimular el creixement.

Un nou programa de 112m s'ha adoptat i s'està aplicant des de l'inici de 2014. El programa està donant suport a la modernització de l'administració pública, la millora del sistema públic de finances, així com la transparència de la despesa pública i la lluita contra la corrupció.

La resposta humanitària - ajudar a satisfer les necessitats urgents en el terreny

La resposta humanitària de la UE al terratrèmol ha continuat al llarg del 2014, atenent les necessitats humanitàries prevalents.

l'ajuda humanitària a Haití total 2011-2014 129 ha arribat ara a milions de €.

Les principals àrees de treball d'ECHO han estat:

 • La prestació de serveis bàsics i la protecció als que encara viuen en campaments i el suport als esforços nacionals per reubicar els desplaçats als barris;
 • El tractament del còlera i la prevenció de les activitats d'higiene que complementen els esforços d'Haití aigua, sanejament i;
 • Assistència després de grans danys després de la tempesta tropical Isaac i l'huracà Arenós en 2012;
 • Les mesures per augmentar la resiliència de les persones vulnerables als perills naturals mitjançant la reducció del risc de desastres i la preparació;
 • Mesures per abordar la inseguretat alimentària.

En 2010, immediatament després del devastador terratrèmol, la Comissió Europea va assignar 122 milions d '€ en ajuda humanitària per prestar assistència a les víctimes tant del terratrèmol i l'epidèmia de còlera. 5 milions de persones es van beneficiar del finançament durant la fase d'emergència del terratrèmol, i un altre 3 milions de dòlars d'ajuda humanitària durant la fase aguda de l'epidèmia de còlera.

En 2015, els projectes humanitaris finançats per la UE a Haití se centraran en el foment de la capacitat de recuperació.

La Comissió Europea també està preparant un marc-Desenvolupament Humanitari Comú per fomentar un enteniment comú, anàlisi i solucions compartides, donant així forma a una assistència més desenvolupament.

El Marc Comú reforçarà encara més la coordinació i la complementarietat entre les intervencions humanitàries i de desenvolupament, tenint en compte les prioritats nacionals haitians.

Haití és també el principal beneficiari de l'ajuda humanitària de la Comissió Europea a Amèrica Llatina i el Carib, amb més de 332 milions d'euros en ajuda humanitària des del 1995 i continuarà prestant ajuda mentre existeixin necessitats humanitàries.

Resultats clau de suport de la UE a Haití

- La rehabilitació de set zones a Port au Prince des del 2010 (en curs), permetent a les poblacions desplaçades tornar al seu barri, però també ajudant-les a millorar la seva qualitat de vida, proporcionant-los serveis com l’accés a l’aigua i el sanejament, i augmentant la seva oportunitats de feina. La consulta i la implicació de la comunitat en cada pas del procés de rehabilitació ha estat una prioritat per a la UE, també en coordinació permanent amb les institucions públiques.

- S'ha millorat la seguretat alimentària per a 750,000 persones mitjançant la rehabilitació de sistemes de reg, el suport a la producció agrícola i ramadera, els sistemes de processament i la formació en comercialització. A més, 3,000 agricultors s'han beneficiat de micro subvencions per augmentar la seva producció (en sis districtes del país). Per exemple, un agricultor que abans es veia obligat a vendre els drets per explotar les seves terres en necessitat d’efectiu immediat, ara té els recursos financers i les habilitats necessàries per dur a terme un ús més sostenible de la producció agrícola, gràcies al sistema.

- S’han creat 17 escoles i centres de suport educatiu a tot Haití amb el nostre suport i s’han rehabilitat més de 370 escoles de quatre departaments per, per exemple, incloure instal·lacions de sanejament adequades, que continuen sent una prioritat fonamental també tenint en compte els riscos de transmissió del còlera. .

Amb tot, els nens 150,000 a Haití s'estan beneficiant actualment d'educació millorades gràcies a l'ajuda de la UE.

- La UE ha rehabilitat fins ara 100 (de 180) km de carreteres, entre Port-al-Príncep i Cap Haitien (la segona ciutat més gran del país), millorant significativament la seguretat d’aquest tram de la carretera i obrint-se aïllats zones de la regió central del país.

Més informació

Per a més informació sobre la DG de Desenvolupament
Per obtenir més informació sobre la tasca de la Comissió a Haití
Per obtenir més informació sobre el treball de la DG ECHO a Haití
informativa de la DG ECHO a Haití

Canvi climàtic

Copèrnic: un estiu d’incendis forestals va veure devastació i va registrar emissions a l’hemisferi nord

publicat

on

El servei de vigilància de l’atmosfera de Copernicus ha estat vigilant de prop un estiu d’incendis forestals extrems a l’hemisferi nord, inclosos els intensos punts calents al voltant de la conca mediterrània i a Amèrica del Nord i Sibèria. Els intensos incendis van donar lloc a nous registres en el conjunt de dades CAMS, amb els mesos de juliol i agost, amb les seves emissions mundials de carboni més altes, respectivament.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop un estiu d’incendis forestals greus que han afectat molts països diferents de l’hemisferi nord i han causat emissions rècord de carboni els mesos de juliol i agost. CAMS, implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE, informa que no només grans parts de l’hemisferi nord es van veure afectades durant la temporada de foc boreal d’aquest any, sinó el nombre de focs, la seva persistència i intensitat van ser notables.

A mesura que s’acaba la temporada de foc boreal, els científics de CAMS revelen que:

anunci
 • Les condicions seques i les onades de calor a la Mediterrània van contribuir a crear un punt calent d’incendis amb molts focs intensos i de ràpid desenvolupament a tota la regió, que van crear grans quantitats de contaminació per fum.
 • El juliol va ser un mes rècord a nivell mundial en el conjunt de dades GFAS amb 1258.8 megatones de CO2 alliberat. Més de la meitat del diòxid de carboni es va atribuir a incendis a Amèrica del Nord i Sibèria.
 • Segons les dades del GFAS, l’agost també va ser un mes rècord d’incendis, alliberant aproximadament 1384.6 megatones de CO2 globalment a l'atmosfera.
 • Els incendis forestals àrtics van alliberar 66 megatones de CO2 entre juny i agost de 2021.
 • CO estimat2 les emissions dels incendis forestals al conjunt de Rússia, de juny a agost, van ascendir a 970 megatones, amb la República de Sakha i Chukotka en 806 megatones.

Els científics de CAMS utilitzen observacions per satèl·lit d'incendis actius gairebé en temps real per estimar les emissions i predir l'impacte de la contaminació atmosfèrica resultant. Aquestes observacions proporcionen una mesura de la producció de calor dels focs coneguda com a potència radiativa del foc (FRP), que està relacionada amb l’emissió. CAMS estima les emissions mundials diàries de foc amb el seu sistema global d’assimilació d’incendis (GFAS) mitjançant les observacions FRP dels instruments de satèl·lit MODIS de la NASA. Les emissions estimades de diferents contaminants atmosfèrics s’utilitzen com a condició límit superficial en el sistema de predicció CAMS, basat en el sistema de predicció meteorològica ECMWF, que modela el transport i la química dels contaminants atmosfèrics, per predir com la qualitat de l’aire global es veurà afectada fins a cinc dies per endavant.

La temporada de foc boreal sol durar de maig a octubre, i la màxima activitat té lloc entre juliol i agost. En aquest estiu d’incendis forestals, les regions més afectades van ser:

Mediterrània

anunci

Moltes nacions a el Mediterrani oriental i central va patir els efectes d’incendis intensos durant els mesos de juliol i agost amb plomalls de fum clarament visibles a les imatges de satèl·lit i a les anàlisis i previsions CAMS que creuen la conca mediterrània oriental. Com que el sud-est d’Europa va experimentar condicions d’onada de calor perllongades, les dades CAMS van mostrar intensitat de foc diària a Turquia fins als nivells més alts del conjunt de dades GFAS que es remuntava al 2003. Després dels incendis a Turquia, altres països de la regió van quedar afectats per incendis devastadors, inclosa Grècia. , Itàlia, Albània, Macedònia del Nord, Algèria i Tunísia.

Els incendis també van afectar la península Ibèrica a l'agost i van afectar vastes parts d'Espanya i Portugal, especialment una àmplia zona a prop de Navalacruz, a la província d'Àvila, a l'oest de Madrid. També es van registrar incendis forestals extensos a l'est d'Alger, al nord d'Algèria, les previsions de CAMS GFAS mostren altes concentracions superficials de partícules fines contaminants PM2.5.

Sibèria

Tot i que la República de Sakha al nord-est de Sibèria sol experimentar un cert grau d’activitat de focs d’estiu cada estiu, el 2021 ha estat inusual, no només per la mida, sinó també per la persistència de flames d’alta intensitat des de principis de juny. El 3 es va establir un nou rècord d’emissionsrd L'agost a la regió i les emissions també van ser més del doble que el total anterior de juny a agost. A més, la intensitat diària dels focs va assolir nivells superiors a la mitjana des del juny i només va començar a disminuir a principis de setembre. Altres zones afectades a Sibèria han estat l’Oblast Autònom de Chukotka (incloses parts del Cercle Polar Àrtic) i l’Oblast d’Irkutsk. L’augment de l’activitat observada pels científics de CAMS es correspon amb un augment de les temperatures i una disminució de la humitat del sòl a la regió.

Amèrica del Nord

Els incendis forestals a gran escala han estat cremant a les regions occidentals d'Amèrica del Nord durant els mesos de juliol i agost que han afectat diverses províncies canadenques, així com el nord-oest del Pacífic i Califòrnia. L'anomenat foc Dixie que va arrasar al nord de Califòrnia és ara un dels més grans registrats mai en la història de l'estat. La contaminació resultant de l’activitat persistent i intensa del foc va afectar la qualitat de l’aire de milers de persones a la regió. Les previsions mundials de CAMS també van mostrar una barreja de fum procedent dels llargs incendis forestals que cremaven a Sibèria i Amèrica del Nord que travessaven l'Atlàntic. Es va veure un clar fum de fum que es movia a través de l’Atlàntic nord i arribava a les zones occidentals de les illes Britàniques a finals d’agost abans de creuar la resta d’Europa. Això va passar quan la pols sahariana viatjava en direcció contrària a través de l'Atlàntic, incloent una secció sobre les zones sud de la Mediterrània, cosa que va reduir la qualitat de l'aire. 

Mark Parrington, científic sènior i expert en incendis forestals del Servei de Supervisió de l'Atmosfera Copernicus de l'ECMWF, va dir: "Durant tot l'estiu hem estat supervisant l'activitat dels incendis forestals a tot l'hemisferi nord. El que va destacar com a inusual va ser el nombre d'incendis, la mida de les zones on cremaven, la seva intensitat i també la seva persistència. Per exemple, els incendis forestals de la República de Sakha al nord-est de Sibèria han cremat des del juny i només van començar a retrocedir a finals d'agost, tot i que hem observat alguns incendis continus a principis de setembre. És una història similar a Amèrica del Nord, a algunes parts del Canadà, el nord-oest del Pacífic i Califòrnia, que han experimentat grans incendis forestals des de finals de juny i principis de juliol i continuen en curs ”.

"És preocupant que les condicions regionals més seques i caloroses, provocades per l'escalfament global, augmentin la inflamabilitat i el risc d'incendi de la vegetació. Això ha provocat incendis molt intensos i de ràpid desenvolupament. Tot i que les condicions meteorològiques locals juguen un paper en el comportament real dels incendis, el canvi climàtic contribueix a proporcionar els entorns ideals per als incendis forestals. També s’espera que hi hagi més incendis a tot el món en les properes setmanes, ja que la temporada de focs a l’Amazònia i l’Amèrica del Sud continua desenvolupant-se ”, va afegir.

Més informació sobre els incendis forestals a l’hemisferi nord durant l’estiu del 2021.

Es pot accedir a la pàgina CAMS Global Fire Monitoring aquí.

Obteniu més informació sobre el control d'incendis al CAMS Preguntes i respostes sobre incendis forestals.

Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres.

ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits.

ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Centre d’Informàtica a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran a Bonn, Alemanya, noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus.


El lloc web Copernicus Atmosphere Monitoring Service.

El lloc web Copernicus Climate Change Service. 

Més informació sobre Copèrnic.

El lloc web ECMWF.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

#EUSpace

Seguir llegint

Desastres

Un incendi a l'hospital COVID-19 del nord de Macedònia mata almenys 14

publicat

on

By

Catorze persones van morir i 12 van resultar greument ferides quan un incendi va provocar un hospital improvisat per a pacients amb COVID-19 a la ciutat de Tetovo, al nord de Macedònia, a la tarda de dimecres (8 de setembre), segons ha informat avui (9 de setembre) el ministeri de salut del país balcànic: escriu Fatos Bytyc, Reuters.

La fiscalia va dir que es necessitarien anàlisis d'ADN per identificar algunes de les víctimes, totes elles pacients en estat greu. No hi havia cap personal sanitari entre les víctimes.

El total de 26 pacients van ser allotjats a l'hospital COVID-19 en el moment del foc, va dir el ministre de Salut, Venko Filipce.

anunci

"Els 12 pacients restants amb lesions potencialment mortals estan sent atesos a l'hospital de Tetovo", va dir Filipce a Twitter.

El primer ministre Zoran Zaev va dir que el foc va ser causat per una explosió i que la investigació estava en marxa. Mitjans de comunicació locals van dir que pot haver explotat un contenidor amb oxigen o gas.

Es veu un hospital per a pacients amb malaltia de coronavirus (COVID-19) després d'un incendi a Tetovo, Macedònia del Nord, el 9 de setembre de 2021. REUTERS / Ognen Teofilovski

Els mitjans de comunicació locals van mostrar imatges d’una enorme flamarada que va esclatar cap a les 9 del vespre (1900 GMT) a l’hospital de l’oest de la ciutat mentre els bombers es dirigien al lloc dels fets. El foc es va extingir al cap de poques hores.

anunci

L'accident es va produir el dia en què Macedònia del Nord va marcar el 30è aniversari de la seva independència de l'antiga Iugoslàvia. Totes les celebracions i esdeveniments oficials van ser cancel·lats dijous, va dir el despatx del president Stevo Pendarovski.

Els casos de coronavirus han augmentat a Macedònia del Nord des de mitjans d'agost, cosa que va provocar que el govern introduís mesures socials més estrictes, com ara passos de salut per a cafès i restaurants.

El país de 2 milions va informar de 701 noves infeccions per coronavirus i 24 morts en les darreres 24 hores.

La ciutat de Tetovo, habitada principalment per albanesos ètnics, té un dels casos de coronavirus més elevats del país.

Seguir llegint

Desastres

Després de l'Ida, Louisiana s'enfronta a un mes sense energia a mesura que la calor es dispara

publicat

on

By

El sud de Louisiana es va preparar durant un mes sense electricitat i subministraments d'aigua fiables arran de l'huracà Ida, una de les tempestes més poderoses que ha arribat a la costa del Golf dels EUA, ja que la gent s'enfrontava a una calor i una humitat sufocants, escriure Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar a Nova Orleans, Peter Szekely a Nova York, Nathan Layne a Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg a Maplewood, Nova Jersey, Maria Caspani a Nova York i Kanishka Singh a Bengaluru, Maria Caspani i Daniel Trotta.

La tempesta va matar almenys quatre persones, segons els funcionaris, un peatge que podria haver estat molt més gran si no fos per un sistema de dics fortificat construït al voltant de Nova Orleans després de la devastació de l'huracà Katrina fa 16 anys.

(Gràfic de l'huracà Ida que colpeja la costa del Golf)

anunci

A principis de dimarts, uns 1.3 milions de clients estaven sense electricitat 48 hores després que la tempesta arribés a terra, la majoria d'ells a Louisiana, va dir Tall d'energia, que recopila dades d’empreses de serveis públics nord-americans.

Els funcionaris no van poder completar una avaluació completa dels danys perquè els arbres abatuts obstruïen les carreteres, va dir Deanne Criswell, cap de l'Agència Federal de Gestió d'Emergències dels EUA.

Agrupant el sofriment, l'índex de calor a gran part de Louisiana i Mississipí va arribar als 95 graus Fahrenheit (35 graus centígrads), va dir el Servei Meteorològic Nacional.

anunci

"Tots volem aire condicionat ... Fins i tot si teniu un generador, després de tants dies fallen", va dir el governador de Louisiana, John Bel Edwards.

"Ningú no està satisfet" amb l'estimació que potser no es restablirà l'energia durant 30 dies, va afegir, i va expressar la seva esperança que els 20,000 treballadors de la línia de l'estat i milers més en ruta poguessin acabar abans.

El president Joe Biden va oferir ajuda federal per recuperar el poder durant una trucada amb la secretària d'Energia, Jennifer Granholm, i els caps de dues de les principals empreses de serveis públics de la costa del Golf, Entergy. (ETR.N) i Southern Co. (SO.N), va dir la Casa Blanca.

A l’hospital Ochsner St. Anne, al sud-oest de Nova Orleans, camions cisterna de 6,000 galons van bombejar combustible i aigua als tancs per mantenir el seu aire condicionat en funcionament. El centre mèdic va tancar a tots els pacients d’emergència menys a pocs.

Els restaurants de Nova Orleans, molts tancats abans de la tempesta, també s’enfronten a un futur incert a causa de la manca d’electricitat i instal·lacions, recuperant els records de les dificultats que van patir les empreses durant setmanes arran de Katrina.

"Sens dubte, se sent com Katrina", va dir Lisa Blount, portaveu del restaurant més antic de la ciutat, Antoine, que és un referent al barri francès. "Potencialment, escoltar el poder durant dues o tres setmanes, és devastador".

Fins i tot els generadors d’energia eren perillosos. Nou persones a la parròquia de St. Tammany, al nord-est de Nova Orleans, van ser traslladades a l'hospital per intoxicació per monòxid de carboni d'un generador alimentat amb gas, segons van informar els mitjans.

Un home passa davant d’una línia elèctrica danyada en un carrer després que l’huracà Ida arribés a terra a Louisiana, a Nova Orleans, Louisiana, EUA el 30 d’agost de 2021. REUTERS / Marco Bello
Es veu un cotxe destruït sota les deixalles d’un edifici després que l’huracà Ida arribés a Louisiana, EUA, el 31 d’agost de 2021. REUTERS / Marco Bello

Aproximadament 440,000 persones a la parròquia de Jefferson, al sud de Nova Orleans, poden estar sense electricitat durant un mes o més després que els pols de serveis públics es derrocessin, va dir el conseller Deano Bonano, que va citar els comentaris de funcionaris del poder.

"Els danys derivats d'això són molt pitjors que Katrina, des del punt de vista del vent", va dir Bonano en una entrevista telefònica.

Entre els quatre morts hi havia dos morts en el col·lapse d'una carretera sud-est del Mississipí que va ferir greument 10 més. Un home va morir intentant conduir per aigües altes a Nova Orleans i un altre quan va caure un arbre sobre una casa de Baton Rouge.

Les zones pantanoses al sud de Nova Orleans van patir el pes de la tempesta. Les aigües altes finalment es van retirar de l'autopista fins a Port Fourchon, el port més meridional de Louisiana, deixant un rastre de peixos morts. Les gavines van afluixar la carretera per menjar-se-les.

Port Fourchon va patir importants danys, amb algunes carreteres encara bloquejades. Els funcionaris només permetien atendre els socorristes a Grand Isle, una illa barrera al golf de Mèxic. Podrien trigar setmanes a netejar-se les carreteres, van dir.

Una línia de cotxes s’estenia almenys a una milla d’una benzinera proveïda de combustible a Mathews, una comunitat de la parròquia de Lafourche.

Més de la meitat dels residents de la parròquia de Jefferson van sortir de la tempesta a casa, va dir Bonano, i molts es van quedar sense res.

"No hi ha botigues de queviures obertes, ni gasolineres obertes. Per tant, no tenen res", va dir.

Els restes debilitats de la tempesta van llançar fortes pluges a la veïna Mississippi mentre viatjaven cap a Alabama i Tennessee. Les precipitacions fortes i les inundacions fortes van ser possibles el dimecres (1 de setembre) a la regió de l'Atlàntic mitjà i al sud de Nova Anglaterra, segons els previsors.

Els diputats del xèrif a la parròquia de St. Tammany, Louisiana, investigaven la desaparició d’un home de 71 anys després d’un aparent atac de caimà a les aigües de les inundacions.

La dona de l'home va dir a les autoritats que va veure un gran caiman atacar el seu marit dilluns a la petita comunitat d'Avery Estates, a uns 35 km al nord-est de Nova Orleans. Va aturar l'atac i va treure el seu marit de l'aigua.

Les seves ferides van ser greus, de manera que va agafar un petit vaixell per demanar ajuda, només per trobar el seu marit quan va tornar, va informar l'oficina del xèrif en un comunicat.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències