Connecteu-vos amb nosaltres

Desastres

Cinc anys després de terratrèmol d'Haití: la resposta de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Haiti_ertaquake_Bonet008El 12 de gener de 2010, Haití va ser colpejat per un terratrèmol devastador que va cobrar la vida de 222,750 persones, va fer milers de ferits i va deixar 1.5 milions de persones sense llar. Avui en dia, la quantitat de persones que encara viuen als campaments, els coneguts formalment com a desplaçats interns, s'ha reduït a 85,000.

Si bé molts reptes que encara quedaven per davant d'Haití, pel que fa a l'eradicació de la pobresa, l'estabilitat política i la degradació del medi ambient, la UE ha estat capaç de donar suport a la població d'Haití dret de les seqüeles del terratrèmol de gener de 2010 fins ara, amb la nostra ajuda arribi a 01:00 de cada dos haitians.

Com va respondre la UE

Des del primer dia, la Unió Europea ha respost a les necessitats de la població d'Haití; proporcionar refugi, aliments i serveis de salut, ajudant a la reconstrucció de carreteres, escoles i el suport a les autoritats haitianes en el procés de reconstrucció.

A més de respondre a la crisi humanitària després del terratrèmol, la Unió Europea ha seguit prestant ajuda a la cooperació amb Haití, amb l'objectiu d'eradicar la pobresa, millorar les condicions de vida i fomentar el desenvolupament socioeconòmic a llarg termini.

La UE ha aportat un total de 883 milions d'euros a Haití entre el 2008 i el 2013, dels quals 545 milions d'euros provenien del Fons Europeu de Desenvolupament (FED). Els fons es van utilitzar en una sèrie d'àmbits prioritaris: suport al pressupost de l'estat, rehabilitació de carreteres, agricultura, educació, drets humans, seguretat alimentària, assistència electoral i suport al comerç. Gràcies a aquest suport, s'ha millorat l'educació de 150,000 nens i la seguretat alimentària per a 750,000 persones més del país.

L'augment de la seva resistència enfront dels xocs externs enfront de qualsevol futur és un altre objectiu important de la nostra cooperació. A Haití, fins i tot encara avui, la UE ofereix ajuda humanitària i el desenvolupament; treballant per assegurar que evitem tota diferència entre aquests dos tipus d'assistència.

anunci

Alhora, la UE i Haití estan compromesos en un diàleg polític regular destinat a promoure la democràcia, els drets humans, l'estat de dret, la seguretat, la integració econòmica i la cooperació regional.

 

La cooperació de la UE amb Haití futur - 2014- 2020

La UE proporcionarà € 420m a Haití, entre 2014 2020 i sota el 11th Fons Europeu de Desenvolupament (EDF).

Aquest suport es centrarà en algunes àrees clau; l'educació, la reforma de l'Estat, la modernització de l'administració pública, desenvolupament urbà i infraestructura, i la seguretat alimentària i la nutrició.

Educació

El nostre suport a l'educació contribuirà a millorar la qualitat del sistema educatiu del país mitjançant el desenvolupament de la formació professional inicial i permanent dels professors, mitjançant la millora de la qualitat i garantir la unificació del pla d'estudis nacional. També recolzarem l'accés a l'educació primària per als nens amb discapacitats. Per tal d'augmentar l'ocupabilitat dels joves i el desenvolupament empresarial, la UE també treballarà pel desenvolupament de la qualitat i l'oferta de formació professional.

desenvolupament urbà

En el desenvolupament urbà, la UE seguirà donant suport a les zones més vulnerables del país, proporcionant habitants amb una millor qualitat de vida, gràcies al desenvolupament planificat i administrat d'àrees urbanes, la millora de les carreteres i l'accés als serveis essencials (aigua, sanejament, electricitat i recollida de residus).

La UE també donarà suport a les comunitats en la construcció de les seves pròpies cases d'una manera d'huracans, i la prova de terratrèmols més segur per tal de garantir una major resistència als desastres futurs.

La seguretat alimentària

La UE augmentarà la seva ajuda a millorar l'accés de la població als aliments, mitjançant, per exemple, l'augment de la producció agrícola i la comercialització de productes agrícoles, així com l'educació en matèria de nutrició. Altres exemples d'activitats inclouen:

  • Actualització del menjar i el pla nacional de seguretat nutricional
  • Una millor recopilació de dades i el sistema d'anàlisi i s'estan posant en marxa per ajudar al Govern en la predicció de l'escassetat d'aliments i posar en marxa mesures de mitigació apropiades.
  • Millorar el sistema d'informació sobre la seguretat alimentària
  • L'enfortiment de l'agricultura familiar, facilitant el seu accés a les entrades, crèdits i maneig de conques
  • L'establiment d'un control de qualitat i un sistema de certificació per als productes agrícoles i bestiar.

Suport per a l'Estat

Entre 2014 2020 i, la UE seguirà donant suport a la construcció de l'Estat d'Haití amb la finalitat d'augmentar la capacitat del govern per reduir la pobresa, millorar l'accés als serveis bàsics i estimular el creixement.

Un nou programa de 112m s'ha adoptat i s'està aplicant des de l'inici de 2014. El programa està donant suport a la modernització de l'administració pública, la millora del sistema públic de finances, així com la transparència de la despesa pública i la lluita contra la corrupció.

La resposta humanitària - ajudar a satisfer les necessitats urgents en el terreny

La resposta humanitària de la UE al terratrèmol ha continuat al llarg del 2014, atenent les necessitats humanitàries predominants.

l'ajuda humanitària a Haití total 2011-2014 129 ha arribat ara a milions de €.

Les principals àrees de treball d'ECHO han estat:

  • La prestació de serveis bàsics i la protecció als que encara viuen en campaments i el suport als esforços nacionals per reubicar els desplaçats als barris;
  • El tractament del còlera i la prevenció de les activitats d'higiene que complementen els esforços d'Haití aigua, sanejament i;
  • Assistència després de grans danys després de la tempesta tropical Isaac i l'huracà Arenós en 2012;
  • Les mesures per augmentar la resiliència de les persones vulnerables als perills naturals mitjançant la reducció del risc de desastres i la preparació;
  • Mesures per abordar la inseguretat alimentària.

En 2010, immediatament després del devastador terratrèmol, la Comissió Europea va assignar 122 milions d '€ en ajuda humanitària per prestar assistència a les víctimes tant del terratrèmol i l'epidèmia de còlera. 5 milions de persones es van beneficiar del finançament durant la fase d'emergència del terratrèmol, i un altre 3 milions de dòlars d'ajuda humanitària durant la fase aguda de l'epidèmia de còlera.

En 2015, els projectes humanitaris finançats per la UE a Haití se centraran en el foment de la capacitat de recuperació.

La Comissió Europea també està preparant un marc-Desenvolupament Humanitari Comú per fomentar un enteniment comú, anàlisi i solucions compartides, donant així forma a una assistència més desenvolupament.

El Marc Comú reforçarà encara més la coordinació i la complementarietat entre les intervencions humanitàries i de desenvolupament, tenint en compte les prioritats nacionals haitians.

Haití també és el major beneficiari de l'ajuda humanitària de la Comissió Europea a Amèrica Llatina i el Carib, amb més de 332 milions d'euros en ajuda humanitària des de 1995, i continuarà prestant assistència mentre hi hagi necessitats humanitàries.

Resultats clau de suport de la UE a Haití

– La rehabilitació de set zones de Port-au-Príncep des de l'any 2010 (en curs), permetent a les poblacions desplaçades el retorn al seu barri però també ajudant-les a millorar la seva qualitat de vida proporcionant-los serveis com l'accés a l'aigua i el sanejament, i augmentant la seva qualitat de vida. oportunitats de feina. La consulta i la implicació de la comunitat en cada pas del procés de rehabilitació ha estat una prioritat per a la UE, també en coordinació permanent amb les institucions públiques.

– S'ha millorat la seguretat alimentària per a 750,000 persones mitjançant la rehabilitació de sistemes de reg, suport a la producció agrícola i ramadera, sistemes de transformació i formació en màrqueting. A més, 3,000 pagesos s'han beneficiat de micro beques per augmentar la seva producció (en sis districtes del país). Per exemple, un agricultor que abans es veia obligat a vendre els drets d'explotació de la seva terra amb la necessitat d'efectiu immediat, ara té els recursos econòmics i les habilitats necessàries per fer un ús més sostenible de la producció agrícola, gràcies al sistema.

– Amb el nostre suport s'han creat 17 escoles i centres de suport educatiu a Haití i s'han rehabilitat més de 370 escoles de quatre departaments per, per exemple, incloure instal·lacions de sanejament adequades, que segueixen sent una prioritat clau també a causa dels riscos de transmissió del còlera. .

Amb tot, els nens 150,000 a Haití s'estan beneficiant actualment d'educació millorades gràcies a l'ajuda de la UE.

– La UE ha rehabilitat fins ara 100 (de 180) km de carreteres, entre Port-au-Prince i Cap Haitien (la segona ciutat més gran del país), millorant notablement la seguretat d'aquest tram de l'autopista i obrint aïllament. zones de la regió central del país.

Més informació

Per a més informació sobre la DG de Desenvolupament
Per saber més sobre el treball de la Comissió a Haití
Per obtenir més informació sobre el treball de la DG ECHO a Haití
informativa de la DG ECHO a Haití

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències