Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Informe presentat avui (13 de gener): consulta sobre protecció de la inversió en les converses comercials UE-EUA

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

image-462420-breitwandaufmacher-iuhfAvui (13 de gener), la Comissió Europea ha publicat l’anàlisi de les gairebé 150,000 respostes a la seva consulta en línia sobre protecció de la inversió i resolució de conflictes entre inversors i estats (ISDS) en el Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). La Comissió va demanar al públic la seva opinió sobre un possible enfocament per protegir les inversions i resoldre conflictes relacionats amb la inversió entre inversors privats i governs. Una de les qüestions clau de la consulta va ser si l’enfocament proposat per la UE per al TTIP aconseguiria l’equilibri adequat entre protegir els inversors i salvaguardar el dret i la capacitat de la UE de regular en interès públic.

L'informe de la Comissió estableix una anàlisi detallada de totes les respostes. La Comissió discutirà ara el camí a seguir amb el Parlament Europeu, els estats membres de la UE i altres parts interessades, incloses les ONG, les empreses, les organitzacions sindicals de consumidors i el món acadèmic.

"La consulta mostra clarament que hi ha un enorme escepticisme contra l'instrument ISDS", va dir la comissària de Comerç, Cecilia Malmström.

anunci

"Hem de tenir un debat obert i franc sobre protecció a la inversió i ISDS al TTIP amb els governs de la UE, amb el Parlament Europeu i la societat civil abans de llançar recomanacions polítiques en aquest àmbit. Aquest serà el primer pas immediat després de la publicació d'aquest informe .També constato que hi va haver propostes constructives a la consulta sobre àrees que es poden reformar. Les analitzarem de prop en el transcurs del diàleg. A més, hem de reflexionar sobre com abordar el fet que els països de la UE ja tenen 1400 acords bilaterals d’aquest tipus, dels quals alguns es remunten als anys 50 ”, va afegir Malmström.

"La gran majoria d'aquests acords no inclouen el tipus de garanties que la UE voldria veure. Això també haurà de ser un element important de la nostra reflexió a l'hora de plantejar-nos com tractar millor la qüestió de la protecció de la inversió en els acords de la UE, ja que el fet de no substituir-los per disposicions més avançades significarà que continuen en vigor, amb totes les preocupacions legítimes que han estat plantejant durant els darrers mesos ", va destacar el comissari.

"I deixeu-ho clar: el TTIP que la Comissió Europea negociarà i presentarà per a la seva ratificació serà un acord bo per als ciutadans, bo per al creixement i l'ocupació aquí a Europa. Serà un acord que enforteixi la influència d'Europa al món , i que ens ajudaria a protegir les nostres estrictes normes. La Comissió Europea ni tan sols consideraria un acord que baixés les nostres normes o limités el dret dels nostres governs a regular. Ni els estats membres, ni el Parlament Europeu. "

anunci

Detalls de l'informe

El qüestionari de consulta explicava detalladament l'enfocament de la UE sobre 12 qüestions relacionades amb la protecció de la inversió i les ISDS al TTIP. L’enfocament es basa en les millores que la UE intenta aportar al sistema existent. Les dotze qüestions sobre les quals es van fer preguntes inclouen salvaguardes sobre el dret dels governs a regular en interès públic, total transparència dels procediments ISDS, requisits ètics per als àrbitres i un possible òrgan d'apel·lació.

La gran majoria de respostes, al voltant de 145,000 (o el 97%), es van enviar a través de diverses plataformes en línia de grups d’interès, que contenien respostes negatives predefinides. A més, la Comissió va rebre respostes individuals de més de 3,000 persones i unes 450 organitzacions que representaven un ampli espectre de la societat civil de la UE, incloses ONG, organitzacions empresarials, sindicats, grups de consumidors, despatxos d'advocats i acadèmics. Aquestes respostes generalment entren en més detall sobre l'enfocament proposat. (Vegeu MEMO / 15 / 3202)

A grans trets, les respostes es poden dividir en tres categories:

  • Respostes que indiquen oposició o preocupacions al voltant del TTIP en general;
  • respostes que s'oposen o expressen preocupacions generals sobre la protecció de la inversió / ISDS al TTIP, i;
  • respostes que ofereixen comentaris detallats sobre l'enfocament suggerit per la UE en TTIP, que representen opinions àmplies i divergents.

Les moltes respostes de les dues primeres categories són una clara indicació de les preocupacions que molts ciutadans de tota Europa tenen sobre el TTIP en general i sobre el propi principi de protecció de la inversió i ISDS.

Les respostes de la tercera categoria contenen comentaris específics sobre els diversos aspectes de l'enfocament de la UE i, en alguns casos, suggeriments concrets per a un canvi més. Les opinions es divideixen pel que fa a gairebé tots els 12 temes que s'estan considerant. Segons els comentaris rebuts, hi ha diverses àrees que semblen ser especialment importants per als enquestats, entre d'altres:

- La protecció del dret a regular;

- l'establiment i el funcionament de tribunals arbitrals;

- la relació entre sistemes judicials nacionals i ISDS, i;

- la revisió de les decisions ISDS per a la correcció jurídica mitjançant un mecanisme d'apel·lació.

Aquests representen quatre àrees de treball que caldria explorar més a fons.
Propers passos

El primer trimestre del 2015, la Comissió organitzarà diverses reunions de consulta amb els governs de la UE, el Parlament Europeu i diferents parts interessades, incloses les ONG, empreses, sindicats, organitzacions de consumidors i medi ambient, per debatre la protecció de la inversió i les ISDS al TTIP sobre la base d’aquest informe. Com a primer pas, els resultats de la consulta es presentaran a la comissió INTA del Parlament Europeu el 22 de gener. Després d'aquestes consultes durant el primer trimestre, la Comissió desenvoluparà propostes específiques per a les negociacions del TTIP.
Fons

Els estats membres de la UE van preguntar a la Comissió incloure Protecció a la inversió i ISDS a les negociacions TTIP.

Aquestes directrius de negociació (conegudes com "el mandat", que s'han fet públiques) per a les negociacions del TTIP preveuen la inclusió de la protecció de la inversió i la solució de conflictes entre inversors i estats (ISDS) sempre que es compleixin diverses condicions. Deixant així clar que durant la fase final de les negociacions s’ha de prendre una decisió sobre la inclusió o no de la ISDS.

Les negociacions sobre la inversió en TTIP s'han suspès i només es reprendran un cop la Comissió hagi avaluat que les seves noves propostes garanteixen, entre altres coses, que la jurisdicció dels tribunals dels estats membres de la UE no estarà limitada per règims especials per als inversors. -disputes estatals.

Atès el fort interès públic en protecció de la inversió i ISDS al TTIP, la Comissió va organitzar una consulta pública entre el 27 de març i el 13 de juliol de 2014. La consulta va demanar informació sobre si l’enfocament de la UE proposat aconseguiria l’equilibri adequat entre protegir els inversors i salvaguardar Dret i capacitat de la UE i dels estats membres a regular en interès públic. La solució de conflictes inversor-estat mitjançant arbitratge internacional no és cap novetat. S'inclou en més de 1,400 tractats d'inversió celebrats pels estats membres de la UE i 3,000 a tot el món.

El 2009, el Tractat de Lisboa va transferir la competència per a la protecció de la inversió a la UE. Des de llavors, la Comissió ha fet esforços substancials per reformar el sistema existent de protecció a la inversió i ISDS. L’enfocament proposat per la UE és substancialment diferent del dels 3,000 acords existents que contenen clàusules tradicionals de protecció a la inversió i ISDS, molts datats dels anys seixanta, setanta i vuitanta. La UE ha introduït disposicions modernitzades de protecció de la inversió i ISDS en els seus acords comercials amb Canadà (CETA) Singapur. Les disposicions sobre protecció a la inversió i ISDS del CETA i Singapur inclouen els més alts estàndards de transparència, equitat i rendició de comptes. L'enfocament també es basa en els esforços reeixits de la UE a les Nacions Unides per crear el primer sistema de normes globals sobre transparència per a les ISDS sota la CNUDMI.

Més informació

Consulta pública en línia sobre protecció de la inversió i resolució de controvèrsies entre inversors i estats (ISDS) a l'Acord transatlàntic de col·laboració i inversió (TTIP)
MEMO sobre les consultes
Respostes enviades pels participants a les consultes
Full informatiu sobre ISDS
Directives de negociació TTIP

Més preguntes i respostes

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències