Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Les converses comercials TTIP UE-EUA s’enfronten a un "enorme escepticisme"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

_80232807_ttipmalmafpLes negociacions entre la UE i els Estats Units destinades a aconseguir un acord de lliure comerç global han topat amb un "enorme escepticisme" a Europa, ha dit la Comissió Europea.

La Comissió ha publicat els resultats de una consulta pública sobre la protecció dels inversors: una de les àrees més controvertides en discussió.

Hi havia moltes objeccions a la idea d’utilitzar tribunals independents amb poder per anul·lar les polítiques nacionals.

anunci

La Comissió va dir que cal molta feina en les futures normes d'inversió.

Les converses sobre un Acord transatlàntic de col·laboració i inversió (TTIP) continuen, però la important àrea de protecció dels inversors ha estat suspesa per ara.

Hi ha temors generalitzats a Europa que les normes de la UE es puguin debilitar en algunes àrees, en un compromís per satisfer els poderosos lobbies empresarials i revifar les economies europees en dificultats.

anunci

Un estudi de la Comissió estima que un acord TTIP podria augmentar la mida de l'economia de la UE en 120 milions d'euros (94 milions de lliures esterlines; 152 milions de dòlars esterlines), el 0.5% del PIB total del bloc de 28 membres, i l'economia nord-americana en 95 milions d'euros (0.4 milions d'euros) % del PIB).

Però la Comissió reconeix la preocupació pública per casos judicials en què empreses poderoses han demandat els governs per raó de les polítiques públiques.

El gegant energètic suec Vattenfall va presentar una reclamació contra el govern alemany pel seu pas per donar de baixa les centrals nuclears.

I el gegant nord-americà del tabac Philip Morris va demandar el govern australià per la introducció d’envasos simples per a cigarrets.

Al Regne Unit, la preocupació s'ha centrat en el Servei Nacional de Salut i en la possible implicació de les empreses nord-americanes en serveis sanitaris.

Del total de respostes a la consulta, el 35% provenia del Regne Unit (el percentatge més gran) i Àustria fou la segona.

Marxa anti-TTIP a Brussel·les, el 19 de desembreEl mes passat, Brussel·les va viure una gran protesta contra els TTIP per part de pagesos i ONG

Paper dels tribunals

Els governs de la UE han acordat incloure’ls resolució de conflictes entre inversors i estats (ISDS) a l’acord TTIP final.

Però l'ISDS, que implica arbitratge independent en conflictes comercials, encara no ha estat acordat pel Parlament Europeu, que haurà d'aprovar cap text final. I ara la Comissió diu que una decisió sobre ISDS haurà d'esperar a la fase final de les converses sobre el TTIP.

En els acords comercials internacionals, els inversors estrangers solen obtenir:

  • Protecció contra la discriminació (sense favoritisme nacional);
  • protecció contra expropiacions arbitràries o injustes;
  • protecció sobre procediments legals justos, i;
  • garanties per permetre les transferències de capital.

Alguns serveis públics, incloses les normes de contractació pública, es poden excloure d’aquestes ofertes.

El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, diu que el pla és arribar a un acord TTIP a finals d’aquest any.

"La consulta mostra clarament que hi ha un enorme escepticisme contra l'instrument ISDS", va dir el comissari comercial Cecilia Malmström (a la foto) dit.

"Hem de tenir un debat obert i franc sobre protecció a la inversió i ISDS al TTIP amb els governs de la UE, amb el Parlament Europeu i la societat civil abans de llançar recomanacions polítiques en aquest àmbit".

ISDS ja és un mecanisme àmpliament utilitzat en el comerç internacional. Però la Comissió diu que vol que les normes TTIP siguin exemplars i que no posin en perill les normes de la UE ni el dret dels governs a regular.

La Comissió diu que va rebre prop de 150,000 respostes públiques, un nombre "sense precedents" per a una consulta a la UE. Però moltes van ser respostes idèntiques enviades per grups de pressió (ONG). Un grup de campanyes del Regne Unit, 38 Graus, va enviar 50,000 respostes.

Hi va haver 3,144 respostes de particulars i 450 d’organitzacions, incloses empreses, sindicats, grups de consumidors, despatxos d’advocats i acadèmics.

En un impuls de transparència, la Comissió ha publicat el document textos de les seves posicions de negociació sobre el TTIP per a diversos temes, com ara regles de competència, desenvolupament sostenible i indústries específiques.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències